Zesílení zvuku

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
stita

Zesílení zvuku

Příspěvek od stita »

Existuje nějaký program,aby převedl a zesílil stopu?Předem díky
Kytara Jackson DXMG,Cort,Hlava Engl - Powerball 100 W, Reprobox Engl standard 4+12 celestion vintage 60,Efekt Boss super chorus CH1,Boss delay D6,mikrofón SHURE SM57
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zesileni umi kazdy editacni soft (vcetne open-source programu Audacity), prevedenim myslis konverzi do jineho formatu? To uz pak zavisi na tom, jake software podporuje knihovny a zdali mas tu knihovnu nainstalovanou. Na prevod do MP3 potrebujes knihovnu LAME. Google ti poradi podrobnosti :wink:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
stita

Příspěvek od stita »

převedenim myslím zvuk aby se zesílil
Kytara Jackson DXMG,Cort,Hlava Engl - Powerball 100 W, Reprobox Engl standard 4+12 celestion vintage 60,Efekt Boss super chorus CH1,Boss delay D6,mikrofón SHURE SM57
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

to myslíš jak???

jakože nějakej song z MP3 je moc potichu a chceš ho dát víc a nebo chceš zesílit něco, co si nahrál a ještě to neni zmasterovaný???
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
stita

Příspěvek od stita »

Nahraju kytaru přes program Cubase a chtěl bych to zesílit.
Jens Ludwig píše:to myslíš jak???

jakože nějakej song z MP3 je moc potichu a chceš ho dát víc a nebo chceš zesílit něco, co si nahrál a ještě to neni zmasterovaný???
Jens Ludwig
Odborník

stita píše:Nahraju kytaru přes program Cubase a chtěl bych to zesílit.
gain, EQ, kompresor, limiter - tam je to pak o citu

stita

Příspěvek od stita »

nahrávam to z boxu přes mikrofon a mam i předzesilovač.V cubase mam volume přes půlku,ale když to dam na plný kule,tak je to chrastivej zvuk.
Vlastně bych mohl udělat z kytarový stopy mp3 pak to nějakym programem zesílit a importovat to zpátky do cubase,ne?
einsteincz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od einsteincz »

Použij kompresor nebo limiter stlačíš "špičky" a potom můžeš zvuk vytáhout více nahoru bez zkreslení.

Doporučuju použít to jako insert - vždycky se pak mužeš vrátit k počáteční nahrávce. Pozor taky na zkreslení při nahrávání - nemělo by tam nikdy být - už s tím nic neuděláš.
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player :)
stita

Příspěvek od stita »

ten kompresor a limiter je v programu cubase?
einsteincz píše:Použij kompresor nebo limiter stlačíš "špičky" a potom můžeš zvuk vytáhout více nahoru bez zkreslení.

Doporučuju použít to jako insert - vždycky se pak mužeš vrátit k počáteční nahrávce. Pozor taky na zkreslení při nahrávání - nemělo by tam nikdy být - už s tím nic neuděláš.
einsteincz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od einsteincz »

Pokud pátrám dobře v paměti tak se ten plugin v SX2 jmenuje Dynamics . je to kompresor limiter a gate v jednom
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player :)
Jens Ludwig
Odborník

Jsou tam Dynamics a VSTDynamics - mě osovně se trochu víc líběj ty VSTDynamics...

ješty bys to moh taky nahonit MultibandCompressorem....

... jinak co se pluginů, které nejsou součástí Cubase týče, vřele doporučím Waves C1 a L1/L3...

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“