Elektroakustika s nastavitelnou kobylkou
Pravidla fóra
Elektroakustika s nastavitelnou kobylkou
Zdravím, rád bych si pořídil nějakou elektroakustiku, ale zásadní věcí je pro mě kobylka s nastavitelnou vzdáleností strun od hmatníku - taková jako je na elektrikách. Ptal jsem se v obchodě, prodavač na mě koukal jak na blázna, takže předpokládám, že to není úplně obvyklá žádost, ale nevidím tam žádnou konstrukční překážku. Nevíte někdo o nějaké takovéhle kytaře? Nebo mi zbývá si ji nechat postavit?
většina lubovek má nastavitelnou vzdálenost strun od hmatníku. Ne však kobylou ale tou vzpěrou u rezonančního otvoru. Osobně se mi líběj http://www.furch.cz/cz/furchmillennium/radaa1721.php
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Zdar, vzdalenost strun [od hmatniku] se, do jiste miry na elektroakustice, nastavuje sroubem v krku a vyskou sedloveho prazce - jeho pribrousenim, nebo vsazenim vyssiho. Nekteri ehm. kytarari take vyrabeji kobylky, kde je misto sedloveho prazce vrazena gibsonacka kobylka typu tune`o`matic. Toto reseni ovsem povazuji za naprostou prasarnu, vzhledem k akustickym vlastnostem nastroje.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Jde mi o to, aby čas od času šla ta výška změnit, ať nahoru nebo dolů - hýbat se šroubem mi přijde moc násilné, ten by měl sedět v jedné pozici pevně a přibrušovat, respektive vyměňovat plast v kobylce zase trochu nepraktické. Je mi jasné, že normální kovová tremolo kobylka by tam nešla. Ale neexistuje nějaká akustická dřevěná lepená kobylka, kde by byly kameny jako na elektrice nastavitelné nějakými šroubky? Dokážu si to dost dobře představit, jen si to netroufám sám vyrobit.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Delaly se ruzne pokusy - treba kovovy platek se dvema srouby ale jak rikam - akusticky vsechny tyhle voloviny hrozne uziraji.
Proc se obavas sroubu v krku - pri povolenych strunach s nim muzes pomerne libovolne manipulovat - je k tom uspusoben.
Proc se obavas sroubu v krku - pri povolenych strunach s nim muzes pomerne libovolne manipulovat - je k tom uspusoben.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..