Údržba

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
ME2D

Údržba

Příspěvek od ME2D »

do oblasti hmatníku, kde často hraju (2., 3., 4. pražec), když zasvitne slunce a já se dívám jak to tam mám takový zapatlaný, protože se od toho neodráží svit, potřebuju poradit nějaký jednoduchý způsob údržby.
Vím že jsou na to přípravky ale není peněz na zbyt... a taky nechci sundat struny a leštit... help pls...

Aivn86// přesunuto do správné sekce.
kytara(y): Epiphone G-400 CH, Ibanez GAX30
kombo(a): Ibanez Tone Blaster 15

R.I.P. Bon
Obrázek
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

No máš tam prostě špínu čuně :lol:
Až budeš měnit struny pořádně to očisti třeba hadříkem lehce namočeným v Jaru-při napnutejch strunách to jde blbě :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jack/J »

holt za udrzbu se musi platit... a tady nejde jenom o udrzbu, ale je proste lepsi cas od casu ten hmatnik prejet nakym profi cistidlem, protoze pak ti zacne vysychat... ja mam dunlop lemon oil a nemuzu si stezovat... kdyz to tim napatlas, tak se ti i lip hraje...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Na čištění můžeš použít i hadřík namočený lihem. Ale struny budeš muset sundat.... Jinak to pořádně nevyčistíš nikdy. Mohl by ti pomoct i starej kartáček na zuby. Ale když sundáš strunyt tak to máš za pár minut čistý. Když je tam necháš tak se s tím budeš drbat kdoví jak dlouho a stejně to neočistíš.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Volo

Příspěvek od Volo »

ja to trebas primo u prazcu cistim tyckami co jsou do usi s vatou
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Volo píše:ja to trebas primo u prazcu cistim tyckami co jsou do usi s vatou
No,pokud už se s nima potom nikde nešťouráš-budiž :lol:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
ME2D

Příspěvek od ME2D »

není ten krk přehnaně namáhanej, když je pul roku napnutej strunama a najednou se struny sundaj? ten krk je lepenej...
kytara(y): Epiphone G-400 CH, Ibanez GAX30
kombo(a): Ibanez Tone Blaster 15

R.I.P. Bon
Obrázek
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jack/J »

no na to sem se zrovna tady nekde ptal vcera tak si to najdi... topic se menuje "smeji se sundat vsechny struny najednou"...
jakuma
Kontaktovat uživatele:

údržba strun

Příspěvek od jakuma »

jo to byl hmatník a co samotné struny? měli by se před delším nehraní něčím našmudlat? Asi nějaké kliniky existují, ale mně by spíš zajímali nějké "bibičkovských rad" např. žabí oči, komáří mlíko, zaječí moč.... Dík
Adonis, Peavey 30W, Digitech RP 200
Joey
Kontaktovat uživatele:

Re: údržba strun

Příspěvek od Joey »

jakuma píše:jo to byl hmatník a co samotné struny? měli by se před delším nehraní něčím našmudlat? Asi nějaké kliniky existují, ale mně by spíš zajímali nějké "bibičkovských rad" např. žabí oči, komáří mlíko, zaječí moč.... Dík
Buďto pot z pravé podpažní jamky Angus Young a nebo http://kytary.cz/ghs-cistic-strun-fast- ... 50:0:0:1:0 mám to a sem spokojenej :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

pokud sundáš struny. Tak krku se nic nestane, když to nenecháš 14 dní bez strun. Jinak se doporučuje povolit výztuhu krku. Co se týká strun tak ty se dají vyvařit ve vodě s trochou saponátu na nádobí a trochou octa. Vyvaří se z nich mastnota a bordel a trochu se vylepší, ale nové struny už to nebudou. Co se týká hmatníku tak ten se taky dá čistit tím jarem a nebo já používám i hadřík s lihem. Těch variant je spousta....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Když ty struny vyvařím, měl bych je nějak vysušit nebo je můžu nechat ať uschnou samy? Jde mi o to aby nezačly reznout.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Alcarmo píše:Když ty struny vyvařím, měl bych je nějak vysušit nebo je můžu nechat ať uschnou samy? Jde mi o to aby nezačly reznout.
Vem je hned fénem na vlasy :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Buď fén nebo to dej na sluníčko za okno nebo na topení. On by to zase neměl bejt tak aušusovej materiál, takže by to reznout hned nemělo.
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Heheheh :D:D převařovat struny? Teda já vím že nové struny něco stojí, ale asi bych si je radši koupil, než potom hrál na "vyvařené" struny :D
weselow

Příspěvek od weselow »

Mimochodem mě se osvědčilo umýt si před hrou ruce mýdlem.. v příručkách se to moc nepíše, ale pomáhá to :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

weselow píše:Mimochodem mě se osvědčilo umýt si před hrou ruce mýdlem.. v příručkách se to moc nepíše, ale pomáhá to :D
:D

Za tohle máš uěm bod - fakt dobrý. :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Základní rada: Struny nevyvařovat, nestojí to za to!!!
Die Hard or Die Home
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

:roll: :roll: :roll: struny stojej pár korun. Natři je nitrem, budou hrát líp 8)
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

DwPetr píše::roll: :roll: :roll: struny stojej pár korun. Natři je nitrem, budou hrát líp 8)
Ale tak Petře... Kvality nitra se tu už řešily, to nemusíš zdůraznovat... :wink:

:D :D :D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“