Nulty pražec
Pravidla fóra
Nulty pražec
Takže asi před 15 minutama jsem hrál One a ke konci jak jsou ty kila tak jsem do toho bušil tak , že se mi odlomil nultý pražec u spodního E , takže mi prakticky spodní ečko čumí mimo hmatník . Ted se chci zeptat co s tim dá se to nějak slepit nebo kolik stoji vyměna u kytaráře ? Diky
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Mno a když jsi to nechám udělat u kytaráře ? To nejlepší což bude předpokladam grafit nebo ta nová technologie (nevybavim si nazev)RJ píše:5 stovek kost i plast , grafit 1000. TO je normální cena. Plast bude možná levnější
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To bych zas neřelk , já na to použil Chemoprén Extrém na namáhané spoje takže to snad vydržítimac píše:Stačí vteřinový lepidlo.
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
Tak si kup domů 300wattové kombo a hned budeš hrát jemně

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Vyměnit, bud kost, nebo ivorex, případně graphtek a je to. Kost se dá sehnat za 400 a graphtek za 600 (u kytarářů Kobrle a Stehno z Holešovic).
Opravovat ten starej moc nemá smysl, už by to stejně nevydržel.
Opravovat ten starej moc nemá smysl, už by to stejně nevydržel.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Trochu mimo ale týká se nulťáku. Někdo používá na lubrikaci nulťáku grafit, někdo zas mejdlo.
Tohle mejdlo je Ivory Soap a je to něco jako Dove, ale prej zrovna tohle je nějaký mega hustý na nulťák. Nějakej amík mi tvrdil, že to je fakt pecka a je to cejtit. Tak sem mu řek ať mi pošle vzorek že ozkoušim (jde to sehnat jen z amériky nebo ebay a tam je to taky mastný kvůli dovozu, navíc nebudu kupovat mejdlo za 3 kila protože to někdo říkal) a ten teď dorazil. Vypadá takhle:

Až vyměnim struny tak napíšu jak to funguje.

Až vyměnim struny tak napíšu jak to funguje.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Nulty prazec z kosti...
Tak chlapi, pred casem jsem byl u kytarare, vymenit na mem Fokus LP sjete prazce (vydrzely mi rok ! - ale jeste by se na to chvili hrat dalo) a pri te prilezitesti jsem mu rekl ze bych rad lepsi nultak. Rikal ze mi da lepsi plast
Ze s tou kosti se mu nechce drbat, ze je to hrozna prace... Tak jsem ho po dlouhem presvedcovani premluvil, vytahl ze skrine poradnej kus kosti z bejka, vzal rozbrusku, a to bylo smradu, nez kousek odrizl
Pak to pekne zabrousil, vylestil, a ja koukal jakej je to machr, uplne dokonalej krasnej vylestenej nultej prazec. Zalepil to do kytary sekundovym lepidlem, a je to fakt bomba. Hlavni prinos viddim v tom, ze jak je ta kost vyrazne tvrdsi, lepe se mi ladi kytara, protoze struny v te tvrde kosti nedrhnou jako v tom plastu. Proste kdyz jsem naladil driv, a pak hrabl do strun, hned to bylo zas trochu rozhozene, nebot mezi nultakem a ladicim kolikem to bylo treba napnute vic nez mezi nultakem a kobylkou. A pri hrabnuti do strun se to teprve vyrovnalo, a ladeni bylo hned malicko rozhozene. Takze to bylo trochu zdlouhave, no... A tedka je to hned, v pohode, dobre drzi ladeni.... Jsem max. spokojeny. A cena za ten nultak i s praci ? Chtel 150 korun !!! Proste uplne zadarmo...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja jsem zakoupil ten kompenzovany, je to kvalitni plast - po poklepani zni, takze bude urcite kvalitne prenaset frakvence do vlastniho krku. Prazec trochu precniva, tak to zabrouseni take necham na svem kytarari, pristi nedeli si na mne udela cas [na case
] a budem "ladit" - taky rozpinatelny HB u kobylky, kvuli charakteristeckemu zvuku: HB-neck + SC-bridge.
Tak mnoho zdaru, nejen s nultymi prazci.
Tak mnoho zdaru, nejen s nultymi prazci.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..