Metal Muff vs. Jackhammer JH-1

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Drobák

Metal Muff vs. Jackhammer JH-1

Příspěvek od Drobák »

Zdravim...vim že názorů na oba dva efekty se tu vyskytlo bezpočet...ale přece jenom....

Chystám se koupit nějakej distortion samozřejmě na metal...né že bych hrál jenom metal,ale na ostatní styly mi stačí kanály co mam na zesíku..
Chtěl bych docílit podobný pily jako Alexi laiho(children of bodom)
Metal muffa sem slyšel naživo a pecka,používal ho i dimebag a ta pantera tam šla slyšet...Jackhammera sem naživo neslyšel,ale na videu mě zvuk celkem uchvátil a cenově sou na tom absolutně stejně...
Rád bych slyšel hlavně názory majitelů těhlech efektů...
Přemejšlel sem o boss MT2 ale prej se nemůže Muffovi rovnat.
či nějakej jinej effekt koem 2k....asi bych kupoval na bazaru nebo na německym ebayi,takže bych možná sehnal levně...
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Já zas slyšel že Metal Muff je celkej slabota a to jsem se do něj chystal...
S Jackhammerem se prej musí umět, jinak je ten zvuk na... fekál
Co ten Line 6 uber metal?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jackhammeru se valelo na bazaci dost a byli za litra... nezbyva nez koupit, zkusit, popripade opet za litra prodat...

s tou MT2 bych to videl podobne.. za 1400 se da koupit a opet prodat...

tohle jsou velice caste efekty na bazaci
Drobák

Příspěvek od Drobák »

To jo,jackhammer se valí na ebaye celkem dost...za litr v přepočtu ho seženu,problém že málokdo posílá do čr a poštovný se pohybuje okolo 300kč...ale zase jde o nový kousky....

Prejdák:No já slyšel MUffa naživo a byla to pecka,myslim velkýho muffa...věřim že ten pocket nebo micro za nic moc nestojí protože je hodě ořezanej...

No MT2 se prej na muffa nehrabe...já ho teda slyšel jen z videa,takže těžko posoudit...i kdybych ho slyšel naživo tak zase na jinym aparátu,jiný snímače,kytara atd...takže bych to stejnak nemohl objektivně posoudit...
časem plánuju lampu,takže aby ten zvuk taky nebyl moc umělej a nepotlačoval tolik to dejchání lampy...což u toho muffa bylo celkem znát že je hranej na lampě...
Naposledy upravil(a) Drobák dne 11.08.2008 19:18, celkem upraveno 1 x.
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

Dimebag používal Bigmuff
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

No.. teraz mam Muffa. Mal som najprv Jackhammera - velmi univerzalny pedal, da sa pouzit aj ako overdrive, co sa teda Metal Muff neda :) Distortion ma poriadne hutny - az prebasovany, co sa ale da s trpezlivosotu vyladit nastavenim potakov. Ale aj tak ma Muff viac ostrejsi zvuk a aj viac gainu. A tiez jednoduchsie ovladanie (Jackhammer ma tie zdvojene potaky, ktore mi obcas isli na nervy) a este ma uzitocny top boost.
Riesil by som to asi tak ako navrhuje qwer - zobrat z bazaru a pripadne poslat dalej. Ja momentalne uvazujem o predaji Metal Muffa - chcel by som ho porovnat s Boss Metalcore (ja viem, nan vsetci kydaju, ale dokym ho nevyskusam, tak mi neda pokoja ;) ).
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jackhammer jsem za litra střelil na bazáči a říkám ti, že takovej zvuk jako alexi ti to neudělá ani kdybyses poskákal... Má úplně jinou "chuť".
Navíc co si budem povídat, Alexi má pěkně fekálni zvuk mnohdy !!!!! To spíš ten ubermetal, který mi přišel takový více bez šťávy než jackhammer - přesně alexiho zvuk :D
Prostě jackhammer ne. Ale i na shred udělá zvuk pěkný, na metal se taky dá ale už to není úplně košér, ale zvuk co chceš NE :)

EDIT: Brácha od frontmana má Digitech Metal Master a neznělo to nejhůř, sice na stagg kombu, ale jako domyslel jsem si, co by dovedl na normálním ampecu a myslím, že docela ujde... Rozhodně lepší než grunge a deathmetal :-)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Crowley píše:Dimebag používal Bigmuff
i to je možný...ale zase se mrkni do pospisu bigmuffa že je to zvouček 70. let jako používali santana a hendrix....nějak mi tam najednou nesedí derrel....ale myslim že zvuky se daj vyloudit stejný ale z Metalmuffa dostaneš ještě větší skreslení a pilu...

