volba bridge HB na metal

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
majkie

volba bridge HB na metal

Příspěvek od majkie »

pekne dopoledne vsem,
jsem hrdym vlastnikem lp od bachu a rad bych v dohledne dobe teto slecne dopral nejaky riznejsi hb, vhodny na metal (death, black, thrash). snimace co tam mam ted sice nejsou uplne marne, ale pri vetsim zkresleni dosti huhlaji, asi to znate.
a ted k samotneme otazce. kamarad ma na stratovi RM custom a hraje moc pekne, takze uvazuji o levnejsi variante - F1 od RM. na druhou stranu bych rad, aby slo o dostatecny upgrade. jakozto luxusnejsi volbu jsem se zhledl v X2N od Dimarzio.
ptam se tedy tech z vas, kdo jste resili podobnou otazku, jestli jsou lacine snimace RM dostatecny upgradem, nebo jestli mam radeji prisetrit na drazsi snimac.
proste bych rad usetril, ale nechci polovicate reseni. jo a rm vyrabi snimace v kremove, coz by me na sunburst lp sedelo lepe :-D

(bavim se zatim jen o kobylkovem snimaci, krkovy budu menit pozdeji)

dik za veskere rady.
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

DiMarzio neznam osobne, ale u me byl celkem velkej skok upgrade z RM na Seymour Duncan.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Demilich

Příspěvek od Demilich »

No X2N nevím, to na HC metlu bych moc neviděl. Poradím ti akorát DiMarzio nějaký model, co má napsáno, že má potlačené středy. Například DiMarzio Blaze brigde, ale ten je na 7-strunku, měl by se snad dělat i na 6ku a to je panečku metla, řízná, hluboká... :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

dimarzio super distortion ? použiva adrian smith na svym stratovy
nebo pak tam zkusit dat nějaky emg to zas použivaj kluci z metallicy :)
Už nehraju, pouze poslouchám ...
majkie

Příspěvek od majkie »

dik za rady, tohle presne potrebuju. do tech emg bych asi nesel, ja bych radsi pasivy, a ten x2n pouzival treba chuck z death, ma mit vystup silnej jak aktiv skoro, tak sem si myslel ze bude na metal fajn :)
kazdopadne je tedy zatim consensus takovy, ze je lepsi prisetrit. kdyby mel nekdo zkusenost primo s tou f1 v poronani s drazsim snimacem, to by me jeste utvrdilo :)

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Do X2N klidně jdi. Je to hodně zajímavej snímač s velmi dobrým zvukem, na metal jako dělanej :wink:

Jinak jsem hrdým vlastníkem 2 HB DiMarzio na své SZ520 a věř, že oproti snímačům kvalit RM to je skok. (Wohmo: proč by měl bejt rozdíl mezi skokem na SD a na DM - dyť to jsou oboje snímače na stejné kvalitativní úrovni :roll: )
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no myslim, ze Wohma psal, ze zaznamenal velky skok pri vymene RM za SD... a ze Dimarzio nezna :)

Osobne Dimarziu fandim.

ta znacka je mi asi nejblizsi... a pritom je u nas bohuzel tolik opomijena... :(
nabizi vic moznosti nez SD a kvalita je pritom stejna. mozna jsou Dimarzio trocu vic do moderna, SD je na klasiku lepsi... ale kdyz snimace pro nejakou ibanez superstrat na poradny narez, tak jedine Dimarzio :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

qwer píše:no myslim, ze Wohma psal, ze zaznamenal velky skok pri vymene RM za SD... a ze Dimarzio nezna :)

Osobne Dimarziu fandim.

ta znacka je mi asi nejblizsi... a pritom je u nas bohuzel tolik opomijena... :(
nabizi vic moznosti nez SD a kvalita je pritom stejna. mozna jsou Dimarzio trocu vic do moderna, SD je na klasiku lepsi... ale kdyz snimace pro nejakou ibanez superstrat na poradny narez, tak jedine Dimarzio :)
Souhlas souhlas... :wink: S tou modernou a klasikou bych to viděl úplně stejně.

K tomu Wohmovi - působilo to tím dojmem, jako by tvrdil, že jsou DM něco míň než SD, tak jsem se musel ohradit :P
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Death,black a Trash jo?no jestli chceš pasiváky tak dimarzio je dobrá volba,jak už to tady někdo řekl,modernější zvuk,třeba jak to známe od KoRn,jestli chceš hodně hutnej zvuk,tak ti můžu doporučit SD invader,je to nejhutnější zvuk mezi pasivákama,stojí něco kolem 2200...no jestli nechceš dělat kompromisy tak si vyber mezi Dimarziem a Seymourem...taky ti doporučuju to kupovat aspoń u thomanna...u nás sou na snímače největší židi! v době kdy unás byl invader za 3000 byl v usa za 1000kč a to byl ještě celkem lepší kurz dolaru...

