pomuze mi při drnčení zbrousení pražců?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
neopunker
Kontaktovat uživatele:

pomuze mi při drnčení zbrousení pražců?

Příspěvek od neopunker »

ahoj..mam moc vysoko struny.na kytare epiphone special 2.chtel bych je snízit ale kdyz je snizim a potom zahraju na prvním prazci tak struna E a struna H drnci o první nasledujíci kovovy pasek.pomuze mi jejich zbrouseni?a jak se to dela?

\\Smrťokvítek: přesunuto
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

ty kovové pásky, nemyslíš náhodou pražce?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
KORTY
Kontaktovat uživatele:

Re: pomuze mi zbrousení kovovych pasku na krku?

Příspěvek od KORTY »

neopunker píše:ahoj..mam moc vysoko struny.na kytare epiphone special 2.chtel bych je snízit ale kdyz je snizim a potom zahraju na prvním prazci tak struna E a struna H drnci o první nasledujíci kovovy pasek.pomuze mi jejich zbrouseni?a jak se to dela?

\\Smrťokvítek: přesunuto
Hlavně to nebruš,ale skus si pořídit tenči struny
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
neopunker
Kontaktovat uživatele:

re caggan

Příspěvek od neopunker »

no pasek neni prazec,..no je to diskutabilní :D..ale jo myslim to tak
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Tenčí struny asi taky moc nepomůžou budou vybrovat ještě víc. V tomhle případě je lepší si taky pohrát s výzthutou krku. Trochu ji povolit/utáhnout. Na prazče nesahej tím to rozhasíš ještě víc.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=3865 Projdi to tady jestli si chceš kytaru seřídit sám.

A jestli se na to necítíš tak najdi někoho kdo se tím zabývá. :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Mas dve moznosti:
1)Koukni na prohnuti krku, pokud je rovny, tak povol vyztuhu treba o pul az jedno otoceni a nech pres noc sednout a rano zkontroluj a tak dokola az dosahnes mirnyho prohnuti za 5tym prazcem. Vic to nema cenu prohybat, takze si musis pohrat s kobylkou. Tune-o-matic kobylka se da zvedat podle dvou sroubu, takze muzes zvednout jenom tu cast u basovych strun, a na tenkych strunach ti zustane stejny dohmat. Kdyz zacnes Brousit prazce, tak se ti muze stat ze skoncis na 24.. Jestli to ma cenu zjistis tak, ze prilozis pravitko k prazcum (ke trema, ke ctyrem, jinak ti to zkresli pruhyb krku) a pokud se ti to pravitko kolybe, tak ten prazec kolem kteryho se to kolybe, potrebuje zabrousit.. Pak jeste zalezi na ulozeni nultyho prazce. struna by mela byt tak 2,5 az 3 mm nad hmatnikem..

2) odnest to kytararovi..to spis, kdyz nazyvas prazce paskami..
Kafáč:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kafáč:) »

podle tehlete stranky sem to nazval spravne ne?...podle me prazec je spis to kde se prst drzi ne to co prazce rozdeluje ne?

http://cs.wikipedia.org/wiki/Pra%C5%BEec_%28hudba%29
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Na současných hudebních nástrojích se jedná vesměs o kovové pásky vsazené do hmatníku.
to mě přijde jako že pražec = kovový pásek v hmatníku :-)

ale tak neznalost omlouvá (v tomhle případě) :-)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

nedrnci ti to urcite o ten pasek, kterej je tam ciste na ozdobu, ale prave o prazec...
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Asanoth píše:nedrnci ti to urcite o ten pasek, kterej je tam ciste na ozdobu, ale prave o prazec...

asi to jeden chápeme spatne ale su tak popleteny ze nevim ktery :-D

ja to chapu tak, ze drzi strunu za nultym prazce, tzn na prvnim prazci. a struna mu o nasledujici prazec drnci.

a pokud tomu dobre rozumim, tak si myslis ze mu to drnci o takovy ty pasky, ktere jsou tam proto aby bylo vidět ktery prazec je kde?? rekl bych ze asi ne, kdyz drzi první prazec, rekl bych ze nejblizsi značka bude na 3, spíš asi na 5, tak to o to asi nebude drncet.

prosim udělejte v tom někdo jasno :-D
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ahaaa, on mel na mysli orientacni znacku :shock: :lol: Tak kvuli ni by to mohlo drncet pouze v pripade, ze by ta znacka byla spatne vsazena a z hmatniku by vycuhovala - pak by se musela zbrousit.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
novic
Kontaktovat uživatele:

Re: pomuze mi při drnčení zbrousení pražců?

Příspěvek od novic »

Drnčení strun na elektrické kytaře jsem též hodně dlouho řešil, dnes už ne, na svojí epině mám struny docela dost nízko (cca 1.2mm na 12tém :D) ale zas tak že při normálním úderu to nedrnčí ale při silnějším už jo a právě H struna na 1. a 3. drnčí i při slabším jenže pokud to neslyším v aparátu neřeším to :D Nemám rád vysoký dohmat tak se s tím hold musím smířit... jo a co se týče sustainu moc se mi nezdá že by se drnčící strunou (myslím tím když prostě jen cinkne o pražec) nějak výrazně zkrátil :D Pokud už je ale ten ton hluchý tak že po úderu se místo tónu ozve jen bzzz tak to potom jo :D

Drnčení bych spíše řešil hlavně na akustice :) a co se týče broušení pražců ?... Neměl bych odvahu :D
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT
AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Pomůže mi při drnčení zbrousení pražců?
Ano, pokud je jasné, který(é), pod jakou strunou a kolik se má přesně odbrousit, aby to bylo akorát, ani málo, ani moc. To ví přesně jenom robot PLEK a obrousí jen místní převýšení. Pak dořízne hloubky zářezů strun v ořechu a obsluha nastaví optimální dohmat jednotlivých strun. Ale kdo to má zaplatit :cry:
Mnozí kytaráři, na základě dlouholetých zkušeností, řeší problém metodou "sekačky na trávu" a odbrousí raději trochu víc, něž by bylo nutné. Pokud má hmatník kytary nějakou nepravidelnost, odnesou to pražce.
Většinou se drnčení zmenší na únosnou míru. Jsou ale kytary, kde protitlak výztuhy působí nerovnoměrně a některé pražce při změně napnutí výztuhy, znovu "tancujou z řady" a drnnnnnnnn drnnnnn drrrrrn :mrgreen:
Pokud má kytarář dobrou pověst, pak to zbytkové drnčení ani tak moc neruší.
Proč to tady vlastně popisuju?
Protože mi to připadá, jako amputace bez přesné diagnózy :!:
-kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
grock

Příspěvek od grock »

amputace bez diagnozy- to sedí!
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Nejdřív pořádně seřídit, pak přemýšlet o pražcích.

Koukal jsem v obchodě na pár Gibsonů s visačkou Plek'd. Moc mě to nepřesvědčilo, korunky skoro ploché, začištění průměrné. Čekal bych od toho víc.
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

kmensik píše:.....Koukal jsem v obchodě na pár Gibsonů s visačkou Plek'd. Moc mě to nepřesvědčilo, korunky skoro ploché, začištění průměrné. Čekal bych od toho víc.
:idea: amputace bez ohledu na diagnozu :?:
Asi se ve výrobě s pečlivostí polevilo, když vědí, že to Plek-robot už nějak srovná.
-kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“