Fender 72´telecaster thinline-na co se hodí?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
cermak.peter

Fender 72´telecaster thinline-na co se hodí?

Příspěvek od cermak.peter »

Fender 72´telecaster thinline
Na jaký druh hudby se tato kytara hodí. Je to v podstatě pololubovej telecaster s dvěma HB.
Hodí se na funky,rock,blues? Je to víceúčelová kytara?nebo se hodí jen na brit pop. Nikdy sem na ní nehrál, ale zajímá mě jestli zvládne široké spektrum muziky jako doprovody k latině, raggae ale hlavně k funky a rock. Jo a má vůbec čistej zvuk?, když je tam HB u kobylky i krku.
děkuji
peter
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

Benji Madden z good Charlotte s ní hrál poppunk, takže ano, hodí se na to, na co chceš :)
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Hodi se na vsechny styly, ktery jsi vypsal, jen si dej pri vyssim gainu a hlasitosti pozor na zpetnou vazbu;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

nemam sice thinline ale deluxe - snimace jsou ale stejne. no a ten thinline jsem vlastne jednou v ruce taky drzel... zvuk byl docela podobny ale bylo poznat, ze si neco bere z toho duteho tela...

zvuk krkoveho je hodne kulaty, kobylkovy je takova klasika rekl bych, neni nijak urvany. oba snimace jsou vlastne stejne, maji myslim kolem 11k... oba na cisty zvuk v pohode, kobylkovy na zkresleni super, krkovy si dost vybira a ma rad spis jemnejsi zkresleni... kdyz ale najdes zkresleni, s kterym si krkovy snimac sedne, tak je to parada. u toho thinline bych se ale docela bal vazby... i ta moje mrcha vazbi docela brzo a thinline na tom bude jeste hur

jinak jsou na ni 250k potaky... takze pokud nechces aby z toho lezlo huhlave bahno, tak to prekopej ne 500k a nebo i na 1M... ja mam 500 na oba volume, 500k na krkovy tone a 250k na kobylkovy tone a jsem happy. predtim nez jsem ty potaky vymenil jsem pul roku hledal duvod, proc mit tu kytaru rad... samozrejme taky zalezi na aparatu... pokud mas neco stredove ladeneho bez ovladace presence, tak je to pak katastrofa. s nejakym fender kombem by si ta kejtra mohla rozumet i s tema 250 potakama.

jinak podle me neni nejak univerzalni... snimace maji docela specificky zvuk, rozhodne to chce vyzkouset. taky to neni zrovna ten typ kytary, ktera nadchne kazdeho po prvni minute hrani
cermak.peter

Příspěvek od cermak.peter »

No wau, určitě si ho pujdu vyzkoušet, jen je super vyslechnout Vaše názory a bejt pak chytřejší. Jinak hraju na kombo fender frontman 212 R new. Neni to lampa,bohužel.......
Děkuji
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“