T.amp

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
matesss

T.amp

Příspěvek od matesss »

zdar chci se zeptat na zesilovače značky T.amp jestli stím máte nějaké zkušenosti popřípadě jetli je tato značka špatná nebo jaký zesilovač byste doporučili ke dvěma bednám omnitronic 500w do 8 ohmů? díky za odpovědi
einsteincz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od einsteincz »

Zbytečné - dnes, v době kdy QSC vyrábí serii GX není důvod kupovat cokoli jiného. S QSC máš slušný značkový zesilovač, s pěkným výkonem, který vždycky prodáš určitě s menší ztrátou než ten T.amp.

Jen bych nevěřil tomu, že když do bedny omnišrotic o 500W napereš 500W tak to přežije. Měl bych obavu už jen u 300W
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player :)
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Presne jak pise einsteincz - QSC GX5 je v soucasne dobe nejlepsi koupe.
Jeste mozna Tapco J2500 J1500, Behringer EP2500, ale pomer cena /vykon/kvalita hovori jasne ve prospech QSC GX5.

Mam ten zesilovac, pouzivam ho jak na akce, tak ve zkusebne a muzu ho jen doporucit.

Do experimentu typu Omnitronic, Skytronic, QSA ap. se nepoustej - jsou to vyhozene penize.
matesss

Příspěvek od matesss »

podle vaší rady jsem si objednal qsc gx3! díky za radu! na koupi typu gx5 mi to finanční situace nedovolila
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

GX3 ihned pořádně potrap - první verze pro evropu (230V / 50 Hz) měla menší problém se zdroji, ale další série jsou už OK.
Tak ať se to projeví co nejdřív.
einsteincz
Kontaktovat uživatele:

doufám, že budeš spokojen ;)
matesss

gx3

Příspěvek od matesss »

zdravím no tak už mám onen zesilovač v ruce!! a musim říci že jsem velice nespokoje! nevím jestli je to mou určitou neznalostí a nebo nečím jiným tak vás žádám o radu! když zapojím samotný zesilovač jen do jedné bedny jako jeden kanál a dám ho naplno tak to má výkon přibližně asi jako 20w kytarové kombo!!! prostě se absolutně nechytám na to ani přeřvat bicí!!! když to zapojím se vším co mám přes mix poněkun hodně staršího data a zpěvový efektový procesor digitech tak když ohulim všechny předzesilovače a zesilovač je naplno tak už bicí přeřvu ale mít všechno naplno není dobré a zdá se mi to velice špatné!propojeno k bednám je to speakon-speakon a mezi mixem a zesilovačem je jack 6,3 mm-jack+jack 6,3mm!!nevím čím to je tak vás žádám o radu! bedny jsem zkoušel s jinými zesilovači i s kytarovými a řvou dobře! díky za odpovědi
einsteincz
Kontaktovat uživatele:

Povedlo se ti ho dostat do clipu (rozsvítit ledky clip na panelu) ?

Do jaké impedance ho pouštíš?

Propojení mix/zesilovač máš symetricky nebo nesymetricky?
matesss

Příspěvek od matesss »

no jasné do clipu jsem ho dostal! pouštím ho do 8 ohmů!! a symetrický nebo nesymetrický no tak to nevim tomuhle nerozumim jak se to pozná? nevím co stim mám dělat jestli to mám vrátit nebo co stim protže je to apsolutně nepostačující!!! :(
matesss

Příspěvek od matesss »

a ještě se chci zeptat jesli tento zesilovač někdo nemáte jestli má opravdu využitelných 2 krát 300w do 8 ohmů? a jestli lze tento zesilovač zapojit do můstku?
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

matesss: ono je dost důležitý se něco o tom dozvědět.

Neber to nijak osobně - prostě něco nastuduj, někoho se zeptej a s někým to vyzkoušej.

Ono to zvučení tak triviální zase není, jak to na první pohled vypadá.
Koneckonců jako cokoliv jinýho, když se to má dělat pořádně...

Neuraž se, ale viděl jsem už všelijaký zvěrstva a tak jenom pro pořádek:

- speakony jsou mezi zesilovačem a bednama propojený slušným vodičem s průřezem alespoň 1,5mm

- zesilovač i mix je připojenej na kvalitní rozvody 230V. Dvoudrátové prodlužovačky s dvojlinkou od lampičky opravdu na tohle nestačí

- propojení mezi mixem a koncákem je kvalitními signálovými kabely

- spoje v kabelech jsou kvalitní

- vstupní i výstupní úrovně jsou nastaveny v doporučeném rozmezí

- bedny jsou v pořádku a mají uvedenou impedanci. To je v tomhle případě velmi důležité, protože tenhle zesilovač je stavěný na zátěž max do 4 ohmů, pak výkon strmě klesá

Kde jsi ten zesilovač kupoval ?

Edit:
2x 300W do 8 ohmů opravdu dává a můstek neumí
matesss

Příspěvek od matesss »

no tak jasný jenom mě prostě štve že ikdyž ze zesilovače do bedny přes speakon a do zesilovače přes jack mikrofon tak je to hodně slabé i jinými bednami na 8 ohmů a kabely(žádná profesionální kvalita)!ještě něco vyzkouším ale když zapojim přece samotný zesilovač s bednou tak těch 300W musí řvát jak blázen né? nevim včem je problém

kupoval jsem ho zde:http://www.club-music.cz/
einsteincz
Kontaktovat uživatele:

Nestačí ti jen mikrofon -> zesilovač, potřebuješ nějaký předzesilovač mikrofon -> Předzesilovač (mix) -> zesilovač

300W dokáže v odposlechu pěkně postrašit

Zkoušel jsi si pustit třeba cd ? Přímo cd -> zesilovač
matesss

Příspěvek od matesss »

to jsem ještě nezkoušel tak to vyzkoušim a dám vědět!! já vím že potřebuju mix ale chtěl jsem vyzkoušet jen samotný zesilovač jestli to nebude jím! chápu že potřebuju kvalitní propojky kabely a napájení ale přece když tohle mám o něco horší tak se přece výkon takhle brutálně snížit od těch 300W!!!!nechápu to :cry:
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

samotnej mikrofon nedává žádnej signál, takže zesilovač ani nemá co zesilovat - proto se používaj mixy/předzesilovače...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
matesss

Příspěvek od matesss »

no jasný tak to už teda chápu,ale tak když přesto pustim mp3 nebo cd tak by to mělo mít požadovanej výkon né? abych věděl jestli je to zesilovačem nebo nečím jiným né?
matesss

Příspěvek od matesss »

zdar tak jsem přesto zkoušel pustit cd i mp3 a je to jak když si pustíš doma rádio! prostě na nic
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

tak to pak sou dvě možnosti - buďto máš nějakej vadnej kus (i to se může stát) a nebo stále děláš někde chybu
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“