Souboj titanu SD1 vs OS2

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
bjjz

Souboj titanu SD1 vs OS2

Příspěvek od bjjz »

jak jiz nazev napovida, jedna se o souboj efektu znacky boss. Nemel jsem to poteseni si efekty vyzkouset, ptze mistni prodejna nedisponuje velkym vyberem a bosse v nabidce ani nemela :evil: .. proto mirim pro radu k vam .. efekt bude pouzivan hlavne pro klasicke sola ve stylu starsich skupin, jeden z prikladu me predstavy (http://youtube.com/watch?v=EUSo-IV8dMg hned to intro .)) Nesmi se ale ztracet v doprovodech a riffech, musi byt zretelny a prubojny, takovy univerzalnejsi efekt, ktery disponuje krasnym kulatym zvukem pro sola. Pouzit bude na Ibanez rg321 + peavey VK .. predem diky za vase rady a zkusenosti ,)
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Na riffy určitě ten OS-2, je totiž univerzálnější.
Overdrive bych bral spíše víc na sóla. Mám jej, používám ho na sóla a na opravdu jemné zkreslení, na riffy používám distortion, takže pokud 1 krabka, tak určitě ten Overdrive/Distortion. 8)

A podle mě bude ten mix overdrivu a distortion i lepší, než SD-1, na to, co chceš.
Naposledy upravil(a) Adamz Asah dne 26.07.2008 3:46, celkem upraveno 1 x.

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

SDcko si kup na sola, a nebo na mirne rozkreslene doprovody, ale na prurazne riffy se nehodí. je takový mírný a neprůbojný
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

hele určitě bych bral OS-2 páč na tom i uděláš přesnej zvuk SDčka....takže radši OSko...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
tomass83
Kontaktovat uživatele:

SD-1

Příspěvek od tomass83 »

SD-1 je skvelý efekt, OS-2 je trochu univerzálnejší. Kúpil som teraz japonský SD-1 z 80tych rokov a ten hrá úplne neuveriteľne, škoda že ten blbý amik čo mi ho predal mi zabudol povedať, že tam prepínač vôbec nefunguje :evil: ale opravil som ho a už šlape ako má :D
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

No sic to jsou fajn effekty tak zkusim nadhodit volnou myslenku :-P A co treba SD2 Dual overdrive ze ktereho leze jak takovy pohodovy everdrivek tak kulaty lead :-P. Navic je mozne mezi temito 2 mody prepinat tzn. defakto ti na zesaku pribudou 2 kanaly 8)
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Já bych tomu SD-2 nevěřil. Podle mě ho přestali vyrábět asi kvůli nízkému zajmu ne?
Ale určitě by to chtělo vyzkoušet, třeba se mylím ...

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

Adamz Asah píše:Já bych tomu SD-2 nevěřil. Podle mě ho přestali vyrábět asi kvůli nízkému zajmu ne?
Ale určitě by to chtělo vyzkoušet, třeba se mylím ...
No nevim no kdyz uvazim nektere hudembiky kteri ho pouzivaji nebo pouzivali :-) ku prikladu trebas: Mark knopfler, Mark Tremonti a jeste jsem to videl u Garryho Grangera coz je soulovy basskytarista :-)
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Tak především... OS-2 je Overdrive/Distortion a DS-1 je Distortion. Měl jsem tu čest vyzkoušet si oba (OS-2 se mi dokonce dlouhou dobu povalovala doma) a za sebe řikám, že kdybych si teda musel vybrat z těchto 2, tak bych bral DS-1. Neni tolik "univerzální" ale její zvuk se mi zdá mnohem kultivovanější.
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Řec je tady ale o Overdrivu SD-1 a ne o DS-1.
Ale taky si myslím, že bude lepší koupit jeden Dist. nebo jeden Overdrive, než mix obou ...

jila

Příspěvek od jila »

Dual overdrive SD2 se mi líbí,marně ho sháním.Kdyby jste o nějakém věděli, dejte mi vědět na tel. 728610413 ,díky.
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

jila píše:Dual overdrive SD2 se mi líbí,marně ho sháním.Kdyby jste o nějakém věděli, dejte mi vědět na tel. 728610413 ,díky.
hoď si to do tržiště (nerejpu, jen tim máš větší šanci na koupi)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

myslím že na hudební bazaru jsem jeden viděl ... 8) možná tam ještě bude ...

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“