bass kombo za par tisic
Pravidla fóra
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
bass kombo za par tisic
Zdarek,
potřeboval bych poradit, potřebuju basový kombo, ale sem hodně omezenej penězma - 3000 Kč, a potřeboval bych to do zkušebny, basku mam starou jolanu, ale časem budu taky potřebovat lepší... na bazaru sem našel tyhle
Van Horn 100W - 3000 http://www.hudebnibazar.cz/img_inz/371284.jpg
Torque 50W - 2500 http://www.hudebnibazar.cz/img_inz/371287.jpg
Laney 80w - 3000Kč
Bass cube 80 W - 2950Kč
poradíte mi co bych si měl vybrat? popřípadě ještě něco jinýho?
PS: hrajeme rock, bigbeat...
potřeboval bych poradit, potřebuju basový kombo, ale sem hodně omezenej penězma - 3000 Kč, a potřeboval bych to do zkušebny, basku mam starou jolanu, ale časem budu taky potřebovat lepší... na bazaru sem našel tyhle
Van Horn 100W - 3000 http://www.hudebnibazar.cz/img_inz/371284.jpg
Torque 50W - 2500 http://www.hudebnibazar.cz/img_inz/371287.jpg
Laney 80w - 3000Kč
Bass cube 80 W - 2950Kč
poradíte mi co bych si měl vybrat? popřípadě ještě něco jinýho?
PS: hrajeme rock, bigbeat...
Bohužel za 3k do zkušebny toho moc nekoupíš...a značky jako Torque či VaHorn to je opravdu jen ta krajní možnost...chápu limitovanost penězma, ale to bych radši počkal a něco přidal, pak by to už mohlo nějak vypadat...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Být tebou přidám 2500 Kč a koupím SWR LA15 co tam prodává Axlik na bazaru. Prodávám mu totiž svou aparaturu tak proto ho prodává, říkal že je to perfektní kombo...do toho bych šel...inzerát číslo 370911
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Co hrajete za muziku? Já jenom jak výkoný komobo potřebuješ.
Jinak je pravda, že za 3000 se ti bude něco shánět špatně. Jde o to, že když teď koupíš levný kombo za 3000,- tak za půl roku koupíš pořádnou basu a kombo bude zvukově k ničemu a jsi zase na začátku. Zase peníze za kombo! Je lepší si zkusit fakt někde půjčit.... I když tě chápu, že je to těžký.
Jinak je pravda, že za 3000 se ti bude něco shánět špatně. Jde o to, že když teď koupíš levný kombo za 3000,- tak za půl roku koupíš pořádnou basu a kombo bude zvukově k ničemu a jsi zase na začátku. Zase peníze za kombo! Je lepší si zkusit fakt někde půjčit.... I když tě chápu, že je to těžký.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Hrajou rock a bigbít, má to tam napsaný...aivn86 píše:Co hrajete za muziku? Já jenom jak výkoný komobo potřebuješ.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
diky chlapi, čekal sem podobný odpovědi, ten van horn se mi samotnýmu nelíbí, o torque nic nevím, laneyho mam kytarový kombo, a hrál sem i na basový ale v trochu jinej cenovej kategorii... ale klidně bych do něj šel, a o tom bass cube nic nevim, čekam na naky info od prodejce... jinak myslim si že každý kombo bude lepší než kytarový přez který hraju teď...
chudák naspořil trojku s odřenejma ušima a vy chcete ať našetří ještě jednou tolik... úplně slyšim toho bubeníka jak na něj držkuje, že to chce aparát pro basu a ne kytarovej... Chápu, že chce apec hned a ne dál šetřit (kapela tlačí). Nicméně máte pravdu s tou trojkou. Podle mě chtěl ale poradit s výběrem z těchhle možností, proto říkám jasně ten LANEY... Sice to bude jen dočasně ale z těch čtyřech je to vítěz (mezi slepými...
)
Řesišt to nějakou půjčkou je torchu blbý já vím a,el zároven si myslím ,ež koupit něco za 3k co stojí za h***o anebo přidat 2,5 a koupit něco oc mu vydrží dlouho je doclea rozdíl....fisermi1 píše:chudák naspořil trojku s odřenejma ušima a vy chcete ať našetří ještě jednou tolik... úplně slyšim toho bubeníka jak na něj držkuje, že to chce aparát pro basu a ne kytarovej... Chápu, že chce apec hned a ne dál šetřit (kapela tlačí). Nicméně máte pravdu s tou trojkou. Podle mě chtěl ale poradit s výběrem z těchhle možností, proto říkám jasně ten LANEY... Sice to bude jen dočasně ale z těch čtyřech je to vítěz (mezi slepými...)
K tomu Laney - co přesně je to za typ? Popis 80W neberu jako relevatní...
No jistě...všichni to vaří přes vlastní apík a ty jsi ocásek, tak machrujou...Stanley06 píše:k tomu laneymu, sám nevím, snažím se ted zjistit info od prodejce, ale je to prý 2 roky staré, ale i tak u mě zatím vyhrává, jinak s mojí situací je to přesně tak jak říká fisermi1... kapela tlačí...
.....nie v manuály to nie je dokonca ani predajca Ti to nepovie zo 100% istotou.......ale kým niektoré warwicky......po pripojení ext. boxu odpájajú vnútorné reprá......tak v Laney hrájú vnútorné reprá spolu s ext. boxom.....zosík pracuje do min impedancie 4 ohmy.....a jedno z vysvetlení a najpravdepodobnejších bude 8+8 ohmov paralelne.......keďže RB7čka má 150W+150W na ext. výstup......a vnútri sú zapojené dve celestiony BL 70-10......keďže sú len 70W takže zrejme zapojenie je sériové a impedancia týchto reprákov je 4 ohmová......samotná horna impedanciu nemá.....a to čo tam je je horna a žiadny driver a ani tweeter.....
.....nie rozobraté som to ešte nemal.....strach zo straty záruky nepustí.....
.....a reprá sa dajú odfotiť cez basreflexové otvory..... 
edit:......musím to opraviť......takže ten rozdiel je medzi výškovým reprákom takzvaným driverom a tweetrom.......horna je zvukovod......chybička se vloudí.......
.....nie rozobraté som to ešte nemal.....strach zo straty záruky nepustí.....
edit:......musím to opraviť......takže ten rozdiel je medzi výškovým reprákom takzvaným driverom a tweetrom.......horna je zvukovod......chybička se vloudí.......
HCM? Harcore max? To je kytarový ne?Stanley06 píše:...tak jsem zjistil že ten laney je typ hcm60b, takže 60 W, ale má to 80 W repro... a s tim vnitrnim reproduktorem a boxem, vim ze treba moje kytarovy ma repro 80W, ale box k tomu musim mit minimalne 200W tak nevim jak to tam maj udelany...