Pickguard
Pravidla fóra
Pickguard
Zdarec , chtěl bych se zeptat , jestli se někde dá sehnat plnej pickguard na stratocaster bez děr , mam rozdělanej projekt na Van Halen sig a chybí mi plnej pickguard , ale za boha ho nikde v Čr nemaj
nevíte o nečem ?
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No plnej asi těžko. Jediný co můžeš, je koupit celou desku a vyříznout is ho.
http://www.sollerguitars.com/obchod/ind ... kategori=1
http://www.sollerguitars.com/obchod/ind ... kategori=1
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Chystám se dělat pár jeho signaturu a začal jsem u EVH Black And White Charvel , což má jen Hbčko u kobyly a nic víc , pravě proto potřebuju plnej pickguard abych vyřezal díru jen na ten hbrasomaso píše:Na co plnej pickguard to nechápu?On měl jinak ty snímače viďte
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Re: Pickguard
Chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s kytarama bez pickguardu. Zalíbila se mi jedna, která ho nemá, ale bojím se, že bude časem lak vydřený od trsátka. Jak je to hodně vidět? Nebo to stačí jen přeleštit a nebude to znát?
Tak to mne nikdy nenapadlo resit, ale nestava se mi ze bych drel trsatkem o kytaru a i kdyby, kasli na takove uvahy,kytara je hlavne na hrani ne na lesteni ; )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
No ono je to trochu na stylu hry, někdo pickguard ani nepotřebuje a na kytaře nemá ani čárku a jinému např, Glenovi Hansardovi by nepomohl ani nerezový plech a kytary má vydřené durch. Na většině kytar PG nemám ale je fakt, že si hraju v klidu sám doma, žádné pódiové šílenství.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
je to podle stylu hraní. I když už taky neřežu takový běsy jako kdysi, stejně to trsátko škrtá o tělo. Mám kytary s i bez PG a prostě poškrábání beru jako relict. A kolikrát mě štve, když mám na zánovním kusu ošoupaný i ten PG.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
U akustiky je to asi větší téma než u elektriky. U LP jsem PG sundal a je podřená spíše na jiných místech než pod strunama. U akustiky bych řekl, že podřený plastový PG vypadá blběji než podřený lak, ale déčko bez PG vypadá divně. A jestli hraješ klasickou kytaru, tak tam PG taky nepatří.
Kytara se nevybírá podle PG. Rozhoduj se podle zvuku.
Kytara se nevybírá podle PG. Rozhoduj se podle zvuku.
Děkuji všem za vaše postřehy . Pomohlo mi to ujasnit si názor na věc.
Rozhoduji se mezi dvěma kytarama Charvel, jedna s PG a druhá bez. Výbavou jsou takřka totožné. Obě mají snímače Seymour Duncan a originál FR (každá jiný typ). U snímačů ani u FR nevím, jak moc se to liší. Hraju hlavně 70' Hard Rock .
První Charvel San Dimas má snímače JB SH-4 humbucker (Bridge) a '59 SH1N humbucker (Neck), FR někde píšou O2000 a někde zas O1000. Ta se mi líbí víc a kdyby měla mahagonový hmatník, tak neváhám:
Druhá Charvel So-Cal je o 5 t. levnější, snímače TB-6 Distortion humbucker (Bridge) a SH-6N Humbucker (Neck), FR O2000:
Rozhoduji se mezi dvěma kytarama Charvel, jedna s PG a druhá bez. Výbavou jsou takřka totožné. Obě mají snímače Seymour Duncan a originál FR (každá jiný typ). U snímačů ani u FR nevím, jak moc se to liší. Hraju hlavně 70' Hard Rock .
První Charvel San Dimas má snímače JB SH-4 humbucker (Bridge) a '59 SH1N humbucker (Neck), FR někde píšou O2000 a někde zas O1000. Ta se mi líbí víc a kdyby měla mahagonový hmatník, tak neváhám:
Druhá Charvel So-Cal je o 5 t. levnější, snímače TB-6 Distortion humbucker (Bridge) a SH-6N Humbucker (Neck), FR O2000:
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Elektricke kytary bez pickguardu bych se vubec nebal, mam 2 takove (kopii LP a upraveny Squier Showmaster) a zadne velke poskozeni od trsatka na laku nepozoruju.
Z tech dvou uvedenych se mi vic libi ta modra bez pg, SH4 je super snimac, na hardrock jako delany. Pravda, ten javarovy hmatnik bych taky uplne nemusel.
Z tech dvou uvedenych se mi vic libi ta modra bez pg, SH4 je super snimac, na hardrock jako delany. Pravda, ten javarovy hmatnik bych taky uplne nemusel.
Hraju výhradně na šrot.
Možná u tohoto typu pickguardu nejde ani tak o poškrábání laku trsátkem, jako o koncepci přístupu ke snímačům a elektronice. Kytara s PG má vše montované na PG, ta bez PG musí mít navíc šachtičku s přístupem ze zadní strany kytary. Co je lepší je otázka. Na té bez PG je IMHO o něco méně profrézovaných dutin, takže o něco více dřeva. Ale rozdíl není velký a zvukově asi ztěží rozpoznatelný. To už možná větší je vliv upevnění snímačů (šrouby uchycené na PG vs. ve dřevě korpusu).