DEMILICH:jojo,má zvuk alá nintendo,technickej,trochu umělej.ale do těch songů se to hodí....asný že nechci uplně všechny zvukový možnosti potlačit pilou,ale nesmí mi tam chybět...takový AC/DC si zahraju i na normálnim gainu na mim zesíku,takže no problemo....chci něco co má pokuď možno gain,distortion a top boost....abych mohl hrát třeba SOAD a pak nahulit gain a dát si children of bodom....

Edit:no digitechum zrovna moc nefandim...hrál sem na hot head a na death metal...nadchli mě oba,ale za tu cenu seženu lepší efekty...
Určitě nechci všechno ořezat a mít jenom zvuk jako alexi,ale chci i něco co mi to přiblíží,aby když hraju childre of bodom to neznělo uplně jinak...když zabe¨nduju aby to znělo jako pila...laiha hraju nejradši protože rád sleduju jak se na tom zlepšuju :D ..proto kladu i takovej důraz zrovna na tenhle typ zvuku...
A co ten Ubermetal?nebyl si nespokojenej náhodou?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no ja myslel u nas na bazaru.. z ebay to nema cenu tahat, protoze to snad nedotahnes ani za tak male penize za ktere to koupis na bazaru u nas... MT2 bys na bazaci mozna za litrak sehnal, takze na ni by se treba dalo par stovecek usetrit...

jinak zvuk jackhammeru je proste marshalloidni... MT2 je takova pro me "umela"... moc zvukum na metal nerozumim - proste je to jen takovy muj pocit... jackhammer me vic pripominal aparat (overdrive rezim, dist. byl na nic), MT2 bylo proste ciste krabkove zkresleni - efekt... ale to treba nekomu muze vyhovovat vic
Drobák

Příspěvek od Drobák »

no když to říkáš tak ten MT2 ještě zvážim...mrknu do hudebnin jestli ho tu maj a vyzkoušim....možná vemu i svojí kejtru...což nebude problém(pohodovej majitel)

Co se týče toho ebaye,tak myslim ebay.de...když už posílaj do čr tak většinou tak za 15 eur a clo už neni...takž když tam koupim novej za v přepočtu 1000 a dám 300 za dopravu...tak je to furt 1300 za novej což je u nás bazarová cena...ale jinak samo koukám i po bazaru...
Drobák

Příspěvek od Drobák »

jen tak pro přestavu hledám něco podobnýho....co se týče zvuku

http://www.youtube.com/watch?v=pqFmwKrQk0Y

Důležitou roli samo hrajou snímače,kejtra,aparát...takže to zas nebrat tak doslova...
Hansen

Příspěvek od Hansen »

Ono je Jackhammer se stazenou hlasitosti a kombo s jednim usmudlanym reprakem, ktere hraje na stredni hlasitost.

A na druhy strane je dobre nastavenej Jackhammer, hlasitost na efektu naplno a kombo s lehce vyhulenou lampou + 4x12 box ...

Jackhammer proste je takhle imho delanej, sam ho pouzivam a ten zvukovej rozdil je proste neporovnatelnej, na maly tichy tranzistorovy komba to proste neni.

Na poradnym apci se rozezpiva neskutecne. Tohle by si mel kazdej uvedomit nez ho koupi a pak zklamanej ho obratem otoci na bazaru dalsimu nevedomymu zajemci.

Btw: prvni krok k podobnymu zvuku jsou EMGcka, je tam proste slyset jejich charakteristika
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

