jakou ladičku

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
1mikel1
Kontaktovat uživatele:

jakou ladičku

Příspěvek od 1mikel1 »

chtěl bych vas poprosit o radu s vyběrem ladičky.Hraju jen kratce a pořad nemužu nějak doladit :? ,tak bych si chtěl koupit nějakou elektronickou,ale nevim jaka by byla nejlepši.Mam španělku a chtěl bych za ni dat tak do pěti stovek,tak jestli ma někdo zkušenosti a muže mi poradit a kdyžtak přihodit i nějakej odkaz přimo na shop.Předem moc dik
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Me zcela vyhovuje model Boss TU-80, ale je za sest stovek :!:
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Heh, já koupil analogovou ladičku za 200 na aukru, a funguje skvěle, sice s ní ladím elektriku, se španělou to jde hůř, ale taky jde... Španěla líp drží ladění [aspoň moje] , tak je nejlehčí si někde u nástroje, co má pevně daný tón naladit e strunu [e1] a pak ostatní... Dneska jsou ty ladičky celkem drahý, zkus si najít nějaký analog na aukru třeba... [I když, digitální technologie jsou dneska jdou hodně nahoru, určitě s tím naladíš přesně...]
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

No bylo to tady stokrát.....

HLEDAT a tam zadám ladičk* hvězdičku protože chceš aby ti to našlo i skloňované tvary toho slova. :wink:
a hle
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... adi%E8k%2A

(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
1mikel1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1mikel1 »

diky moc za rady,popřemyšlim a vyberu...ještě jednou dik
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

podla mna najlepsia ladicka ktoru mozes mat do litra je tato
http://www.muziker.sk/Default.aspx?Korg ... od_id;7871
hasish

Ladička

Příspěvek od hasish »

Já jsem měl Yamahu YT250 nebo tak nějak a je docela dobrá. Ale teď jsem chtěl klip ladičku, která se dá připnout přímo na krk kytary a ladí podle vibrací. Tak jsem koupil Harley Benton a jsem naprosto spokojený. Za skvělou cenu (koupil jsem ji v Německu za 10euro) a je to i s metronomem, kalibrací a podsvíceným displejem. Viz: http://www.thomann.de/de/harley_benton_mt100.htm
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

http://www.dumhudby.cz/eshop/ladicka-el ... 64839.html

mám přesně tuhle a nemůžu si ji vynachválit přiklapneš na hlavu naladí a hraješ...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Nejlepsi ladicka a zdarma. :lol:
Obrázek
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

jo ale někteří ji nedisponují..... :roll:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Mjkl píše:jo ale někteří ji nedisponují..... :roll:
Ale tak ono to časem jde. Ikdyž nemáš "absolutní" sluch tak ten "relativní" se dá celkem dost dobře nacvičit.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Tak, tak - dnes bez problemu naladim do libovolneho ladeni a vysky - je to otazka pravidelneho hrani ale hlavne pravidelneho poslouchani.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
hasish

Příspěvek od hasish »

No samozřejmě s tím sluchem máte pravdu. Když hraju sám tak ladičku nepoužívám. Ale na pódium mám přece jenom strach spoléhat se jenom na svůj sluch a navíc není času na dlouhé ladění.
pehve

Příspěvek od pehve »

jasan, tady jde taky o uživatelskou pohodu, přes všechny ty řeči že by si každej měl naladit sám si v pohodě přiklipnu ladičku a můžu se vykašlat na to špicovat uši někde na place v prostoru kde není klid, každej huláká nebo na něco šmrdlá nebo není čas...každej muzikant v terénu by měl mít možnost v pohodě se naladit a není to ostuda...ladičku si kup a ucho si časem zvykne na správnej ton a do terénu jsou zrovna tyhle klipovky na akustiky za ty prachy asi nejlepší
já ještě trenuju naladit se podle jiných nástrojů (klavesy, harmoniky) a taky podle nahrávek, mam v kompu nějaký skladby špatně a doladuju se na ně, je to rozhozený tak +- kolem půltonu a není lepší škola než se 10x denně na něco doladovat - za chvili to máš zmáklý že ti to ani nepřijde :)
Firewall
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Firewall »

Smrťokvítek píše:
Mjkl píše:jo ale někteří ji nedisponují..... :roll:
Ale tak ono to časem jde. Ikdyž nemáš "absolutní" sluch tak ten "relativní" se dá celkem dost dobře nacvičit.
vím že to tu nepatří, ale nemohl bys uvést nějaké příklady? :) občas s tím mám docela problémy, hlavně s intervalama. nemám problém s tím že bych udržel tempo nebo se držel podle bubeníka, ale když jsou nějaké "složitější" songy tak se občas netrefím do správné doby. :?:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: jakou ladičku

Příspěvek od Nero »

Příklady čeho?

Pokud myslíš ty "sluchy", tak absolutní sluchař dokáže rozpoznat přesnou výšku tónu ("Ha, to je tříčárkované cé, jen trochu pod tónem."), relativní sluchař pozná intervaly ("Kytara ladí, mezi strunama jsou kvarty, ale oktávy na jednotlivých strunách jsou trochu mimo.").
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Firewall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firewall »

jej, já to napsal blbě :oops: chtěl jsem napsat jak jde vylepšit ten typ sluchu, který pomáhá dodržovat ty intervaly a trefovat se do správných dob, třeba přidání se na 4tou dobu.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Firewall píše:jej, já to napsal blbě :oops: chtěl jsem napsat jak jde vylepšit ten typ sluchu, který pomáhá dodržovat ty intervaly a trefovat se do správných dob, třeba přidání se na 4tou dobu.
Možná budu za vola, ale řekl bych, že smysl pro rytmus a jeho cítění tak úplně s hudebním sluchem nesouvisí...

A jinak obojí se dá samozřejmě zlepšit cvičením - na rytmus cvičení s metronomem, včetně toho, že např. někoho požádáš, aby Ti třeba na 20 vteřin ten metronom vypnul... Až docílíš toho, že ani po dobu vypnutí nevypadneš z rytmu, bude to dobré :D

A sluch... Zkus třeba ladit kytaru nejprve podle sluchu, a pak podle ladičky... Napřed tam budeš mít velké rozdíly, ale mělo by se to zlepšovat...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Firewall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firewall »

dík moc :D jinak k té kytaře, dokážu naladit kytaru, akorát musím mít naladěnou jednu jakoukoliv strunu. Pak nemám problém doladit ostatní. I když to éčko bych možná dokázal trefit, ale to by se mi muselo chtít :D
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Firewall píše:dík moc :D jinak k té kytaře, dokážu naladit kytaru, akorát musím mít naladěnou jednu jakoukoliv strunu. Pak nemám problém doladit ostatní. I když to éčko bych možná dokázal trefit, ale to by se mi muselo chtít :D
Pak ale s intervalama evidentně zas tak velký problém nemáš :wink:
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“