Přepražcování hmatníku - poraďte
Pravidla fóra
Přepražcování hmatníku - poraďte
Můžete mi prosím poradit,kde si můžu nechat přepražcovat svého Fendera Stratocastera Mexico?Komu byste takovou práci svěřili a kolik taková záležitost může stát?Díky předem.Za kontakty v západních čechách budu vdščný
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=2776
Zkus si projit tento thread.
Zkus si projit tento thread.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Greeg píše:No co sem se ptal tak to stojí takový 3 tisíce
a to ti tam daj zlatý nebo titanový?
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
já si chtěl nechat přepražcovat fendera showmastera tak jsem volal Papežovi a ten řikal že přepražcování dělá za 3 tisíce a řikal teda že jestli je nemám už fakt totálně vojetý až k hmatníku tak že doporučuje spíš ten přebrus kterej dělá za 1300 a s totálnim seřízení a kontrolou elektroniky, jinde jsem se teda neptal
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak. Komplet kajtra 22-24 prazcu teda vyjde na nakych 1100, ale je to myslim jen cena materialu, takze jeste nakou stovku pridat za praci. Ale samozrejme jak u koho.Smrťokvítek píše:okolo 50 korun za pražec.
Greeg: To je teda Papez pekne drahej, prebrus za 1300? Za to ostatni delaji komplet preprazcovani...
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No jako přišlo mi to jako pecka tojo i když sem neměl srovnání, ale Pepeš ja fakt hoodně časově vytíženej když jsem vyděl ty seznamy obědnávek na kytary když jsem tam byl s kámošem kterej si jí u něj nechal dělat a hlavně ty čekací doby .... vono je možný že se těma opravama nechce moc zdržovat proto je to tak napálený, přecijenom na celejch kytarách asi vydělá víc
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Myslim, ze u preprazcovani je to celkem jedno, je to z pohledu kytarare celkem jednoducha prace (i kdyz asi casove narocna), pokud spatne neusadi pripadne spatne nezabrousi prazec, tak jediny, v cem muze byt rozdil, je kvalita toho prazcovyho dratu...Ragnar píše:Má někdo srovnání, jestli je vážně lepší než ostatní?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Cena za preprazcovani ???
Greeg píše:No co sem se ptal tak to stojí takový 3 tisíce
Tak nevim kde jsi se ptal, ja jezdim do Mor. Budejovic za Jirkou Runkasem, a je to fakt machr, a ceny ma velice priznice. Jen takovy vyber z jeho cen:
http://www.kytaryrunkas.wz.cz/kapitoly/cenik/index.htm
Jeden prazec - jak pise - cca 25 korun i s praci
Jeste mi navic kytaru celkove seridil - dohmat, prohnuti krku, atd..., no proste z dobre kytary je ted jeste lepsi.
No a co pisete o prebrouseni od Papeze za 1300 Kc - to je fakt zlodejina. Mne to delal Runkas pred rokem na druhe kytare, prebrousil vsechny prazce, snizil ulozeni strun v nultaku protoze tam byly struny docela vysoko a blbe se na to hralo, doladil dohmat a platil jsem tehdy 180 Kc. Takze kdo to nema do Mor Budejovic moc daleko, urcite se tam vyplati zajet, a kdyz zavolate predem, je pravdepodobne ze se Vam to bude snazit taky udelat na pockani, abyste nemuseli jezdit dvakrat...
No, mě jde o to že dvakrát sem měl kejtru u kytaráře a dvakrát se mi vrátila v (aspoň dle mýho názoru) stejnym, možná horšim stavu než předtim. Proto chci někoho kdo se tý kytaře bude věnovat, a bude při tom seřizování a broušení trochu uvažovat co se na tu kytaru bude hrát. Papež má takový reference že snad by to snad moh zvládnout.Wohma píše:Myslim, ze u preprazcovani je to celkem jedno, je to z pohledu kytarare celkem jednoducha prace (i kdyz asi casove narocna), pokud spatne neusadi pripadne spatne nezabrousi prazec, tak jediny, v cem muze byt rozdil, je kvalita toho prazcovyho dratu...Ragnar píše:Má někdo srovnání, jestli je vážně lepší než ostatní?
Naposledy upravil(a) Ragnar dne 21.09.2008 18:00, celkem upraveno 1 x.
A u koho jsi ji mel?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
První bylo v Mostě v hudebninách, takovej nepříjemnej týpek, přines sem mu tam GAXku, že mi drnčí struny. A on mi po týdnu vrátil kytaru se zvedlym dohmaten asi na cenťák jinak netknutou. Tragédie.Wohma píše:A u koho jsi ji mel?
Druhýho jmenovat nebudu(nechci aby to vypadalo jako pomluva nebo něco), protože to byl docela dobrej chlap a mýmu spoluhráči kytaru seřídil naopak výborně. Mě snad taky, pokud bych hrál max jazz. Jinak byl krk prohnutej tak málo že to děsivě drnčelo no(přitom dohmat se nesnížil). A asi týden potom co se ta kytara vrátila mi povylez pražec jeden. Ale já si jí teď seřídil sám vcelku dobře, takže na to broušení pražce a seřízení půjdu třeba po vánocích nebo tak až.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Teda lidi díky za tolik ohlasů na téma.Pocházím z kraje výrobců akustickejch kytar,jenže buď je tu pár matlů,kterým bych nesvěřil ani ukulele po babičce na stěnu,nebo Páni Mistři,který Vás se servisem pošlou do háje.M.Budějky jsou pro mě fakt dost zruky ikdyž reference dobrá
že bych to tam poslal balíkem?
))
Pražce
Pro doplnění představy:
Pražcový drát stojí v krámě 1 Kč/cm, to je na celou kytaru 120-130Kč (MusicData). Velkoobchod je tak za polovinu (Bach).
Dělal jsem to jednou, a nevzalo mi to ani jeden pracovní den. A to byl LP s lemováním hmatníku, a ty staré pražce měly do stran zuby asi 0,5mm (normálně jen desetinka mm), takže při vytahování trhaly dřevo i při nejlepší snaze. Pak jsem to srovnával s USA LP ve kšeftě, a nemám se za co stydět. Ale na drahý značkový nástroj bych napoprvé nešáhl.
Pražcový drát stojí v krámě 1 Kč/cm, to je na celou kytaru 120-130Kč (MusicData). Velkoobchod je tak za polovinu (Bach).
Dělal jsem to jednou, a nevzalo mi to ani jeden pracovní den. A to byl LP s lemováním hmatníku, a ty staré pražce měly do stran zuby asi 0,5mm (normálně jen desetinka mm), takže při vytahování trhaly dřevo i při nejlepší snaze. Pak jsem to srovnával s USA LP ve kšeftě, a nemám se za co stydět. Ale na drahý značkový nástroj bych napoprvé nešáhl.