Jak se naucit hrat
Pravidla fóra
Jak se naucit hrat
Co myslite? je dobry k nekomu chodit, nebo se ucit podle tabu a nejakejch knizek jako samouk? 
- Jesper Strömblad
Myslim,ze k nekomu chodit je idealni.Stoji to sice penize,ale co je dneska nestoji?
Hlavne kvuli tomu,ze kdyz se budes ucit z knizky,tak si asi nikdy nebudes 100% jisty,jestli danou techniku hrajes spravne..nevim jak ty,ale ja potrebuju nejdrive slyset jak to ma znit spravne.Treba flazolety by mohly byt prikladne.. A take,kdyz tvou hru bude nekdo znat od zacatku,bude ti davat cviceni ktera zvladnes a nehrozi ti,ze nekde uvidis borce hrat dobu hammering a u toho zivat,a v te euforii z nej si znicis slachy.A v neposledni rade ti nekdo take musi rict jestli to ma vubec cenu
rytmus te nikdo nenauci. Muj nazor je,ze chodit k nekomu je nejperspektivnejsi.
Knizky,taby beru spise jako doplnkove,kdyz se chci naucit neco navic,treba skladbu co se mi zalibi atd.
A nebo varianta d :videoskoly.Zda se mi nejschudnejsi,kdyz uz nebudes k nikomu chtit chodit.
Knizky,taby beru spise jako doplnkove,kdyz se chci naucit neco navic,treba skladbu co se mi zalibi atd.
A nebo varianta d :videoskoly.Zda se mi nejschudnejsi,kdyz uz nebudes k nikomu chtit chodit.
- steamsteve
Tak já jsem zrovna příklad člověka, kterej začal na knížkách. No a nebylo to nejlepší rozhodnutí.
Kupodivu jsem se něco naučil, ale některý věci mi stejně ukázal kámoš a nakonec chodím k učiteli a stojí to za ty prachy. Během chvíle mi ukáže to, nad čím jsem jinak dlouho bloumal (třeba palm muting, flažolety...).
Navíc jsem se některý věci musel přeučit.
A prachy, který mu za to dávám mě koneckonců donutí cvičit. Chodím asi půl roku, ale za tu dobu mám pocit mnohem většího pokroku než když jsem se učil sám.....rozhodně doporučuju nějakýho dobrýho učitele (nerovná se drahej).
Navíc jsem se některý věci musel přeučit.
A prachy, který mu za to dávám mě koneckonců donutí cvičit. Chodím asi půl roku, ale za tu dobu mám pocit mnohem většího pokroku než když jsem se učil sám.....rozhodně doporučuju nějakýho dobrýho učitele (nerovná se drahej).
K nikomu nechod..... Jak myslis, ze se ucil treba Mark Knopfler??? sam..... co ty vis??!??! treba najdes neco, co budes umet jen ty.. jako napr. Markova bozska hra palcem...
Ja se taky ucim sam... a kamarad, keterej chodi druhym rokem do lidusky umi s odpustenim ho...! ja jsem se ucil sam.. je to nejlepsi.. a techniku pochytis tim, ze budes cvicit... napr. tady mas odkaz na kytarovy lekce (kapely jako napr Guns n´ Roses, AC/DC atd.) ale bacha nespusti se ti to pokus mad mozillu... jen v exploreru.... ja sem se tam docela slusne naucilll. napr techniku prstu pravy ruky ziskas Ericem Claptone - tears on heaven, ktera tam je... jinak myslim, ze je jedno, jestli drzis kytaru na pravy nebo levy noze... nikdy jsem v tom nenasel rozdil, dokonce se mi hraje na levy hur (a leva je ta, na ktery se ma hrat).... ale to je na tobe...
Ja se taky ucim sam... a kamarad, keterej chodi druhym rokem do lidusky umi s odpustenim ho...! ja jsem se ucil sam.. je to nejlepsi.. a techniku pochytis tim, ze budes cvicit... napr. tady mas odkaz na kytarovy lekce (kapely jako napr Guns n´ Roses, AC/DC atd.) ale bacha nespusti se ti to pokus mad mozillu... jen v exploreru.... ja sem se tam docela slusne naucilll. napr techniku prstu pravy ruky ziskas Ericem Claptone - tears on heaven, ktera tam je... jinak myslim, ze je jedno, jestli drzis kytaru na pravy nebo levy noze... nikdy jsem v tom nenasel rozdil, dokonce se mi hraje na levy hur (a leva je ta, na ktery se ma hrat).... ale to je na tobe...
Sonor Smart Force double kick set Brushed Copper ( 2x22"/10"/12"/13"/14"/16"/14"snare)
el.kytara: Harley Benton LP Progressive line, Randall RD1H, homemade 2x10" Celestion box. Ibanez Talman, baskytara Cort Action, Alesis IO 26
el.kytara: Harley Benton LP Progressive line, Randall RD1H, homemade 2x10" Celestion box. Ibanez Talman, baskytara Cort Action, Alesis IO 26
sorry zapomel jsem na ten odkaz:-) tady je: www.farhat.name
Sonor Smart Force double kick set Brushed Copper ( 2x22"/10"/12"/13"/14"/16"/14"snare)
hele... to, ze se to Knopfler naucil, je jedna vec, ale odrazovat zacinajiciho kytaristu od ucitele je s prominutim pitomost.Rockchild píše:K nikomu nechod..... Jak myslis, ze se ucil treba Mark Knopfler??? sam..... co ty vis??!??! treba najdes neco, co budes umet jen ty.. jako napr. Markova bozska hra palcem...
jo, je jedno na ktere noze se kytara drzi, leckdo taky hraje vestoje, ze. jenze nehrajes nohama, ale rukama...
ano, je mozne ucit se bez ucitele a da se s tim vystacit. troufnu si ale tvrdit, ze mit ucitele je VZDY lepsi. (samozrejme DOBREHO ucitele. do lidusky jsem chodila jako ten tvuj kamos, a taky jsem se naucila houby - pani ucitelka sice "nejak" hrat umela, ale techniku jsem pak mela jak prase a ta kytara, co pani ucitelka vybrala a doporucila ke koupi, se brzo doslova rozpadla. holt i takovi jedinci uci na umeleckych skolach... - no ale ted jsem po letech objevila ucitele vynikajiciho, kytarku mi vybral slusnou - muzikanty chvalenou - a za tyden jsem se pak naucila mnohem vic nez za ten rok v hudebce.)