já neprudim jen, aby se tu o mé předchozí reinkarnaci nešířily fámy :D

btw:bigmuff používal pouze na zesílení na sóla a zbytek si vygooglete :P
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak ja neco podobneho jako jackhammer mam - shredmastera... coz je neco dost podobneho... ale v uplne jine kvalite... taky se bohuzel shani dost blbe a za trikrat takove penize jako ojety JH
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No plánuju ESP Nebo jackson,trochu podle svých představ...nejspíš alexi 600 ale vyfrézuju tam ještě jeden snímač,nechci se ochudit...kombinace 81/85 možná 89 která udajně zvládne obě dvě...
Takže Aktivní EMG budou až v budoucnu,to samý lampa atd...na všechno teď prachy fakt nemam...
Jinak jestli je to stim jackhamerem pravda tak díky za info...protože bych ho pravděpodobně zkoušel na nějaký lampě tak 2x12 box...a doma mam osmičku....ve zkušebně s kejmem 2x12 100w ale jamujem málokdy,takže bych ho zpočátku využíval doma...
Určitě chci koupit dobrej effekt než něco z nouze a pak...radši efekt kterej zatim pořádně nevyužiju než jednou ho střílet protože mi to mrví zvuk a šetřit na novej....a HI-gain lampu zrovna neplánuju,kvuli cashy...ale jestli bych dal časem dohromady tak 20-30 tak bych s po ní mrkl....proto chci nějakej good distortion kterej mi zajistí že i s "čistou" lampou budu moc hrát kvalitní nekompromisní metal... :wink:
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

tak na alexi sound ten muff se hodi.... rek bych ze muff je zajimavejsi nez bossy MT-2 a Metalcore oba ty bossy zneli stejne (styl zkresleni)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

MT2 se mi celkem líbí,ale ten muff je pro mě živější...je mi jasný že stejnýho zvuku tim muffem nedocílim,ale mě stačí jenom něco s čim to bude znít víc cool,což myslim že stim muffem bude,dá se z něj vytočit pila,díky tomu gainu...sice to bude jiná brava než má alexi ale naprosto neva,navíc to taky dělaj snímače...
Jinak myslíte že bych z muffa vytáhl i něco špinavýho co by se hodilo pro styl cradle of filth?třeba song nymphetamine,coffin foder atd...je mi jasný že ten samej zvuk z toho těžko vykroutim...ale aby ten zvuk uplně nebyl mimo... 8)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Stále se rozhoduju mezi Muffem a MT2 ...pročetl sem si celej topic od ginieho co se tim zabejval,ale moc mi to nepomohlo,tehdy sem teda ještě víc vkládal do Bosse...omrkl sem i uber metal,zvuk dobrej,ale žádnej velkej rosah to nemá,ale zas hodně bez šumu...co se týče muffa,ten má svuj specifickej zvuk,nemá takovej rosah jako MT2,ale zase zvuk je mnohem barvitější a viděl bych ho možná i na ty cradly...boss mt2 má zase možnost brutálního gainu,ale myslim že bych to nevyužil,snad by mi možnosti skreslení na muffovi stačili...uff.. :lol: ..sem z tho na prášky..
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tyjo já vím, je to peklo vybírat co? :-) nejhorší je, že na tom asi prd nakoumáš, prostě musíš koupit, zkusit a buď chutná, nebo nechutná a jedem dál :)
Těžký úděl hledání "vytouženého zvuku" každého z nás :D
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Drobák píše:Stále se rozhoduju mezi Muffem a MT2 ...pročetl sem si celej topic od ginieho co se tim zabejval,ale moc mi to nepomohlo,tehdy sem teda ještě víc vkládal do Bosse...omrkl sem i uber metal,zvuk dobrej,ale žádnej velkej rosah to nemá,ale zas hodně bez šumu...co se týče muffa,ten má svuj specifickej zvuk,nemá takovej rosah jako MT2,ale zase zvuk je mnohem barvitější a viděl bych ho možná i na ty cradly...boss mt2 má zase možnost brutálního gainu,ale myslim že bych to nevyužil,snad by mi možnosti skreslení na muffovi stačili...uff.. :lol: ..sem z tho na prášky..
jakej rozsah?MetalMuff ma vic moznosti nez MT2 a MC
Bossy maji par problemu zneji furt stejne, hodne cudliku doslova na hov**
Osobne kdyz jsem si vybiral kreslitko tak jsem se rozhodoval mezi Bossy, Uber Metalem a MetalMuffem....Oba Bossy jsem zavrhnul fakticky hned asi po dvaceti minutach zkouseni....pak uz jsem se rozhodoval mezi Line6 a EHX, hodne me lakal u UberMetly noise gate ale potom co jsem zapnul MetalMuffa tak to bylo jasny okamzite, takovy zvlastni charakter zkresleni a potom jeste posileni stredu...uzasna vec proste.

EDIT>ver mi ze zkresleni ti bude stacit uz pred pulkou potaku.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“