Máte někdo zkušenosti s tímto zesilovačem?? RANDALL - KH120R

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
KORTY
Kontaktovat uživatele:

Máte někdo zkušenosti s tímto zesilovačem?? RANDALL - KH120R

Příspěvek od KORTY »

www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Taky se ti líbí :) ?
Zkušenost nemám, a tomu, že to má zvuk Kirkovy kytary z Master of Puppets moc nevěřím... Škoda že ten lampovej je ,,poněkud" dražší :)
KORTY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KORTY »

To je jasný přece nebude takový kytarový velikán hrát na zesilovač za 9000,- :D
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Jinak o Randallech jsem slyšel samou chválu, nejvíce mě u nich zaujaly Kirk Hammet signature modely a pak ty lampáče, kde se pouze strkají ty ,,moduly" pro změnu zvuku :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mno, abych řekl pravdu, podle mě se vyplatí víc jít do RX120, což je to samé, jen bez signatury Hammetta a myslím že i zvukově to je zajímavější a dá se tam toho nakroutit víc. Zvuk KH z toho v klidu dostaneš. A když už Randall za zrhuba tyhle peníze, tak bych se kouknul po tom hybridním RH150G3, to vypadá ještě zajmavěji.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

"PRODEJTE KOMBO, kupte 120w hlavu!!!"

to asi hraje i bez boxu
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

kombo randal mam je paradni. ma dost hutni zkresleni koneckoncu jsem o nem psal dlouhej clanecek v jinym topicu.

jinak tato hlava vypada moc pekne.nejradsi bych mel nejakou hlavicku z rady XL. signature neber platis za to jmeno. jinak ty moduly jsou zajimavy, jeste jsem to snad nikde nevidel

ale pokud uz si kupujes randalla mozna bych sel do tohoto : http://kytary.cz/randall-rh300g3plus/99 ... 45:0:0:1:0 , prece jenom dva hi-gainy to se na me pekne usmiva
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
Karel55

Re: Máte někdo zkušenosti s tímto zesilovačem?? RANDALL - KH120R

Příspěvek od Karel55 »

Zdar. Chtěl bych se zeptat, hrál jsem jen na rx120 a zvuk byl super. Když bych koupil rh120 má to podovný charakter zvuku?díky
With all his greatness and accomplishments on the guitar, Dime will be missed more for his giving personality, charisma, caring for others, love and most of all his HEART!! Twice as big as the state of TEXAS!!!!!!!!!!!! Dime gave it all every day to each and every one of us and our lives have forever been hollowed without him...Thanks to all of you for reaching out to us in this time of our immeasurable loss.
REST IN PEACE BROTHER DIME!!!!!!
-Vinnie Paul
Jackson DK2M Dinky, Randall RX120RH, Randall R412CPB
Hemi

Příspěvek od Hemi »

Na KH120R je smutný to, že je to uplně stejnej předzesilovač jako u kombíčka na doma KH15. Jenom k němu je danej silnější koncák, reverb a rozdělenej ekvalizér pro kanály.

Značku Randall mám docela rád a je zajímavý že se nikdy nevzdali tranzistorů, ale tohle je low-end pro blbečky co to koupěj jenom kvůli signatůře.
To už bych snad radši šilhal po věcech jako ValveKing, nebo 333............nebo aspoň nějakej hybrid.
kytara - Schecter Hellraiser C-1
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
efekty - Morley Tremonti Wah, ZVEX Box of Rock, EHX Memory Toy, Boss NS-2, Boss TU-3
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Karel55 píše:Zdar. Chtěl bych se zeptat, hrál jsem jen na rx120 a zvuk byl super. Když bych koupil rh120 má to podovný charakter zvuku?díky
nvim jak tohle ale RH150 je maso na to ze to je hybrid...
taky sem ho chtel ale nakonec sem se rozhod radsi jit vintage cestou nez hi-gainovou 8)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Orge
Kontaktovat uživatele:

Randall RH150G3

Příspěvek od Orge »

Nero píše:Mno, abych řekl pravdu, podle mě se vyplatí víc jít do RX120, což je to samé, jen bez signatury Hammetta a myslím že i zvukově to je zajímavější a dá se tam toho nakroutit víc. Zvuk KH z toho v klidu dostaneš. A když už Randall za zrhuba tyhle peníze, tak bych se kouknul po tom hybridním RH150G3, to vypadá ještě zajmavěji.
Zdar, ten RH150G3, potažmo RX120 mě celkem zajímá, chtěl bych totiž "pracovní" hlavu, prostě něco, co má dobrý zkreslený zvuk a současně vysokou odolnost, aby to tolik netrpělo častou přepravou na koncerty. Mám totiž lampu, ale u té mám pořád strach, že se něco někde pokazí (už se mi to párkrát stalo) - kluby kde zpravidla s kapelou hrajeme, nejsou zrovna žádný hilton a o stavu českých silnic ani nemá moc cenu mluvit :-D. Takže lampu bych chtěl do zkušebny a studia a na koncerty něco odolnějšího. Jasně, asi je to trochu kách, protože to zase zavdává mnoho argumentů do sporu lampa vs. tranďák, ale upřímně řečeno - pochybuju, že má publikum tak vytříbený sluch, aby mu při death metalovém moshpitu vadilo, že je kytarista šidí tranzistorovým nebo hybridním zesákem :-D no každopádně bych rád znal na tuhle věc víc názorů, tak kdyžtak napište, co o tom soudíte :-)
For you, tomorrow moon shall never rise.
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

Jestli máš peníze neni co řešit. Sám musíš vědět co je pro tebe dobrý.
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis :)
Ondskan

Re: Randall RH150G3

Příspěvek od Ondskan »

Orge píše:
Nero píše:Mno, abych řekl pravdu, podle mě se vyplatí víc jít do RX120, což je to samé, jen bez signatury Hammetta a myslím že i zvukově to je zajímavější a dá se tam toho nakroutit víc. Zvuk KH z toho v klidu dostaneš. A když už Randall za zrhuba tyhle peníze, tak bych se kouknul po tom hybridním RH150G3, to vypadá ještě zajmavěji.
Zdar, ten RH150G3, potažmo RX120 mě celkem zajímá, chtěl bych totiž "pracovní" hlavu, prostě něco, co má dobrý zkreslený zvuk a současně vysokou odolnost, aby to tolik netrpělo častou přepravou na koncerty. Mám totiž lampu, ale u té mám pořád strach, že se něco někde pokazí (už se mi to párkrát stalo) - kluby kde zpravidla s kapelou hrajeme, nejsou zrovna žádný hilton a o stavu českých silnic ani nemá moc cenu mluvit :-D. Takže lampu bych chtěl do zkušebny a studia a na koncerty něco odolnějšího. Jasně, asi je to trochu kách, protože to zase zavdává mnoho argumentů do sporu lampa vs. tranďák, ale upřímně řečeno - pochybuju, že má publikum tak vytříbený sluch, aby mu při death metalovém moshpitu vadilo, že je kytarista šidí tranzistorovým nebo hybridním zesákem :-D no každopádně bych rád znal na tuhle věc víc názorů, tak kdyžtak napište, co o tom soudíte :-)
Už len pre osobný pocit by som sa nevzdal lampy. Osobne by som radšej kúpil poriadny hardcase, prípadne flight case a výjde to i lacnejšie.
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

Mně by trand nevadil a myslim že v deathu by se mohla hodit ta menší dynamika. Míň práce v rychlých bězích.
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis :)
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

Rohlajs píše:Mně by trand nevadil a myslim že v deathu by se mohla hodit ta menší dynamika. Míň práce v rychlých bězích.
Možno by si to mohol vyriešiť kompresorom? Každopádne je to na tebe. Vyskúšaj a uvidíš, ale nezabúdaj, že v kapele to bude hrať ináč ako keď to budeš skúšať.
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Dynamiku má cenu řešit, dokud člověk používá méně zkreslení, což asi nebude případ death-metalu (ale u heavy metalu by to poznal bylo - občas musím ve zkušebně hrát na tranda a i když na tom není můj Blackstar s dynamikou kvůli SS usměrňovači nijak zázračně, stejně je ten rozdíl při hře dost poznat). Když otočíš gain doprava, tak bude rozdíl minimální.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Orge
Kontaktovat uživatele:

RX120 a RH150

Příspěvek od Orge »

Rohlajs píše:Mně by trand nevadil a myslim že v deathu by se mohla hodit ta menší dynamika. Míň práce v rychlých bězích.

Souhlasím, hraju stejně hi-gain a nějaká "kulatost" nebo "teplost" lampového zvuku nejsou zrovna věci, o které bych nějak extrovně usiloval. ...nehledě na to, že jsem nikdy pořádně nevěděl, co to "kulatý" či "teplý", "chlupatý", "chemický", "přeelektronkovaný" nebo "kyselý" zvuk vlastně je. chápu že jde o metafory, ale podle mě to vám všem někdo nakukal a vy to teďka už jenom papouškujete. Jako jasně zvuk lampy je děsně fajn, ale moje zkušenosti - i jako muzikanta i jako diváka headbangujícího pod podiem jsou z METALOVÝCH (na jiné nechodím) koncertů takové, že ať se hraje na zesáky jakékoliv konstrukce, stejně je to taková mela, že je člověk ve většině případů rád, že vůbec může slyšet nějakou melodii a rytmus a ne jenom souvislou hradbu hluku. Navíc jsou kytary ve většině případů snímané mikrofonem a vedené přes mix do koncového repra a ten zvuk se stejně ještě upravuje, takže skutečně kromě zmíněného "osobního pocitu" fakt nevím, včem je při živém klubovém hraní tak strašlivý rozdíl. I na tranzistorem zesílené kytary se dá dobře zapařit, taková je moje zkušenost :-D Čili lampa vs. tranďák rozhodně nehodlám hrotit.

Taky by mě zajímalo jaký je mezi RX120 a RH150 rozdíl, jestli měl možnost na to někdo hrát s kapelou a srovnat to. Přecejenom, tranďáky Randall jsou trochu něco jiného než tranďáky od jiných výrobců.
For you, tomorrow moon shall never rise.
minibb

Příspěvek od minibb »

Pravda pravda... Vono celkově na koncertě (a to nejen metalovym) rozdíl mezi tim, že hraješ dejme tomu na PODa a nebo vytavenej marshall pozná jenom ten kdo na to hraje, diváci(posluchači) nikoliv.
edit: totiž většina :D ikdyž při tom co leze z PA skoro všichni...
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: RX120 a RH150

Příspěvek od Nero »

Orge píše:

Taky by mě zajímalo jaký je mezi RX120 a RH150 rozdíl, jestli měl možnost na to někdo hrát s kapelou a srovnat to.

Přecejenom, tranďáky Randall jsou trochu něco jiného než tranďáky od jiných výrobců.
Ad 1 - jdi spíš do hybridu, hraje podle mě líp. Je barvnější a se zvukem se dá lépe hrát.

Ad 2 - možná bejvávalo, dnes už to je prašť jako uhoď.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
filcek
Bandzone: http://bandzone.cz/bombatolcser
Bydliště: Kousek od Brna v jedné takové krásné vesničce jménem Blučina
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od filcek »

Minulej tejden sem si ho dovezl RH150G3 zvuk parádní pohoda.....po týdnu když přepnu na gain lechce vosolenej tak vypadává zvuk sem s toho totálně v pr..... takže hlavu vracím budto to vyměním za stejnou hlavu nebo za něco jinýho (už na to nemám nervy)
kytara:Washbern x-10
krbička:Digitech grunge distortion
kombo:Laney lxd 120w 2x12''
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“