YAMAHA vs. Ibanez

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Pech

YAMAHA vs. Ibanez

Příspěvek od Pech »

Zdravím, čtyři roky hraju na akustiku a rozhodl jsem se, že se pokusim naučit i na elektriku, tak bych potřeboval pomoci s výběrem. Co jsem se díval na netu, tak se mi nejvíce líbily tyto kytary:
http://kytary.cz/yamaha-elektricka-kyta ... 00:0:0:1:0

http://kytary.cz/ibanez-grg-170dx/71692/?SE4821:0:0:1:0

nevím kterou z těchto si vybrat. Jestli jsou špatné obě dvě, tak vás prosím, jestli byste nemohli napsat jaká by byla lepsí, ale musela by být do 7 000 Kč.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

¨Tu ibanez vůbec,mimo jiné hraju i na ní a je to děs...jinak se tu řešila mockrát tak se mrkni proč ne...stou yamahou nemam zkušenosti ale sou to všeobecně chválený nástroje...

Napsal bych ti která by byla lepší ale zase by se seběhlo tisíc lidí co by mi to vytýkali.... :wink:
Pech

Příspěvek od Pech »

Díky za tak rychlé odepsání :wink:
No tak on tu ibanez chce hlavně bratr, kterž na tu kytaru bude přispívat, tak se tam jdu kouknout, abych věděl co mu říci.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Jestli ste oba lajci tak rozdíli mezi levnýma kejtrama hned nepoznáš,ale je to vyhozených 6 litrů,já vim že si člověk řekne že má ibanez,nebo superstrata,ale je to propadák,jediný plus je ten singl,má celkem pěknej zvonivej zvuk,ale humbuckery uplnej sh*t,dolní struny to vůbec nepobírá,debilně se sní sweepuje....sou ale i horší kejtry,tahle má plus třeba v rychlym krku,ale je taková mrtvá...když za ní poklepeš je to jak když klepeš do zdi,když na ní nanečisto brnkneš tak to zní jak věšák na prádlo,což u jinejch kytar týhle kategorie neni,ale aby se neřeklo že ti něco bez brainu cpu,tak se rozhodni sám...ten ibanez je moc drahej,na to kolik zněj dostaneš muziky :wink: tremolo by ti dělalo mega paseku, ono licencovaný tremolo sotjí kolem 4 k tak nemůžeš čekat že bude na kejtře za 6...bude se ti akorát rozlaďovat,to ti každej potvrdí...můžeš ho zafixovat,ale pevná kobyla by byla lepší,protože obecně platí že tremola na kejtrách do 10 k stojí za ...
Pech

Příspěvek od Pech »

No co se tyče elektrickejch kytar tak jsme oba lajci, ale na akustiku nějaký čas hraju, Ibanez mam akustiku a nemám s ní žádný problém.
Mě osobně se víc líbí ta Yamaha, ale moc se v tom nevyznám.

Taky jsem našel tuhle stojí za něco??
http://www.musiccenter.cz/Cort-X11-TCG- ... erie:28311
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Ahoj řeknu ti to tak tu X11 budu kupovat taky. je dost dobrá a dost kvalitní všichni si ji jen chválí akorát nevím když začínáš hrát jestli bys musel hned mít zámky a dvojzvratné tremolo.....
Pech

Příspěvek od Pech »

Karel55: já se v tom moc nevyznám, přečetl jsem si ty texty, jak jsou napsané tady na fóru pro nováčky, ale furt se v tom moc nevyznám.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Tak sem rád že si se ke Cortu dokopal sám,aspoň mě nikdo nemůže obvinit že to lidem cpu...cort je dobrá značka,mam doma m200 cca za 5k(nová) a stim ibanezem se to nedá vůbec srovnávat....jestli netrváš na tvaru superstrat tak bych ti ještě doporučil m600 ale to je asi o litr nebo dva víc než tvuj rozpočet...o cortu se tu hodně píše,tak použij tlačítko hledat a počti si,ať se tu nemusíme opakovat :wink:
Pech

Příspěvek od Pech »

Rozpočet mám fakt jen 7000 kč a víc asi neseženu, takže na nějaké drazší můžu rovnou zapomenout :?
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Karel55 píše:Ahoj řeknu ti to tak tu X11 budu kupovat taky. je dost dobrá a dost kvalitní všichni si ji jen chválí akorát nevím když začínáš hrát jestli bys musel hned mít zámky a dvojzvratné tremolo.....

