Washburn vs Cort vs Fokus H LP [KOUPENO]

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

OT (pardon): Afekt: Buď rád, že všichni používají/používáme :wink: winy, protože kdyby většina lidí jela na Linuxech, tak by se pánové hackeři hezky přeorientovali na tučnáky... :wink: :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

afektband píše:
Pumlitch píše:
Nero píše:POZOR, NA ODKAZECH Z GUITARPARKU MI NOD32 NAŠEL TROJSKÉ KONĚ

No,. i bez tohoby mě to víc lákalo k Washburnu...
?? To by si měl asi Guitarpark ošefovat, jinou můžou zákazníci přijít docela k újmě :)
Ne to spíš vy všichni ostatní by jste neměli používat Windows. LINUX forever. í.
mě vynech. Já jedu na Ubuntu už hezky dlouho. :)

Jinak, byl jsem dneska zkusit Fokus LP2, ale neměli ho, tak ho objednali s tim, že nevadí, když si ho pak nevezmu. Letmo jsem si tam zahrál ne nějakou SX LP kolem 8tisíc a málem mi ty přečuhující ostré pražce uřízly prsty. Nic mošt.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ja bych vzal cortku, je to pul roku co jsem ji jeste mel (m200) a byla to za ty penize moc dobra kytara.

mechaniky v pohode, krk v pohode, telo mahagon.. parada za ty penize...

kdyz trochu pritlacis a koupis si treba kx-5, tak budes mit fakt luxusek :) na te bych uz nemenil ani ty snimace (leda tak za nejake emg, dimarzio nebo duncan...)
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

Ta KX5 už se mi moc nelíbí. Určitě tu M200 někde testnu. Je hrozně levná, ale dost ji lidi chválí. To hřeje :D
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

jinak po zkoumání a zkoušení jsem výběr zůžil na M200, LP od Fokusu a ještě přidal
http://www.bachmusik.com/p186/bach-pl-3-amber/
kterýžto je favoritem. Ještě je tam černá verze, která vypadá taky moc dobře.
Mno, Hodonín je sice docela daleko, ale aspoň b se člověk podíval po světě.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Pumlitch píše:jinak po zkoumání a zkoušení jsem výběr zůžil na M200, LP od Fokusu a ještě přidal
http://www.bachmusik.com/p186/bach-pl-3-amber/
kterýžto je favoritem. Ještě je tam černá verze, která vypadá taky moc dobře.
Mno, Hodonín je sice docela daleko, ale aspoň b se člověk podíval po světě.
Ty jo, rozhodovat se mezi Super Stratem (či co to je) a LP to se jen tak nevidí :D. Já sem pro ty LPčka. Řekl bych že sou úplně jinde než ten Cort. A při výběru BaCH x Fokus to je otázka vkusu :) jinak sou úplně stejný :wink.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

:D jo, to se asi nevidí. Jsemteď díky kupování kytary docela rozštěpená osobnost. Ještě koukam po dalších typech, ale psát to sem všechno....by mě za chvíli zabanovali. :D
Jim Morrison
Kontaktovat uživatele:

Zase blbě kecám...

Příspěvek od Jim Morrison »

Mám doma tu m200 a nemůžu si stěžovat,naopak řvu radostí.... Toho Washburna bych vynechal, tomu se nedá věřit, u tý Cortky nenarazíš na špatnej kus nebo tak (eště sem to neviděl a pár už sem jich v ruce měl, ať pučený,nebo vyzkoušet...) I já sem když sem vybíral koukal po tý Z2 a hrál sem na ní, ale z přehledem vyhrála m200... Fokusy a Bachy nevim, nevypadaj špatně ale nikdy sem je neviděl,natož na ně hrát
Cort 70 NS/Cort M200, Laney 65W, Behringer X-V Amp
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

Toho Washburna už jsem vyřadil, ale dík. Možná si nějakej ten litr připlatim a kouknu o třídu výš, jelikož se na mě teď skrze výplatní pásku usmál zaměstnavatel :D
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

nemá někdo zkušenosti s Dean Vendetta? Na fóru už jsem našel jen hodně málo.

http://www.muzikant.cz/kytary-6/kytary- ... -48682.php

Zároveň mě ještě přijde zajímavý Cort X6(5) a docela i KX5
U těch mi trochu vadí ta lípa,ale možná to nebude tak hrozný.

