Jak na cviceni prstu na hmatniku?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
lukky

Jak na cviceni prstu na hmatniku?

Příspěvek od lukky »

Ahoj,
jsem zacatecnik a ted momentalne se snazim cvicit prsty leve ruky a jejich rozlozeni na hmatniku. Mam problemy v postupnem prikladani prstu (nejdrive jeden, .. az ctyry). Nedokazu spravne roztahnout a polozit vsechny prsty... :)
Je na to nejake cviceni?
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na cviceni prstu na hmatniku?

Příspěvek od Smrťokvítek »

lukky píše:Ahoj,
jsem zacatecnik a ted momentalne se snazim cvicit prsty leve ruky a jejich rozlozeni na hmatniku. Mam problemy v postupnem prikladani prstu (nejdrive jeden, .. az ctyry). Nedokazu spravne roztahnout a polozit vsechny prsty... :)
Je na to nejake cviceni?
je, hraješ na pražcích 1 2 3 4 na každém jeden prst a to hraješ postupně tam a zpátky na všech strunách.
Jestli nejde roztáhnout dostatečně ruka tak to zkoušej někde kde jsou pražce blíž ale ne zas na 12. :wink: Prostě abys postupně mohl tu ruku roztahovat víc a víc.

Na lepší koordinaci můžeš pak hrát různý kombinace prstů a ne je jenom hrát po sobě. Nějaký cvičení určitě najdeš nebo vymyslíš. :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
lukky

Příspěvek od lukky »

diky,
cekal jsem, ze na to budou nejaky specialni cviceni. :)
ale toto me nenapadlo, zkusit to na vyssich prazcich... :)
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

A když se ti to bude zdát těžké na dohmat, tak zkus na tenkých strunách, nebo zkus pořídit celkově slabší struny....

Jinak já osobně jsem moc tímto způsobem netrénoval, prostě jsem vzal nějaké písně které jsem se chtěl naučit, a ty jsem se taky naučil. Trvalo to, protože ta ruka se roztahuje jak komu, ale chvíli to určitě trvá - pár týdnů počítám. Když se učíš písně tak je to určitě větší zábava a navíc si tím nejen roztáhneš prsty, ale trénuješ rytmus apd.... prostě děláš víc najednou...

PS.: Jinak power-chordama můžeš docela roztáhnout prsty -> ukazovák + prsteník a malík a nebo barre prsteníkem....
Dirty.Pig

Příspěvek od Dirty.Pig »

Ja jsem se naucil tony a pak jsem si v GP napsal stupnice tak, abych tam hral co nejvice s malickem. Kdyz si k tomu pustis metronom tak mas nejlepsi cviceni ;-). Trenujes prsty a k tomu rytmus, presnost a rychlost
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“