Jak jste začínali ?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
pupik.m
Kontaktovat uživatele:

Jak jste začínali ?

Příspěvek od pupik.m »

Zdravim, chtěl bych se zeptat, jak vypadaly vaše začátky na kytaru :)...nějaké zajímavosti a prostě všechno o vašich začátcích :)
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

mno...já jsem začal ve čtvrté třídě na akustiku, to jsem hrál dva roky, potom jsem si koupil v šesté třídě elektriku a teď sem v osmé a furt hraju na elektriku...jinak občas si rád brnknu i na tu akustiku a jsem rád že jsem přešel z akustiky na elektriku...jako že jsem nezačínal rovnou na elektriku :)
a za všechno děkuju mámě protože chtěla vždycky abych hrál na kytaru akustickou, ale ono se to trochu zvrtlo na metal :D ale jako ke kytaře mě dovedla ona :)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

no ja som zacal tak ze som si najskor zrobyl svoju prvu basu ktora bola zhotovena z akustickej gitary (sice v dezolatnom stave ale zato mala 3 struny:D) pak sem hral len tak z haluze...potom som stym prestal a ked som prestal s hokejbalom kvoly urcitym sporom tak ma napadla taka vec ktora ma uz napadla niekolko tyzdnov do zadu.potom som si kupil svoju prvu el. basu (sice tez v dezolatnom stave :D ) a pomaly som sa ucil
Remy Bonjasky

Příspěvek od Remy Bonjasky »

Jezdim na vodáka a hrozně se mi líbilo jak se večer u ohně hrálo na kytaru. Na kytaru jsem předtim chvilku chodil, ale ani trochu mě to nebavilo, chodil jsem i na flétnu i bicí - rodiče mě tam nutily, tak mě to nebavilo. No a až teď na tom vodáku jsem si sám od sebe řekl, že se to musim naučit....

EDIT: A jsem hrozně rád, že jsem se do toho pustil ..
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Vytisknul sem si 6 akordů, hrál je do nekonečna na akustiku podobnou té Glena Hansarda (rozladěná), různě sem ty akordy kombinoval a po 3 dnech zabrnkal Buráky. Bral sem to fakt dost vážně... :D
Pech

Příspěvek od Pech »

Mě k hraní na akustiku přivedlo to, že se kamarád začal učit na bubny, tak mi řekl, ať se naučím hrát na kytaru a založíme skupinu, tak jsem začal chodit na hodiny kytary, vůbec mě to nebavilo, tak jsem se na to po třech letech vybodl, dal jsem si rok pauzu a tenhle rok jsem zase začal hrát, pak jsem tátovy zahrál smoke on the water a řekl mi, že to zní na akustiku příšerně a že mi koupí elektriku, tak jsem od července štastným majitelem jedné cortky :) .

P.S: S tím kamarádem jsem nakonec hrál ve školní kapele, až do jednoho krásného dne, kdy nás začalo štvát, že hrajeme pop a na vánoce koledy pro veřejnost :lol: . Tak jsme se nato vybodly, já teď hraju sám pro sebe rock a on přitvrdil a hraje s kapelou death metal (nebo jak tomu říkal, stejně je to všechno metal :lol: )
Pajur
last.fm: _PaJuR_
Bandzone: butt

Příspěvek od Pajur »

Já začal hrát přesně 28.června 2008, začal jsem na elektriku a tedkom jsem si k tomu pořídil akustiku "na venek :lol: "
učím se sám, začátky byly hodně krušné, ale je to lepší a lepší (chystám útok na vaše ear pussies :twisted: ) a ovlivnil jsem další tři lidi ke hře na kytaru, takže se cítím :lol:
Scorpion20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpion20 »

Já chtěl bicí 8) ale fotr mě to nedovolil :x tak sem si misto toho zvolil elektrickou kytaru :) a tu jsem dostal na vánoce... začátky byly hrozné, nic jsem neuměl :P a ted po 9ti měsícich su rád to co umím :wink: :roll:
themon

Příspěvek od themon »

španělka + snímač z Bílý Labutě za 50,- Kčs + 30kilovej elektronkovej kotoučák
afektband

Příspěvek od afektband »

Nejdřív jsem hrál v kapele jenom na pozoun, ale prostě jsem chtěl zkusit kytaru, tak jsem si jí koupil a o tý doby hraju.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
martinnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinnik »

Můj začátek je kvůli bráchovi.
I když jsem si vždycky představoval jak někde na rokáču hraju a vypálím tam pěkné sólo, pravda je přece jenom někde jinde.
Brácha začal hrát a mě bylo tenkrát 14.
Vzal si španělu na dovolenou a tam jsem někdy ve volných chvílích zkoušel hrábnout do strun. Pamatuji si, že tenkrát se hrálo nějaké mistrovství v něčem a já se jako první skladbu podle zpěvníku (nevím jestli to byl ten klasickej zelenej nebo žlutej naučil naši hymnu - Kde domov můj)
tak to začalo..... a dnes?
Viz podpis a nějaký nahrávky na youtube a pár zkoušek s klukama.
Bohužel není moc prostor a čas, ale myslím, že je to koníček nadosmrti,
kdo ví třeba jednou to bude ještě lepší :twisted:

ps: bohužel tu španělu jsem chcel uchovat, ale padla za vlast.
omlouvám se všem kytarám - rozsedl jsem ji ve veselé náladě.
Ale fakt jsem nechtěl...
C.Giant strat, Epi Explorer Korina 58, Yamaha FG 750S, Epi Les Paul Custom Alpine White,
Korg AX1500G, AX3000G,
Laney LC50-II, Vox AC15CC1
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

kámoš ze třídy hrál na basu tak jsem si řekl že to zkusím na kytaru. Hraju doteď a za nic jiného bych to nevyměnil.

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Mno chtěli sme založit kapelu tak si každý koupil nástroj a učil se já se učil ze začátků z dvd co sem dostal k setu :lol:
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

jednou jsem se nudil, bylo to kolem vánoc 06, a říkal jsem si, co bych změnil, jsem asi celkem aktivní člověk a měl jsem pocit že strašně marním časem, tak jsem si řekl že od ) novýho roku hraju na kytaru. prve jsem si půl roku brnkal na tátovu akustiku(a měl jsem s ní zůstat dýl, nebo líp, víc na ni cvičit, a víc se naučit, teď mi ta průprava z toho dost chybí když mám např s kalepou hrád nějakou baladu v celejch klasickejch akordech, nejsem schopnej to zahrát tak jako náš zpěvák kterej je prostě "táborákovej akustikář" i když technicky jsem na tom o hodně líp), no, pak po půl roce jsem sebral všechny prachy, skočil do obchodu, a moje sladký dřevo bylo na světě.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“