Může ho fixnout a použít pozdějc....

Dělá to spousta lidí že Floyda fixne buď na dobro a nebo když se nerozlazuje tak jen na čas,to neni překážka....jinak zámky na začátek asi vážně nepotřebuje,ale vadit mu nebudou,taky sem byl jejich odpůrce,ale příští kejtru co si pořídim je bude mít :wink:
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Na tu elektiku hodláš hrát v kapele občas často nebo jak?
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Pech píše:Rozpočet mám fakt jen 7000 kč a víc asi neseženu, takže na nějaké drazší můžu rovnou zapomenout :?
Ok :wink: ...porozhlídni se po tom cortu a počti si tu na foru,nechci vše vypisovat protože je toho tuna...ale Cortu koupíš za malej peníz hodně muziky...jediná nevýhoda je že dělaj svoje patvary,mě to neva,př.seš-li příznivec LP,tak si u cortu nevybereš...dělaj jen jakýsi pseudo tvary...ale jako začátečníkovi by ti to mělo bejt šumák,duležitý je aby tě neodradil zvuk a dobře se ti hrálo :wink:
Pech

Příspěvek od Pech »

Až bych se to naučil, tak bych nejspíš šel do kapely, už to máme domluvený, že kdyby mi to šlo trochu víc, tak by mě vzali. A bude na ni hrát ještě bratr, takže o to, že by nebyla využita nemám strach.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Karel55 píše:Na tu elektiku hodláš hrát v kapele občas často nebo jak?
Podle toho bych se neřídil...ať za ty prachy koupí co nejlepší,s kejtrou za 7k stejně díru do světa neudělá,na začátek to stačí,až bude vystupovat s kapelou tak si stejnak koupí něco za víc... :wink:
Pech

Příspěvek od Pech »

Drobák: Tvar mi nevadí, pro mě je hlavní, aby to bylo funkční, aby to mělo zvuk a aby byla pokud možno černá :)
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

třeba stačí do začátků ale moc lepší snímače nenajdeš leda duncany a o lepších nevim
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Pech píše:Drobák: Tvar mi nevadí, pro mě je hlavní, aby to bylo funkční, aby to mělo zvuk a aby byla pokud možno černá :)

černá...taky sem chtěl,ale image je nanic a černý kejtru už sou trochu klišé...i když se mi líbí...ta 170dx se stejnak asi černá nedělá,viděl sem jen ty modrý... ten cortík černej je....ono by to jiná brava vadit neměla,časem by sis jí třeba nechal stříknout nebo udělat nějakej paint brush,kdybys chtěl originál...já plánuju véčko s postraním límcováním jako má laiho,buď esp nebo jackson,možná cort...ale dost o mě...důležitej je opravdu zvuk a aby ti seděla,myslim že s cortem chybu neuděláš,ale nejlepší bude když si kejtru ozkoušíš.zapíchneš do kombíčka a něco zahraješ,jestli umíš na akustiku tak to nebude problém... :wink:

Co bys chtěl hrát za styl?
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Karel55 píše:třeba stačí do začátků ale moc lepší snímače nenajdeš leda duncany a o lepších nevim

Snímače bych neřešil,tadyty bluebuckery sou dělaný na agresivní hru,bend,tremolo, atd....SD sou moc drahý,ale špičkovní,měl sem invadera a paráda,ale dneska už bych radši aktivní asi EMG možná nějaký dimarzzio :wink:
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Hele :P pokud nevíš tak teď už X11 mají EMG HZ;) a to sou dobré snímače
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Ale to je nová řada ne?to asi na skladě neseženeš,nevim...začli to do nich cpát od roku 2008 mam dojem...myslim že když si jí objedná tak tam ještě bude ten bluebucker....jinak hz je jako EMG 81 akorát pasivní,akorát je tu axel prodává na tržišti...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“