Nahravani s Cubase LE
Pravidla fóra
Nahravani s Cubase LE
Zdravim.Mohl by mi negdo prosim poradit jak se pracuje s programem CUBASE LE?Rad bych zkusil vytvorit neco sveho.Jsem amat.muzik.zamereny na jazzpop-jazzrock.Predem vam dekuji za ochotu.Stefan.
- Jens Ludwig
- Odborník
http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova ... -pocitaci/
http://www.electrozone.cz/viewforum.php?f=1
ptej se, co konkrétně nevíš - obecně se ti dá poradit spíš víc nic, než něco....
a taky je hezký, že máš sice LE, ale kterou???
LE se dělala dvojka, trojka a teď čtyřka...
http://www.electrozone.cz/viewforum.php?f=1
ptej se, co konkrétně nevíš - obecně se ti dá poradit spíš víc nic, než něco....
a taky je hezký, že máš sice LE, ale kterou???
LE se dělala dvojka, trojka a teď čtyřka...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
- Jens Ludwig
- Odborník
nejdřív si vyznačíš oblast, kterou chceš exportovat (jezdcema nahoře na časový liště - na obrázku v červený elipse...) a pak to normálně vyexportuješ - vybereš si, jak to chceš expnout a hotovo....

- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
- Jens Ludwig
- Odborník
Je dobrej a dostačujícípatrik_m píše:Jakej máte názor na tenhle nahrávací program.
ano i ne - záleží, jak to chceš dělat a co od toho čekáš a jak si dobrej - řek bych, že spíš víc, ale nepatrik_m píše: Uvažuju o koupi zvukovky Lexicon Alpha a prý ho k tomu dodávají. A stačila by mi tahle zvukovka k nahrávání kompletní kapely?
Sorry a berte to s rezervou, ale Cubase nemám rád - z několika důvodů:
U mě vyhrál ve všech směrech Ableton, ale asi jen proto, že jsem ho viděl dřív, než Cubase... Možná bych měl dneska přesně opačnej názor... Tak si to nějak přeberte
- • metoda pokus-omyl zde nefunguje, používat manuál je tu nutnost
- • uživatelský rozhranní á la omalovánky windows přehlednosti vůbec nepomáhaj
- • zvukovej engine, kterej se stará o samotný zpracování zvuku na tom taky neni moc dobře (osobně jsem to srovnával na jednom samplu s Abletonem)
- • na bicí musíš používat externí VST
U mě vyhrál ve všech směrech Ableton, ale asi jen proto, že jsem ho viděl dřív, než Cubase... Možná bych měl dneska přesně opačnej názor... Tak si to nějak přeberte
- Jens Ludwig
- Odborník
plně s tebou souhlasim - dělám s cubase už dlouho a když sem nedavno viděl ableton, zhrozil sem se a šel radši do hospody...
jde jen o zvyk - asi člověk naučí dělat v čemkoliv jen k tomu musí mít nějakou motivaci....
jinak co se týče abletonu a cubase - musíme vzít v potaz, že oba programy sou určený trochu jiným směrem... cubase do studia a ableton na živý hraní - tomu odpovídá i majinko jiná archytektura a dostupnost/nedostupnost různých VST(i)...
jde jen o zvyk - asi člověk naučí dělat v čemkoliv jen k tomu musí mít nějakou motivaci....
jinak co se týče abletonu a cubase - musíme vzít v potaz, že oba programy sou určený trochu jiným směrem... cubase do studia a ableton na živý hraní - tomu odpovídá i majinko jiná archytektura a dostupnost/nedostupnost různých VST(i)...
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
je pravda že sem s cubase zazačátku bojoval dost... je to vidělt i o pár příspěvků výše. Nicméně dnes (manuál sem neviděl) už zvládám mixovat aspoň tak, že sem s tím spokojnej. Rád bych ještě pronikl do tajemstvý masteringu a su happy. jinak co se týče pohodlí v cubase, tak si na nic nestěžuju.... zezačátku sem měl problémy si zažít pár věcí, ale 99% je jen zvyk.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Tak to ti zbyva uz jen nekolik stovek nebo tisic hodin prace a spousta penez na adekvatni vybavu. Drzim palceturbo_MaCk píše:Rád bych ještě pronikl do tajemstvý masteringu
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě přijde lepší Cool Edit. Cubase jsem zkoušel taky, ale přijde mi zbytečně složitější. Ten Cool Edit je víc intuitivní.Atkins píše:Cubase rulez- Z meho pohledu nejlepsi multistopa, vcetne MIDI implementace, jaka kdy byla.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
VST Cool neumí, a neni to jedinej problém, je jich tam víc...
Každopádně jsem v něm dělal leta, mám teda Coola do určitý míry rád, ale začne tě omezovat, když do toho začneš víc dělat, a budeš mít vyšší nároky....
A argument, že je cubase zbytečně složitej je směšnej - pokud v coolu teda jen neoznačíš stopu pro nahravání, a dáš rec, a pak play případně save... tim pádem jednodušší je,,,ale pro další editaci už ne....
Každopádně jsem v něm dělal leta, mám teda Coola do určitý míry rád, ale začne tě omezovat, když do toho začneš víc dělat, a budeš mít vyšší nároky....
A argument, že je cubase zbytečně složitej je směšnej - pokud v coolu teda jen neoznačíš stopu pro nahravání, a dáš rec, a pak play případně save... tim pádem jednodušší je,,,ale pro další editaci už ne....
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mohl by sis to prosím příště odpustit ? Díky*Twisted.Brother* píše:Zlaté AudaCity !!
Když jsme u toho Cubase LE. Dá se někde nastavit aby mi okno VST efektu zůstalo navrchu ? Nebo se zobrazilo dole v liště ? Vždycky si odkliknu někam jinam když něco přepínám a pak to musím lovit přes nabídku.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
V nastaveni je u VST "always on top", staci to tam projit.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus