Kvalitni kombo s vystupem na sluchatka

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
B&A

Kvalitni kombo s vystupem na sluchatka

Příspěvek od B&A »

Ahoj, shanim idealni kombo :-), ale bohuzel zjistuju, ze prestoze je nabidka pomerne siroka, k mym idealum se blizi maloco. Tak bych vas chtel poprosit o radu...

Co bych rad:
- Chci to 1) na domaci cviceni, 2) do zkusebny, 3) pripadne na mensi koncert.
- Vzhledem k 1) bych potreboval vystup na sluchatka!
- Cisty i zkresleny kanal
- Kvalitni zvuk!! A rozumne moznosti nastaveni!
- Hudebni styl: blues, rock, hard-rock (zeppelini, sabbati, jethra, floydi, ...)
- Cenove idealne tak max. 15-20 tisic, kdyby bylo neco joo dobryho, tak mozna i o kousek vic.

Myslim, ze zvukove by mi nejlepe vyhovovala kvalitni lampa - ale tam jsem snad s vystupem na sluchatka nic nevidel! :-(, pripadne pololampa. Kdyby se nasel trandak, ktery odpovida vyse uvedenemu, tak se nebranim...

Diky moc za rady!
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

mozna by sis mohl procist forum, pouzit tlacitko hledat. myslim ze podobnych topicu tu je vic nez dost
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

myslim ze lampy na sluchatka se nedelaji.... neco by se asi odpalilo kdyby se to pustilo na sluchatka... tak ze jedine trand skoda ze chces ty sluchatka moh bys mit dobrou lampu za tydle penize
B&A

re: AlienW

Příspěvek od B&A »

RE: AlienW:
prosim te procti si forum a pouzij tlacitko hledat. Pokud najdes neco, co resi muj problem (tj. idealne info o lampe se sluchatkama), postni mi sem, prosim, link. Diky! :-)
Naposledy upravil(a) B&A dne 18.08.2008 0:35, celkem upraveno 1 x.
B&A

Příspěvek od B&A »

jinak lampac s vystupem na sluchadla jsem ted jeden objevil:
http://guitars.musiciansfriend.com/prod ... c=3SOSWXXA

takze technicky mozne to asi je... akorat si nejsem jist, jestli tenhle by mel ten zvuk, kterej hledam (podle ukazek na youtube to vypada, ze ne) a jestli by sel u nas sehnat.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

opravdu sou ty sluchátka nutný?já to znám...sousedi atd...
Ale přece jen se těžko schání lampa s výstupem na sluchátka..
Na odkaz sem nekoukal,ale stejnak budeš hrát přes krabku či nějakej druh skreslovadla,protože 2kanálová hi-gain lampa na hard rock by tě stála tak 60k(i na to koncertování)...i i sní bys asi neměl vytouženej zvuk a šel bys do nějakýho overdrivu...takže se neboj jednokanálovky s dobrym čistym zvukem,a ten skreslenej ti už doladá distortion pedal atd... :wink: to už pak vybereš zvuk podle svých představ...
B&A

Příspěvek od B&A »

Drobak: diky moc za odpoved, zvazim to. :-) Sluchatka bych chtel, pokud mozno, proto se ptam jestli nekdo o necem nevi.
Jinak ja zas nejakej extremni higain nehledam, zjednodusene receno pokud z toho dostanu zkresleni typu Heartbreaker nebo War Pigs, tak jsem celkem spoko. :-)
Dost se mi libil (zkreslenej) zvuk Hughes-Kettnera Quad EL84 - neco takovyho bych chtel - proste krasnej stavnatej lampovej zvuk, kterej i hezky reaguje na nastaveni kytary...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Na kombo Koch 20W jsem mel cest hrat a byl to pozitek, ihned bych jej za svuj Ampeg vymenil, ikdyz... radsi bych mel vlastne oboji. :-) Mit drive tolik penez, tak si jej vezmu! Na domaci nahravani a praci ve studiu je to vylozene luxus.
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Já si myslím, že lampy s výstupem na sluchátka se dělají... co je potom výstup na reprobox, akorát tam bouchne sluchadla ne? :roll:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Mjkl píše:Já si myslím, že lampy s výstupem na sluchátka se dělají... co je potom výstup na reprobox, akorát tam bouchne sluchadla ne? :roll:
Ne to je hloupost. Proto se to jmenuje výstup na reprobox a ne výstup na sluchátka. Jsou tam jiný zátěže a už vidím jak ti hoří koncový trafa. :)
Proč se asi kupuje takovej solidní kabel k připojení hlava box ? Protože jsou tam vyskoký proudy a ženeš z toho velkej výkon takže sluchátka nee.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
B&A