Ta modrá nemá vzadu přístup ke snímačům, ale jen k poťákům a k tremolu. Selský rozum mi říká, že když je snímač namontovaný přímo na dřevěném korpusu, mělo by to hrát lépe. Jak je to ale ve skutečnosti nevím.
Kvůli tomu ebenovýmu hmatníku asi koupím obě, prohodím krky a červenou prodám. Zjišťoval jsem to a jiné řešení bohužel není. S černým hmatníkem bude ta modrá prďácká kytara, škoda, že to s ním nevyrábí.
Kvůli tomu ebenovýmu hmatníku asi koupím obě, prohodím krky a červenou prodám. Zjišťoval jsem to a jiné řešení bohužel není. S černým hmatníkem bude ta modrá prďácká kytara, škoda, že to s ním nevyrábí.
Tohle jsem ještě nikde nečet. Dobrý podnět na velmi dlouhou diskuzibullin píše: 28.02.2019 13:29 Selský rozum mi říká, že když je snímač namontovaný přímo na dřevěném korpusu, mělo by to hrát lépe.
lépe to hrát nebude, ale prý tolik nerezonují rámečky a pružinky, což může vadit při hře na sucho. No, mě se to nikdy neprojevilo. Další do sbírky zaručených tipů jako třeba : pálená CD hrajou hůř než orig.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Taky tenhle selský rozum nějak nechápu.
Elektrická součástka (snímač) nemá za úkol kmitat a přenášet nějaké mechanické vibrace a tak "hrát lépe".
Naopak, je připevněn přes pružinky do plastového rámečku.
Diskuze na tohle téma tady proběhla už pradávno - vliv-uchyceni-snimacu-na-zvuk-4857-20
Elektrická součástka (snímač) nemá za úkol kmitat a přenášet nějaké mechanické vibrace a tak "hrát lépe".
Naopak, je připevněn přes pružinky do plastového rámečku.
Diskuze na tohle téma tady proběhla už pradávno - vliv-uchyceni-snimacu-na-zvuk-4857-20
Tak jsem si pročetl vlákno o vlivu uchycení snímačů na zvuk kytary a jsem zas o něco moudřejší. Díky za poučení.
Já téma o uchycení raději číst nebudu, ale podám jednu věc k úvaze, která je prostá a zákládá se na fyzikálních jevech, nejde mi o to vyvolat hádku nebo někoho přesvědčovat atd. chtěl bych jen podat technický pohled na věc jako takovou, pro zamyšlení na teoretické rovině..
1. snímač napevno - indukuje se "přesně" to co struna dá, rychlost mezi strunou a snímačem je konstantní stejně jako jejich poloha - řekněme pro zjednodušení...
2. snímač s možností pohybu - vůle šroubků, slabá pružina atd. rychlost mezi strunou a snímačem není konstatní, mění se vlivem úderu do strun, snímač pro vyvážení se snaží pohnout nahoru, zatím co struna se pohybuje dolů, tedy se mění jak rychlost tak poloha, dále to pokračuje jako kyvadlo, dokud je dost kinetické energie...
Takže i když nepatrný, tak rozdíl je, vliv na zvuk neřešme, radši : )
přivedla mne na to prostá myšlenka, kdy reproduktor se chová jinak v pevné a jinak v z části pohyblivé ozvučnici.
popřít to nikdo nemůže, ovšem slyšet asi taky ne, takže je to vyřešeno, asi stejně jako předtím počítám ...
je to vážně příklad jen k úvaze, nikoli jiskra do stohu, tak k tomu prosím tak přistupujte !
1. snímač napevno - indukuje se "přesně" to co struna dá, rychlost mezi strunou a snímačem je konstantní stejně jako jejich poloha - řekněme pro zjednodušení...
2. snímač s možností pohybu - vůle šroubků, slabá pružina atd. rychlost mezi strunou a snímačem není konstatní, mění se vlivem úderu do strun, snímač pro vyvážení se snaží pohnout nahoru, zatím co struna se pohybuje dolů, tedy se mění jak rychlost tak poloha, dále to pokračuje jako kyvadlo, dokud je dost kinetické energie...
Takže i když nepatrný, tak rozdíl je, vliv na zvuk neřešme, radši : )
přivedla mne na to prostá myšlenka, kdy reproduktor se chová jinak v pevné a jinak v z části pohyblivé ozvučnici.
popřít to nikdo nemůže, ovšem slyšet asi taky ne, takže je to vyřešeno, asi stejně jako předtím počítám ...
je to vážně příklad jen k úvaze, nikoli jiskra do stohu, tak k tomu prosím tak přistupujte !
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Trevor:
Já původní "problém" pochopil jinak než pevně přišroubovaný vs. pružně uchycený snímač.
Pochopil jsem to jako pružné uchycení v PG vs. pružné uchycení ve dřevě těla kytary (viz ty dvě Charvelky výše).
Podle mě ten PG nemá žádný vliv na případný pohyb snímače. A na zvuk taky nee.
Ale možná jsem to jen blbě pochopil nebo nepochopil vůbec.
Já původní "problém" pochopil jinak než pevně přišroubovaný vs. pružně uchycený snímač.
Pochopil jsem to jako pružné uchycení v PG vs. pružné uchycení ve dřevě těla kytary (viz ty dvě Charvelky výše).
Podle mě ten PG nemá žádný vliv na případný pohyb snímače. A na zvuk taky nee.
Ale možná jsem to jen blbě pochopil nebo nepochopil vůbec.