Jana má úplnou pravdu. A nemusíš zrovna pravidelně docházet do hudebky, stačil by aspoň občasný "dohled" zkušeného učitele. Dneska je už dost soukromých učitelů (a ne drahých - studenti atd.), se kterými se dá i tohle dohodnout a konzultovat aspoň věci které ti nejdou a nechat si korigovat případné zlozvyky nebo nesprávné techniky.
Druhá míza po 25 letech
, Squier Stratocaster (1989 ještě kvalitní Korea, HSH / R.M.pickups) -> Marshall Shredmaster / KORG AX1500G -> kopie Marshall JCM800 -> box 2x12", el.akustika Yamaha APX 9C
Já v tom našel rozdíl...když jsem si hodil kytaru na levý koleno a trochu jsem zvedl krk, aby kytara byla zešikmo (tak jak jsem vyděl hrát kytaristy z umělecké školy), tak jsem zjistil že se mi některy akordy lépe chytnou a že prsty jdou lepe roztahnoutRockchild píše:jinak myslim, ze je jedno, jestli drzis kytaru na pravy nebo levy noze... nikdy jsem v tom nenasel rozdil, dokonce se mi hraje na levy hur
Jsem samouk, ale asi taky začnu chodit k ňákýmu učiteli...
Do háje, kam jsem si zase položil to trsátko?!
No a takovejch fíglů je spousta... s učitelem je to opravdu snadnější a rychlejší... 
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
- steamsteve
Já myslel, že tenhle dotaz spadá pod část, která se jmenuje "Elektrická kytara".....tak proč tu řešíte na který noze má bejt kytara?
Z mýho pohledu - cvičit i hrát na elektriku je lepší ve stoje (pěkně řemen přes rameno). Zkuste hrát dva roky v sedě na elektriku a pak si zkuste stoupnout, uvidíte co to udělá. Výrazně se změní úhel u levého zápěstí, pravá ruka také hraje v trochu jiné poloze....no prostě všechno je o něco jiný a přijde vám jako byste začínali znovu a hledáte nejlepší posazení, umístění kytary vůči rukám. Hrát ve stoje mi zkrátka přijde těžší.
- Pakliže dotyčný chce hrát na akustiku, tak se všem omlouvám a beru výše popsané zpět.....
A učit se hrát sám je blbost. Kdo říká, že začátečník musí hned do lidušky? Já mám učitele, kterej hraje ve dvou kapelách a to je myslím to nejlepší. Koneckonců jestli bude chtít Marty časem hrát v kapele tak udělá nejlíp když si sežene někoho takovýho. Problém je samozřejmě v tom, aby narazil na toho správnýho týpka.
- Pakliže dotyčný chce hrát na akustiku, tak se všem omlouvám a beru výše popsané zpět.....
A učit se hrát sám je blbost. Kdo říká, že začátečník musí hned do lidušky? Já mám učitele, kterej hraje ve dvou kapelách a to je myslím to nejlepší. Koneckonců jestli bude chtít Marty časem hrát v kapele tak udělá nejlíp když si sežene někoho takovýho. Problém je samozřejmě v tom, aby narazil na toho správnýho týpka.
Jak hrat
Tak muj nazor je takovy: Nedavno jsem zacal chodit do Zuš na obor Elektrická kytara a to co jsem se za tech pár lekcí naučil mi nikdo nikdy pred tím nedal. V zadné knizce jsem nenasel odpoved na všechny moje otázky. Mozná to bude tím ze můj učitel nesnáší klasickou kytaru a je to takový správný roker, a nemelo by to tak být:?: .....jak může někoho učit hrát na kytaru stará ženská která rozumí maximálně klasické hudbe...

- Jesper Strömblad
Re: Jak hrat
pokud chceš hrát klasickou kytaru, tak bude lepší asi "stará ženská, co rozumí maximálně klasický hudbě", pokud chceš bejt rocker, tak hurá k rockerovi....Borda13 píše:Tak muj nazor je takovy: Nedavno jsem zacal chodit do Zuš na obor Elektrická kytara a to co jsem se za tech pár lekcí naučil mi nikdo nikdy pred tím nedal. V zadné knizce jsem nenasel odpoved na všechny moje otázky. Mozná to bude tím ze můj učitel nesnáší klasickou kytaru a je to takový správný roker, a nemelo by to tak být:?: .....jak může někoho učit hrát na kytaru stará ženská která rozumí maximálně klasické hudbe...![]()
... záleží na tom, co chceš hrát... - duležitý je, že se to učíš pod vedením někoho zkušenýho...
BtW: hodně dobrejch rockerů a převážně pak metalistů vychází často z klasický kytary a jazzu
IN FLAMES
Ceremonial Oath, Dimension Zero, Hammerfall, Sinergy, Poltergeist
Ceremonial Oath, Dimension Zero, Hammerfall, Sinergy, Poltergeist