Aparát na elektrické housle

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
Solstice

Aparát na elektrické housle

Příspěvek od Solstice »

Tak mě napadlo, že bych si obstaral elektrické housle, na kytary.cz mají jedny levné a designově pěkné Staggy, že budou mít ke stradivárkám "trochu" daleko (cca milion světelných let) to vím, ale to teď řešit nechci, spíš mě zajímá, jestli je v pohodě zapojit je do kytarového komba? Nechce se mi k tomu kupovat zvlášť aparát :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak zapojit to pujde. Nemám s houslema sice žádné zkušenosti, ale z technického hlediska by to neměl být problém.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Houslista Euthanasie hraje pres lampovy kombo DorD, nevim, jestli je kytarovy, ale skoro bych rekl ze jo... A znelo to dobre. Housle maji relativne podobny frekvencni rozsah, myslim, ze to bude OK, stejne z housli Stagg nevytahnes nakej super zvuk ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, housle budou asi o malinko výš než kytara, ne?

Jako ono to je fakticky jedno, vzhledem k frekvenčním rozsahům kytarových aparátů do toho můžeš píchnout housle zcela bez problémů. Navíc pokud to budou Staggy, tak bych se toho nebál vůbec (myslím to tak, že je zbytečné u nich lpět na perfektním aparátu).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jasne, ale cast spektra se prekryva a z urcityho pohledu maji housle podobnej charakter zvuku. Rozhodne vic nez treba pistala nebo didgeridoo :D
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Spíš jde o způsob snímání. Od toho se pak bue odvíjet výstupní impedance. Takže podle toho bych pak rozhodl co kam půjde strčit. Asi si to ale nebudou chtít komplikovat aby museli dělat nějaký speciál zesilovače na housle takže by to snad mělo jít.
Naposledy upravil(a) Smrťokvítek dne 5.09.2008 17:19, celkem upraveno 1 x.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Solstice

Příspěvek od Solstice »

Ok, díky za odpovědi :) Taky si myslím, že by to nemělo být zas tak komplikovaný, tak uvidíme, jak budou hrát :)
garmont
Kontaktovat uživatele:

aparát na el. housle

Příspěvek od garmont »

Já se zabývám elektrickýma houslema (například housle ve výše jemnované kapele pochází z mé dílny), tak si dovolím odpovědět -
existují komba přímo určená pro ele. housle (napříkald ZETA) ale to by se našinec nedoplatil :-) Housle mají jiný kmitočcový rozsah než kytara, proto je vhonější kombo které je určené pro akustické nástroje. Ale kytarové se dá taky v pohodě použít.
Ještě si dovolím varovat před koupí těch stagů - díky tomu "S tvaru" se tělo neustále svírá a deformuje takže ty housle jsou v podstatě nenaladitelné...
Solstice

Příspěvek od Solstice »

No jo, ale kde jinde seženu takhle levné el. housle do, dejme tomu, 4000,-? Jinak díky za info ohledně toho komba.
garmont
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garmont »

Solstice: jestli chceš tak se mi ozvi na mejl a něco vymyslíme :-)
yamaneko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yamaneko »

Chtěla bych si koupit nové elektrické housle, ale nevím si rady s výběrem. Mohli byste mi poradit?
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

A co takhle třeba říct, co hraješ za styl, jestli na domácí, nebo kapelní hraní, kolik jsi ochotna investovat....
garmont
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garmont »

to: yamaneko - poslal jsem Vám nějaké info na sz..
yamaneko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yamaneko »

Mám to na kapelní hraní, nikdy jsem ve styku s el. houslemi nebyla, takže ani nevím jaká by k tomu měla být aparatura., cena by měla být okolo 10 000 Kč. M*
PHrala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PHrala »

Mám ty el. housle stagg a hraju na ně normálně na kytarový kombo :o
stewman

Kombo pro elektricke housle

Příspěvek od stewman »

Zdravim chtel bych se zeptat jake by ste mi doporucili kombo k el. Houslim jestli by slo klasicke kytarove nebo nejake specialni ... Dekuji za radu
Mlask
last.fm: http://www.last.fm/user/Mlask1337

Re: Kombo pro elektricke housle

Příspěvek od Mlask »

hrat to bude, ale zalezi jaky kombo. Nechces moc velky zabarveni zvuku. Nejlepsi reseni podle me by bylo naky akusticky/klavesovy kombo (Full range) nebo nejakej PA. Moc se v tomhle nevyznam, ale zda se mi to jako logicka zalezitost. Je par komb primo na housle, ale to se ti blbe schanet a je to celkem zbytecny. Nekdo tady urcite poradi lip a konkretnejc :)
cort X-1 + EMG 81
Peavey 6505 combo
POD HD 400
Cort artisan bass
alesis DM7
MilanT

Re: Aparát na elektrické housle

Příspěvek od MilanT »

Sloučeno se starším vláknem.
Nero
Rádce

Re: Aparát na elektrické housle

Příspěvek od Nero »

Kytarové kombo (pro elektrickou kytaru) dle mého není nejlepším řešením. Spíš bych šel do nějakého aktivního boxu, který bude mít lepší poměr cena/kvalita než výrobky, co se vydávají za klávesová nebo akustická komba. Otázkou je samozřejmě rozpočet.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“