Příspěvek od B&A »

RE: Mjkl
No navic u toho pripojeni na ext. leprak ti myslim porad hraje i vestaveny speaker, coz neni idealni. ;-)
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

B&A píše:RE: Mjkl
No navic u toho pripojeni na ext. leprak ti myslim porad hraje i vestaveny speaker, coz neni idealni. ;-)
Proč myslíš?
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
B&A

Příspěvek od B&A »

RE: Sami
No mozna to tak neni u vsech komb, ale u nekterych bych rekl ze jo - abys pripojenim jednoho ext. repra ziskal stereo. Aspon tak nejak si to myslim. :-)
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

B&A píše:RE: Sami
No mozna to tak neni u vsech komb, ale u nekterych bych rekl ze jo - abys pripojenim jednoho ext. repra ziskal stereo. Aspon tak nejak si to myslim. :-)
ok ja jen ze hledas kombo kolem 15-20K a takovyhc topicu je tu vic.ty sluchatka jsem si nevsim.sory

ale lampu na sluchatka jsem nevidel ale mozna by to slo nejak postelovat pres ten vytup na reprak co nejakej omezovac zateze nebo tak neco to musi existovat
B&A

Příspěvek od B&A »

Re: AlienW:
V pohode :-)
No nikde jsem zatim nenarazil na zadny udelatko / konverzi z vystupu na ext. repro do sluchatek. Ale treba by to nekdo zvladnul zbastlit... Akorat doufam, ze by to nebylo naposled, co bych to kombo zapnul. :-)

Jinak musim rict, ze uz trosku ztracim nadeje a zacinam se v uvahach vracet k Vox AD60VT... no uvidime, jsem zvedav, u ceho nakonec skoncim :-)
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

hele nebo si kupo kvalitni kombicko nejaky lampovy aby jsi mel peknej zvuk. treba valveking nebo ja nevim neco a na doma si kup bud nejaky fakt maly kombo rolnad cube nebo tak a nebo jeste tady tohleto primo na sluchatka : http://kytary.cz/vox-amplug-ac-30/97424/?SE650:0:0:1:0
KORTY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KORTY »

AlienW píše:hele nebo si kupo kvalitni kombicko nejaky lampovy aby jsi mel peknej zvuk. treba valveking nebo ja nevim neco a na doma si kup bud nejaky fakt maly kombo rolnad cube nebo tak a nebo jeste tady tohleto primo na sluchatka : http://kytary.cz/vox-amplug-ac-30/97424/?SE650:0:0:1:0
To jo ale ja myslím že potřebuje tu zdířku kam to ma zastrčit nebo se pletu??
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
B&A

Příspěvek od B&A »

Re: KORTY:
Tohle se strka primo do kytary (a do toho sluchatka). On to AlienW asi spis myslel tak, ze si mam poridit lampac na hlasite hrani a doma zkouset pres tohle...

Btw myslite, ze by mezi to sel vlepit i nejakej efekt?? :-) Jakoze kytara -> efekt -> Vox Amplug -> sluchatka...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jo, odzkoušeno - efekty připojit jdou
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

možná bych hodil jeden tip. Tranzistorová Rath amps http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... o-5643.php

chce to rozhodně vyzkoušet protože zkušenosti s ním nemám, ale podle všech ohlasů je to poctivá německá práce.

http://reviews.harmony-central.com/revi ... nd/Rathamp
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“