Souboj titanu SD1 vs OS2
Pravidla fóra
Souboj titanu SD1 vs OS2
jak jiz nazev napovida, jedna se o souboj efektu znacky boss. Nemel jsem to poteseni si efekty vyzkouset, ptze mistni prodejna nedisponuje velkym vyberem a bosse v nabidce ani nemela
.. proto mirim pro radu k vam .. efekt bude pouzivan hlavne pro klasicke sola ve stylu starsich skupin, jeden z prikladu me predstavy (http://youtube.com/watch?v=EUSo-IV8dMg hned to intro .)) Nesmi se ale ztracet v doprovodech a riffech, musi byt zretelny a prubojny, takovy univerzalnejsi efekt, ktery disponuje krasnym kulatym zvukem pro sola. Pouzit bude na Ibanez rg321 + peavey VK .. predem diky za vase rady a zkusenosti ,)
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
Na riffy určitě ten OS-2, je totiž univerzálnější.
Overdrive bych bral spíše víc na sóla. Mám jej, používám ho na sóla a na opravdu jemné zkreslení, na riffy používám distortion, takže pokud 1 krabka, tak určitě ten Overdrive/Distortion.
A podle mě bude ten mix overdrivu a distortion i lepší, než SD-1, na to, co chceš.
Overdrive bych bral spíše víc na sóla. Mám jej, používám ho na sóla a na opravdu jemné zkreslení, na riffy používám distortion, takže pokud 1 krabka, tak určitě ten Overdrive/Distortion.
A podle mě bude ten mix overdrivu a distortion i lepší, než SD-1, na to, co chceš.
Naposledy upravil(a) Adamz Asah dne 26.07.2008 3:46, celkem upraveno 1 x.
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
SDcko si kup na sola, a nebo na mirne rozkreslene doprovody, ale na prurazne riffy se nehodí. je takový mírný a neprůbojný
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
hele určitě bych bral OS-2 páč na tom i uděláš přesnej zvuk SDčka....takže radši OSko...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
basa Ibanez TRB-100
SD-1
SD-1 je skvelý efekt, OS-2 je trochu univerzálnejší. Kúpil som teraz japonský SD-1 z 80tych rokov a ten hrá úplne neuveriteľne, škoda že ten blbý amik čo mi ho predal mi zabudol povedať, že tam prepínač vôbec nefunguje
ale opravil som ho a už šlape ako má 
No sic to jsou fajn effekty tak zkusim nadhodit volnou myslenku
A co treba SD2 Dual overdrive ze ktereho leze jak takovy pohodovy everdrivek tak kulaty lead
. Navic je mozne mezi temito 2 mody prepinat tzn. defakto ti na zesaku pribudou 2 kanaly 
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
Já bych tomu SD-2 nevěřil. Podle mě ho přestali vyrábět asi kvůli nízkému zajmu ne?
Ale určitě by to chtělo vyzkoušet, třeba se mylím ...
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
No nevim no kdyz uvazim nektere hudembiky kteri ho pouzivaji nebo pouzivaliAdamz Asah píše:Já bych tomu SD-2 nevěřil. Podle mě ho přestali vyrábět asi kvůli nízkému zajmu ne?
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
Tak především... OS-2 je Overdrive/Distortion a DS-1 je Distortion. Měl jsem tu čest vyzkoušet si oba (OS-2 se mi dokonce dlouhou dobu povalovala doma) a za sebe řikám, že kdybych si teda musel vybrat z těchto 2, tak bych bral DS-1. Neni tolik "univerzální" ale její zvuk se mi zdá mnohem kultivovanější.
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
Řec je tady ale o Overdrivu SD-1 a ne o DS-1.
Ale taky si myslím, že bude lepší koupit jeden Dist. nebo jeden Overdrive, než mix obou ...
Ale taky si myslím, že bude lepší koupit jeden Dist. nebo jeden Overdrive, než mix obou ...
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
hoď si to do tržiště (nerejpu, jen tim máš větší šanci na koupi)jila píše:Dual overdrive SD2 se mi líbí,marně ho sháním.Kdyby jste o nějakém věděli, dejte mi vědět na tel. 728610413 ,díky.
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
myslím že na hudební bazaru jsem jeden viděl ...
možná tam ještě bude ...