Basa na metal

Precission, Jazz, Modern, ...

Nej značka basy na metal

Můžete vybrat 1 možnost

15
16%
15
16%
21
23%
13
14%
18
19%
11
12%

Celkem hlasů: 93

Mar.thin

Basa na metal

Příspěvek od Mar.thin »

Zdar .. Prosimvás nevíte jaká je nejlepší basa na metal ? kolem 10 ? dik předem za odpovědi

omluvte prosím hodně malý výběr značek více se jich sem nevešlo ;) ,a kdyby jste věděli onějaké dobré značce napiste pls ... Dik.
Naposledy upravil(a) Mar.thin dne 23.08.2008 0:47, celkem upraveno 3 x.
Cliff

Příspěvek od Cliff »

nějaká elektroakustika ta je nejbrutálnější na metal. :twisted:
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Obrázek
Obrázek
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

no hej Cliff :lol: :lol: :lol: ...este z vlastnej skusenosti..moj typ Yamaha RBX374.zatie peniaze hra celkom slusne a zapadne v akomkolvek style
Cliff

Příspěvek od Cliff »

BUDAJ-31 píše:no hej Cliff :lol: :lol: :lol: ...este z vlastnej skusenosti..moj typ Yamaha RBX374.zatie peniaze hra celkom slusne a zapadne v akomkolvek style
ehm to je aktivka ?
Obrázek
Obrázek
garde

Příspěvek od garde »

.........hladal by som basy s moderným zvukom........v tejto cenovej kategórii by som za za aktívkou veľmi nehnal ale budiš.......aktívne by som pozrel Cort a pasívne Rockbass alebo EPI Embassy.........
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

Tale značka není u baskytar moc známá, ale zkoušel jsem ji v obchodě a ta basa fakt hraje dobře, navíc ta cena http://www.master-shop.cz/peavey-millen ... -73328.htm hraje na ni i basák z Lamb of God
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

Cliff píše:
BUDAJ-31 píše:no hej Cliff :lol: :lol: :lol: ...este z vlastnej skusenosti..moj typ Yamaha RBX374.zatie peniaze hra celkom slusne a zapadne v akomkolvek style
ehm to je aktivka ?
myslis tu Yamahu?ta je
Mar.thin

Příspěvek od Mar.thin »

Já bych asi do ty 5ti strunný nešel . Slyšel sem že je to těžké se na to naučit hrát ? a nebo to není pravda ?
Ebu

Příspěvek od Ebu »

Mar.thin píše:Já bych asi do ty 5ti strunný nešel . Slyšel sem že je to těžké se na to naučit hrát ? a nebo to není pravda ?
To je otázka. Někdo rád širší hmatník, někdo užší. Někdo si vystačí se čtyřkou na celou kariéru, někdo po roce beží pro pětku... Pokud ale začínáš, neměl by být problém se na ní učit. Odměnou ti bude větší rozsah v hloubkách, co se právě v metalu dost hodí.
Obrázek
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

Mar.thin píše:Já bych asi do ty 5ti strunný nešel . Slyšel sem že je to těžké se na to naučit hrát ? a nebo to není pravda ?
není to pravda ,navíc všechny basy se dělají i 4-strunné, ale na metal doporučuju tu 5-ku z vlastní zkušenosti, navíc si myslím, že je rychlejší na hraní.
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Basák v bigbítu míval "pádlo" hohner B2A. Zvuk parádní a je tam aktivní elektrika... Určitě aspoň vyzkoušej. Pokud ti teda stačí 4-ka.
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

kelley píše:Basák v bigbítu míval "pádlo" hohner B2A. Zvuk parádní a je tam aktivní elektrika... Určitě aspoň vyzkoušej. Pokud ti teda stačí 4-ka.
fuj, to bych si nikdy nekoupil, to prostě není basa...teda podle mě aspoň
pooseek

Příspěvek od pooseek »

Čeče, mně se na pětku hraje mnohem líp. Na H ani moc nehraju, vpodstatě ji využívám hodně jako čtyřku, ale ta struna navíc je prostě super. Semtam tam můžu hodit ještě low-D, low-C a hlavně, když hraju na éčku, tak se mi zarážej prsty jako na všech ostatních strunách. Je mi to ňáký pohodlnější :)

a neplést dobrou a špatnou (levnou) aktivku. špatná mrví zvuk, dobrá jedině nakopává. Do metalu bych aktivku chtěl rozhodně.
Weber basses -> 70W all tube amp -> 2x10''
Mar.thin

Příspěvek od Mar.thin »

To "pádlo" hohner B2A se mi moc nelíbí . zdá se mi jako kdyby to nebylo dokončené ale neslišel jsem ji ještě hrát třeba by zněla dobře ;)
Mar.thin

Příspěvek od Mar.thin »

Zkoušel jsme si 5ti strunou basu Corta hralo celkem slušně . A chtěl bych se zeptat jaka je podle Vás nejlepší značka ?
Cliff

Příspěvek od Cliff »

Mar.thin píše:Zkoušel jsme si 5ti strunou basu Corta hralo celkem slušně . A chtěl bych se zeptat jaka je podle Vás nejlepší značka ?
Warwick :twisted:
Obrázek
Obrázek
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

alebo skus znacku Ibanez.niektore kusy maju faj vydarene :wink:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

BUDAJ-31 píše:alebo skus znacku Ibanez.niektore kusy maju faj vydarene :wink:
Ibanezy jsou slušný na metal, ale věřím spíš kusům od 10 nahoru...ale třeba GSR200 špatná taky není, ale na metal se moc nehodí...ty Corty nejsou marný...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
garde

Příspěvek od garde »

KIWI píše:Ibanezy jsou slušný na metal, ale věřím spíš kusům od 10 nahoru...ale třeba GSR200 špatná taky není, ale na metal se moc nehodí...ty Corty nejsou marný...
.......sorry ale práve rada gsr je dosť odveci aj 200 aj 205......nestabilné drevo čo ešte pracuje pokrúti sa.......
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

garde píše:
KIWI píše:Ibanezy jsou slušný na metal, ale věřím spíš kusům od 10 nahoru...ale třeba GSR200 špatná taky není, ale na metal se moc nehodí...ty Corty nejsou marný...
.......sorry ale práve rada gsr je dosť odveci aj 200 aj 205......nestabilné drevo čo ešte pracuje pokrúti sa.......
Těžko říct, já na nu hrál a za ty prachy bych do ní do začátku i šel...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“