Vim, že už to moc neodpovídá naspisu vlákna, ale asi lepší než zakládat další.
Eclipse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eclipse »

Pumlitch píše:nemá někdo zkušenosti s Dean Vendetta? Na fóru už jsem našel jen hodně málo.

http://www.muzikant.cz/kytary-6/kytary- ... -48682.php
Vendettu 1 mam, jak uz jsem psal nedavno do jinyho topicu:
je z mahagonu, zpracovani slusny, snimace taky nejsou spatny, zatim mi naprosto vyhovuji, casem ale planuji vymenu za RM, mechaniky bez problemu, rozladuje se fakt minimalne a navic mi prisla skvele serizena
mozna ale bude lepsi volba nejaka Cortka (KX5, M200), ale nemuzu posoudit, nikdy jsem na zadnou bohuzel nehral
kdyby te zajimalo jeste neco tak se ptej...
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

Mno, nezní to špatně. Já bych se tý Deanky asi taky nebál, nicméně bych asi vzal jednu z těch Cort, taky třeba proto, že Dean maj málokde.
Lípa by měla být dle všeho naprosto v poho dřevo s průměrnými vlastnostmi, což mi vyhovuje, protože nejsem striktně soustředěnej ani na metal, ani na blues...., čili brnkam vše, co mi přijde zajímavý, od Santany po SOAD.
U tý M200 mam trochu obavy, že je to nejnižší v té třídě. Ačkoliv jsem tedy kx5 před nedavnem zavrhoval, tak teď se mi docela líbí. 24 pražců bych docela užil.
Mam vyhlídlý obchod, kde maj BaCHy i Corty, tak to tam otestuju všechno a uvidim, co mi bude nejvíc sedět.
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

Tak jsem koupil BaCH Les Paul. Super nástroj. 8)
Zítra poreferuju a přidam foto, i když to možná ani nebude třeba. Teď du chcípnout do křoví.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Pumlitch píše:Tak jsem koupil BaCH Les Paul. Super nástroj. 8)
Zítra poreferuju a přidam foto, i když to možná ani nebude třeba. Teď du chcípnout do křoví.
Tak to je třetí :D...jojo :)
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

Tak, jak jsem kupoval:
Psal jsem do Bachu dotaz, zda mají zastoupení v Praze. Napsali, že ano, u pana Humla, www.humlmusic.cz. Koukl jsem na web a zjistil, že nejenže tam maj kytary, po kterých prahnu, ale dokonce i levnější než jinde.

Chtěl jsem si tám ozkoušet tyto kytary:Cort M200, Cort KX5BKM (pro tu jsem si tam šel) a Bach LP.

Přišel jsem 30 min před zavíračkou, čili jsem hned ukázal na typy kytar a začal hrát.

Cort M200: hrál jsem max 5min, pak odložil. Dřevo dobrý, ale jinak je vidět, že to LowEnd té řady. Výkon odpovídá cenně, si myslim.

KX5: na tu jsem se těšil. Hodně dobrej zvuk, velká variabilita díky možnosti jet na jdenu cívku a HB se pak chovaj jako singly. U 0 pražce ale má docela široký krk, který je na muj vkus navíc trochu moc placatý. Prostě mi neseděla a blbě se mi na ní hrálo. Škoda.

BaCH Les Paul (barva - klasický Sunburst): Asi dvakrát těžší než předchozí dřeva, ale jak jsem jí chytil a hrábnul do strun, tak bylo jasno. Naprosto čistý a jasný zvuk, krk akorát do ruky, moc příjemný hmatník. No asi po 15 min hraní, kdy už měli dávno zavírat, mi pan prodavač řiká: "Koukam, že ten LP vám sedí." Přesně tak.

Pak přišel pan Huml, dořešili jsme zbytek, něco mi o té kytaře a fimě BaCH pověděl a přihodil něco o údržbě a nastavení.

Kytará má kyrté snímače, což se mi líbí víc, než otevřené, které jsem taky u mnoha LP viděl. Navíc má kobylku s rolničkama místo těch hranolů, které mi nejsou moc příjemné na ruku.

Jak prodejce, tak kytaru (pokud někdo chce LP) vřele doporučuju.
Swamp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Swamp »

Mohl jsi vyzkoušet ještě tohle:
http://www.fokuskytary.cz/produkty/264acz.jpg

http://www.fokuskytary.cz/155-kytara-ky ... 264&typ=SG

Velký obrázek upraven jen na odkaz - Nero
Obrázek
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

Mohl jsem vyzkoušet lecos, ale nakonec jsem vybral, jak jsem vybral a nemyslim si , ze bych toho v dohlednu litoval. Ten LP je fakt kousek.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“