Jestli bys byl ochotnej dát cca 2900 na aktivák,tak jdi do EMG 89,je rozepínací na 81 a 85,otázka je,jestli to využiješ 8)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

to uz pak stejne zalezi na ampu...

ber to tak, ze tyhle snimace maji vsechny kolem 20k, coz je takrka dvojnasobek takoveho toho rockoveho normalu... takze to proste slape a kresli jako krava... ale pokud na to nemas aparat, tak to stejkne pujde do sr...k :)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

to je jasný...stejně tak na to má vliv i skreslovadlo atd atd...

Třeba já plánuju Véčko jacksona nebo ESP,takže sem smířenej stim že bude mít jeden HB,takže tam plesknu 89 a budu to mít jako 81 a 85...sice jde taky o tu pozici snímače,což mi samozřejmě nenahradí...ale je to řešení když nebudu chtít frézovat...

Já osobně bych bral toho invadera a nebo si vybral ze široký škály dimarzia snímačů...navíc na německy ebay se daj vydražit třeba za 300kč + 300-400 za poštovný a máme solidní snímač za 700kč...problém že málo kdo posílá do ČR :?
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

invader mám a na heavy mjůzik je fajn... i při megagainu se nezahlcuje a na zkreslení má krásnej zvuk. Na čistej to je horší, ne tak barevnej...
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
LarryColl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LarryColl »

Drobák píše:to je jasný...stejně tak na to má vliv i skreslovadlo atd atd...

Třeba já plánuju Véčko jacksona nebo ESP,takže sem smířenej stim že bude mít jeden HB,takže tam plesknu 89 a budu to mít jako 81 a 85...sice jde taky o tu pozici snímače,což mi samozřejmě nenahradí...ale je to řešení když nebudu chtít frézovat...

Já osobně bych bral toho invadera a nebo si vybral ze široký škály dimarzia snímačů...navíc na německy ebay se daj vydražit třeba za 300kč + 300-400 za poštovný a máme solidní snímač za 700kč...problém že málo kdo posílá do ČR :?

89 jestli se nepletu je jen 85 ktera jde rozepnout na singl takze 81 z ni neudelas .
Jinak na metal by se ti mohli libit EMG HZ spousta lidi na foru je tady preferuje mnohem vic nez aktivní verze...
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
majkie

Příspěvek od majkie »

me se ten x2n zalibil z nekolika duvodu - jednak chci urco pasiv, silny vystup, ale co nejkonkretnejsi a vzhledem k tomu ze nemam, kde ty snimace odzkouset a x2n pouzival chuck, jehoz zvuk byl fakt na urovni, sel bych do nej. navic ho nema kazdej a v lpcku bude vypadat dost originalne :)
co se tyce aparatu, nejdriv poridim snimac, abych mel jak pozdeji vybirat aparat podle v kombinaci se svoji kytarou :)
tak teda dam na vas, a radsi asi prisetrim na drazsi snimac nez rm, at uz dimarzio nebo SD. :idea: 8)

kubog

Příspěvek od kubog »

A čo "Mother(f)bucker" ? :lol: Výstup 27.5K http://cgi.ebay.com/MOTHERBUCKER-by-Ken ... 286.c0.m14
Drobák

Příspěvek od Drobák »

LarryColl píše:
Drobák píše:to je jasný...stejně tak na to má vliv i skreslovadlo atd atd...

89 jestli se nepletu je jen 85 ktera jde rozepnout na singl takze 81 z ni neudelas .
Jinak na metal by se ti mohli libit EMG HZ spousta lidi na foru je tady preferuje mnohem vic nez aktivní verze...
No spíš se dá rozepnout na 85 a jednocívkovej singl,ne 85tka co se dá rozepnout na dva singly...nevim to jistě,zatim sem ho unás v prodeji neviděl,ale jeden typ to sem vozil za 2900,takže počítám že za takovou cenu se pak vyskytne v e-shopech...
LarryColl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LarryColl »

No spíš se dá rozepnout na 85 a jednocívkovej singl,ne 85tka co se dá rozepnout na dva singly...nevim to jistě,zatim sem ho unás v prodeji neviděl,ale jeden typ to sem vozil za 2900,takže počítám že za takovou cenu se pak vyskytne v e-shopech...
koukni na stranky EMG :wink: pisou ze normalne 89 zni temer jako 85 a da se rozepnout na singl

edit: EMG 85 se myslim neda rozepnout vubec od toho je prave ta 89
Drobák

Příspěvek od Drobák »

no,když si ještě jednou přečteš muj příspěvek,tak uvidíš že přesně tohle sem psal :wink: ...ale blbě sem reagoval,myslel sem že píšeš že to je jako 85 co se dá rozepnout na dva single...
LarryColl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LarryColl »

Drobák píše:no,když si ještě jednou přečteš muj příspěvek,tak uvidíš že přesně tohle sem psal :wink: ...ale blbě sem reagoval,myslel sem že píšeš že to je jako 85 co se dá rozepnout na dva single...
sorry musel jsem si to precist jeste jednou puvodne jsem to pochopil tak jakoze 89 se rozepne na 85 a jeste na singly takze sorry my bad :oops:
Drobák

Příspěvek od Drobák »

no já se v tom taky dost zamotal :D ..pohoda :wink:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“