EHX Small Clone

Pedály, multiefekty, procesory, ...
timac
Kontaktovat uživatele:

EHX Small Clone

Příspěvek od timac »

Zdravím přátelé, určitě se zde na fóru najdou kytaristé, kteří používají krabičku Small Clone EH 4600 Full-Chorus od firmy Electro Harmonix.

Obrázek

Jelikož už delší dobu uvažuji o její koupi, rád bych slyšel vaše dojmy, zážitky a různé zkušenosti s tímto kouzlítkem. Také by mě zajímalo, jak řešíte napájení, protože pokud se nemýlím, Small Clone má obrácenou polaritu a jiný typ napájecího konektoru a s adaptérem se dohromady neprodává.

Předem díky za reakce, Honza
noc33

Příspěvek od noc33 »

Koupil jsem ehx adaptér asi za 350kč (ten s mini jackem). Ta polarita je obrácená u nano verze, tady nevím, ale na ehx.com máš manuály, tam to bude.
timac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timac »

Díky, je to tak. Podle manuálu je i u Small Clone polarita obrácená, vypadá to na konektor 1/8", polarita je uvedena tip-positive. Ten adaptér jsi koupil konkrétně kde?
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Mel jsem SC asi rok. Uprimne jsem od nej cekal vice. Po zapnuti zral vysky a snizila se pokazde uroven hlasitosti. Taky jsem si nebyl moc jisty jestli skutecne ma TB nebo nema.
Ale jinak to znelo hezky, dobre zvuk prozvoni. Pouzival jsem nastaveni takove ze: depth byl nahore a potenciometr do zhruba 10ti hodin. Jina nastaveni uz mi nevyhovovala.
griper

Příspěvek od griper »

Small clone mam asi metr od sebe :)

Někdy mi přijde že když ho pustiš i se zkreslením že se to hádá, ale někdy mi to zase do toho de tak nevim :)

Adapter.. Měj sem ten malej jack někde v šuplíku, tak sem to pichnul do adapteru co používám na DS-1 a napájim je oba z jednoho.

Zrovna ted pouzivam nastaveni Depth nahore a potak asi na 1 hodine, ale sem tam dam i depth dolu, potak ale furt zustava kolem ty 12. hodiny...
noc33

Příspěvek od noc33 »

Koupil jsem ho v hpmusic.cz
timac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timac »

Díky, jak moc je to vážné s ořezáním a snížením intenzity původního signálu? Je to zřetelné i při živém vystupování? Co se týče zkreslení, používal bych ho stejně jen pro čistý kanál.

Nebo máte tip na nějaký lepší analogový chorus? Ať už zvukově či jinak kvalitativně, cenově do 3000 Kč. (na základě vašich zkušeností)

S pozdravem, Honza
griper

Příspěvek od griper »

Me osobne nepride ze by to enjak bralo hlasitost, tak je furt stejna, s orezavanim vysek to samy...
timac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timac »

griper píše:Me osobne nepride ze by to enjak bralo hlasitost, tak je furt stejna, s orezavanim vysek to samy...
Můžu se ještě zeptat na tvoje zapojení? Kytara, krabice, aparát...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Rozhodne bych sel do chorusu, ktery dela J. Smrcka...
http://www.smrckaeffects.com/kytarove-e ... tb-double/
timac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timac »

wikxzen píše:Rozhodne bych sel do chorusu, ktery dela J. Smrcka...
http://www.smrckaeffects.com/kytarove-e ... tb-double/
O Smrčkově chorusu vím, ale předpokládám, že se do 3000 nevlezu, alespoň někde tady na fóru se hovořilo o 3500 Kč za zmíněný kousek.

Máš s ním také nějaké zkušenosti?
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

timac píše:Díky, jak moc je to vážné s ořezáním a snížením intenzity původního signálu? Je to zřetelné i při živém vystupování? Co se týče zkreslení, používal bych ho stejně jen pro čistý kanál.

S pozdravem, Honza
Nikterak dramaticke to neni, ja ho pouzival predevsim s kreslitkem ProCo Deucetone Rat. V cistem zvuku to myslim je docela v pohode, ale jak jsem spustil zkresleni, tak vyskove to slo dolu. Setkal jsem se obcas i se sumem, resp. SC nasobil sum v me signalove ceste... zalezi na tom do jakeho zapojeni hodlas SC zaclenit.
timac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timac »

Dohromady se zkreslením bych ho nepoužíval. Zapojil bych to zřejmě následovně:

Kytara > ped. ladička > Small Clone > kombo

(kabeláž PW dohromady cca 6m)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tak to je v klidu... tam bych se snad neobaval niceho.
timac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timac »

Díky, vypadá to že se dostávám do fáze, kdy si ho půjdu vyzkoušet do hudebnin :)

Jinak měl jsi ještě pochybnosti ohledně True Bypassu...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

timac píše:Díky, vypadá to že se dostávám do fáze, kdy si ho půjdu vyzkoušet do hudebnin :)

Jinak měl jsi ještě pochybnosti ohledně True Bypassu...
No to je vec, ktera s tim prvnim, s temi vyskami, muze souviset. Ja vim, ze ja jsem mel z bazaru tu prvni verzi SC a ty TB tusim jeste nemely. Mozna jsem si ted neuvedomil, ze dnesni verze, tedy ta serie, co se dodava dneska, uz by TB mely mit vyresene a nemel byt s tim problem.
griper

Příspěvek od griper »

timac píše:
griper píše:Me osobne nepride ze by to enjak bralo hlasitost, tak je furt stejna, s orezavanim vysek to samy...
Můžu se ještě zeptat na tvoje zapojení? Kytara, krabice, aparát...
Jolana Strat > DS-1 > SC > Fender frontman 15G
timac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timac »

Ano, právě že veškeré reference na internetu uvádějí True Bypass. No nezbývá než to jít vyzkoušet, pořádně to prošlápnout, případně zakoupit. Ještě teda budu muset pořešit adaptér, protože věčná starost o baterie je poslední co bych si přál.

Také by mě zajímal ten Smrčkův chorus po zvukové stránce. Možná ho někdy vyzkouším...

Zatím díky za rady a ohlasy.
timac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timac »

griper: Zapojení bych měl stejný. Nepřidává se do signálu po zapnutí SC i takový ten typický analogový šum?
griper

Příspěvek od griper »

ja si zadnyho sumu nevsim..
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“