Ozvučení tělocvičny
Pravidla fóra
Ozvučení tělocvičny
Zdravím všechny, chtěl bych ozvučit tělocvičnu o rozměrech 22m x 33m (hudba na zápasy, komentování zápasů, atd...). Abych se přiznal, tak vůbec nevím co je k tomu třeba - jaký zesilovač, jestli aktivní nebo pasivní repro, mixazní pult...Moc bych uvítal radu jaká technika by se na takové použití hodila. Finančně by to mělo být asi okolo 20tis, ale pokud by to bylo nezbytné, tak by nejspíš nebyl probém přidat. Mockrát děkuji za rady...
- Jens Ludwig
- Odborník
ono hodně záleží nejen na rozměrech, ale i na dispozici prostoru... zkus nám sem pro představu vložit pár fotek....
jinak co se instalace samotné týče - nechal bych to udělat profi firmu - odkud jsi????
jinak co se techniky týče, nejspíš budeš muset použít nějaký 100V rozvod...
vše ale záleží na dispozici prostoru..
jinak co se instalace samotné týče - nechal bych to udělat profi firmu - odkud jsi????
jinak co se techniky týče, nejspíš budeš muset použít nějaký 100V rozvod...
vše ale záleží na dispozici prostoru..
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
jsem z Krmelína (kousek od ostravy směr příbor)
http://www.tjsokolkrmelin.cz/o_hale_vel ... vicna.html
takhle vypadá tělocvična. Moje představa je, že bych dal ty repro do tělocvičny někde do rohu na zem, ať by se daly případně odnést ven na venkovní zápasy. Profi firma je podle mě zbytečná. Nemusí to být tak profi provedení. Očekávám od toho nějakou slušnou kulisu pro zápasy, popř. komentování jak jsem psal před tím.
Dík moc za odpovědi
http://www.tjsokolkrmelin.cz/o_hale_vel ... vicna.html
takhle vypadá tělocvična. Moje představa je, že bych dal ty repro do tělocvičny někde do rohu na zem, ať by se daly případně odnést ven na venkovní zápasy. Profi firma je podle mě zbytečná. Nemusí to být tak profi provedení. Očekávám od toho nějakou slušnou kulisu pro zápasy, popř. komentování jak jsem psal před tím.
Dík moc za odpovědi
- Jens Ludwig
- Odborník
aha - to před tím nebylo řešeno, že to má být mobilní
do takovýhle velkých prostor je docela obvyklý, že se udělá pevná instalace - v našem úpřípadě by se tak zhruba 4 menší bedny přivrtaly nad balkon a 4 pod balkon.... - tělocvična by byla tak nějak rovnoměrně vykrytá....
dávat bedny to rohu je akusticky vepřovina
dávat bedny na zem je akusticky vepřovina
dalo by se použít osazení dvouma bednama na stojenech pod balkonem - každá minimálně tak 5 metrů od rohu - tam ale bude problém že lidi na balkoně z toho moc mít nebudou....
pokud bys přistoupil na tento kompromis, navrhoval bych
2x RCF ART310A
2x stojan pod bednu
1x mix Soundcraft EPM6
a doporučil bych k tomu bezdrátovej mikrofon AKG
http://www.audiotek.cz/:13596 - je to duální set - máš tam i mikrofon do ruky i náhlavní.... a dokážou fungovat spolu
bohužel když e k tomu připočte kabeláž, tak tahle sada se nová pod 20 nevleze - na druhou stranu to bude fungovat....
ano - můžeš ušetřit tím, že použiješ bedny pochybných značek (RHSound, nedejbože Omnitronic,...) k tomu pult nízký kvality (Behringer, Tapco) - to ušetříš, ale zvukovej rozdíl poznáš i ty, jako laik - blbě bude rozumět těsně před bednou a kus od bendy neporozumí nikdo už vůbec nic...
do takovýhle velkých prostor je docela obvyklý, že se udělá pevná instalace - v našem úpřípadě by se tak zhruba 4 menší bedny přivrtaly nad balkon a 4 pod balkon.... - tělocvična by byla tak nějak rovnoměrně vykrytá....
dávat bedny to rohu je akusticky vepřovina
dávat bedny na zem je akusticky vepřovina
dalo by se použít osazení dvouma bednama na stojenech pod balkonem - každá minimálně tak 5 metrů od rohu - tam ale bude problém že lidi na balkoně z toho moc mít nebudou....
pokud bys přistoupil na tento kompromis, navrhoval bych
2x RCF ART310A
2x stojan pod bednu
1x mix Soundcraft EPM6
a doporučil bych k tomu bezdrátovej mikrofon AKG
http://www.audiotek.cz/:13596 - je to duální set - máš tam i mikrofon do ruky i náhlavní.... a dokážou fungovat spolu
bohužel když e k tomu připočte kabeláž, tak tahle sada se nová pod 20 nevleze - na druhou stranu to bude fungovat....
ano - můžeš ušetřit tím, že použiješ bedny pochybných značek (RHSound, nedejbože Omnitronic,...) k tomu pult nízký kvality (Behringer, Tapco) - to ušetříš, ale zvukovej rozdíl poznáš i ty, jako laik - blbě bude rozumět těsně před bednou a kus od bendy neporozumí nikdo už vůbec nic...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +