Pražce XJ / Jumbo

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Bubajz

Pražce XJ / Jumbo

Příspěvek od Bubajz »

Zdravim, chtěl bych se zeptatr jakej je rozdíl mezi XJ pražci a Jumbo pražci???
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

XJ jsou ještě o něco větší než Jumbo.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

A jestli se nepletu, XJ bejvaj na většině ESPček a maj tendenci vylejzat z hmatníku... :-D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mno, nrjsou jen na ESP a ohledně vylézání, to není chyba pražce, ale maníka co to pražcoval :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Tim jako myslíš stroj na pásu? :wink:
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

pražce se na pásu nědělaj snad nikde a nikdy
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

Zrovna Gibson na tu technologii ted presel a uz predtim to kdosi delal(myslim ze Washburn, nevim ale jiste) No a pry je to mnohem lepsi a spolehlivejsi.
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

eugeene píše:pražce se na pásu nědělaj snad nikde a nikdy
Jak mi vysvětlíš stejnou chybu na několika nástrojích ze série (3 ze 3)
Leda, že by to zrovna byla série, kdy pražce dělal nešikovnej brigádník...
Mastr

Re: Pražce XJ / Jumbo

Příspěvek od Mastr »

Netušíte kde se dá koupit XJ pražcový drát? Ideálně klidně stainless steel. Natolik mě nadchnul, že si tím chci opražcovat víc kytar. Zkoušel jsem Ebay, ale pod XJ nebo extra jumbo mi to hledá věci o kterých si nejsem jist, chtěl bych fakt identické jako na ESP. Díky
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
dream7000

Příspěvek od dream7000 »

pozri ci u Ruda Sivčáka nenájdeš čo by ti sadlo http://shop.sollerguitars.com/index.php ... ovy--drot/
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Berrdy

Příspěvek od Berrdy »

Zdravím všechny! Měl bych takový dotaz. Po letech jsem si chtěl udělat radost a pořídil jsem si LP, které je osazeno XJ pražci. Nikdy jsem na takovou kytaru nehrál, proto mě překvapilo, že ty pražce jsou opravdu dost vysoké. Kytara je seřízená, naladěná, přesto, hlavně v nízkých polohách, při hraní klasických akordů neladí. Je to tím, že to hraju jako na jiných kytarách - domáčknout strunu až na hmatník? Chce to jiný styl hraní, nebo v čem to může být? Díky za případné rady a odpovědi.
zobec - YAMAHA × štěbenec - AMATI De Luxe × škopky - historické AMATI, obuv REMO, plechy MEINL ×
kejtra - CORT EARTH 70, SIGMA DM-1, FENDER CD 140 ×
eletrika - CORT KX5 (R.M.Classic Neck - R.M.Custom), ESP LTD EC-1000 Piezo ×
apec - MARSHALL DSL 40, ROLAND CUBE 15X, MUZA GP 120
volfi

Příspěvek od volfi »

Nikdy jsem nedomáčknul strunu až na hmatník :o struna se jen musí opřít o pražec. Nemáš moc měkké struny a velkou sílu? Lespaul má kratší menzuru, tím pádem působí struny měkčeji, než třeba na stratu. Za mě je optimální tvrdost na LP do standartního ladění 10-52. Ale dal jsem na LP i 9-46 a i na to se dá s citem hrát.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

je to spíš otázka nultého pražce. U jumbo pražců je to víc znát, právě kvůli nedomáčknutí až na hmatník. Kompenzovaný určitě v ohledu akordů na prvních pražcích pomůže a používá ho třba ESP/LTD u Eclipse. A nebo třeba Buzz Feiten, který používal třeba Suhr nebo Anderson.
Berrdy

Příspěvek od Berrdy »

volfi píše: 28.04.2021 22:13 Nemáš moc měkké struny a velkou sílu?
Velkou sílu? To tedy mám :D Struny mám 10-52, neladí to hlavně na těch neopletených. To LP je od ESP/LTD 24 pražců. Takže teď co? Změnit způsob hmatu levé ruky? Můžu to zkusit, no není mi dvacet, vlastně ani čtyřicet :) to už se hůř přeučuje. Vyhrávky by šly, horší je to u těch akordů. Ten kompenzovaný ořech - no nevím. Četl jsem to vlákno a už mi to přijde jako hodně "vyšší dívčí". Zatím to budu zkoušet a uvidím jak to půjde. Tak mě napadá - pomohlo by, udělat něco s pražci? Zbrousit, případně vyměnit?
zobec - YAMAHA × štěbenec - AMATI De Luxe × škopky - historické AMATI, obuv REMO, plechy MEINL ×
volfi

Příspěvek od volfi »

Tak po letech hraní asi víš jakou silou mačkat struny, zkus zahrát akord s tvým standartním přítlakem a zkoušej přítlak snižovat a uvidíš hned. LP mají všeobecně problém s G strunou. A kompenzovaný pražec by pomohl. Výměna ve slušném servisu bude kolem 2000? Zkus si lehce taky podladit G a uvidíš.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Berrdy

Příspěvek od Berrdy »

Tak jo! Dostali jste mně. Po letech hraní jsem zjistil, že vlastně nevím, jak na to. Taková základní věc, jak stisknout struny :D Je to přesně v tom. Stačí defakto jen přiložit a ono to ladí v každé poloze - až jsem se divil. Bude to chtít jen trochu cviku, obzvláště pro mne, kdy často střídám elektroakustiku s elektrikou. Ale poperu se s tím 8) Díky všem!
himself

Příspěvek od himself »

Chtěl jsem se zorientovat a vyzkoušet si různé typy pražců na akustikách a zjistil jsem, že moc weby neuvádí. Nejspíš to u levnějších kytar neuvádí ani výrobce. Máte nějaký tip, kde (na čem) by šlo porovnat hraní třeba na jumbo vs. medium? Nebo kde to zjistit, nebo třeba i změřit? Díky.
himself

Příspěvek od himself »

To se hodí, děkuju.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“