do oblasti hmatníku, kde často hraju (2., 3., 4. pražec), když zasvitne slunce a já se dívám jak to tam mám takový zapatlaný, protože se od toho neodráží svit, potřebuju poradit nějaký jednoduchý způsob údržby.
Vím že jsou na to přípravky ale není peněz na zbyt... a taky nechci sundat struny a leštit... help pls...
holt za udrzbu se musi platit... a tady nejde jenom o udrzbu, ale je proste lepsi cas od casu ten hmatnik prejet nakym profi cistidlem, protoze pak ti zacne vysychat... ja mam dunlop lemon oil a nemuzu si stezovat... kdyz to tim napatlas, tak se ti i lip hraje...
Na čištění můžeš použít i hadřík namočený lihem. Ale struny budeš muset sundat.... Jinak to pořádně nevyčistíš nikdy. Mohl by ti pomoct i starej kartáček na zuby. Ale když sundáš strunyt tak to máš za pár minut čistý. Když je tam necháš tak se s tím budeš drbat kdoví jak dlouho a stejně to neočistíš.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
jo to byl hmatník a co samotné struny? měli by se před delším nehraní něčím našmudlat? Asi nějaké kliniky existují, ale mně by spíš zajímali nějké "bibičkovských rad" např. žabí oči, komáří mlíko, zaječí moč.... Dík
jakuma píše:jo to byl hmatník a co samotné struny? měli by se před delším nehraní něčím našmudlat? Asi nějaké kliniky existují, ale mně by spíš zajímali nějké "bibičkovských rad" např. žabí oči, komáří mlíko, zaječí moč.... Dík
pokud sundáš struny. Tak krku se nic nestane, když to nenecháš 14 dní bez strun. Jinak se doporučuje povolit výztuhu krku. Co se týká strun tak ty se dají vyvařit ve vodě s trochou saponátu na nádobí a trochou octa. Vyvaří se z nich mastnota a bordel a trochu se vylepší, ale nové struny už to nebudou. Co se týká hmatníku tak ten se taky dá čistit tím jarem a nebo já používám i hadřík s lihem. Těch variant je spousta....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801