snímač či mikrofon do akustiky

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
tymian

snímač či mikrofon do akustiky

Příspěvek od tymian »

vlastním westernovku seagull S6 a potřebuji do ní zabudovat snímač ,mikrofon a nebo obě věci dohromady máte někdo doporučení pro konkrétní značku?vím o fishmanovi ,shadows,jsou i jiné snad i lepší za solidní cenu a v dané kvalitě?díky za fundovanou odpověď nashledanou-tymian
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

podívej se do těchhle threadů, leccos z toho, na co se ptáš, tam najdeš:

:arrow: http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=6507
:arrow: http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=6130
tymian

Re: snímač či mikrofon do akustiky

Příspěvek od tymian »

tymian píše:vlastním westernovku seagull S6 a potřebuji do ní zabudovat snímač ,mikrofon a nebo obě věci dohromady máte někdo doporučení pro konkrétní značku?vím o fishmanovi ,shadows,jsou i jiné snad i lepší za solidní cenu a v dané kvalitě?díky za fundovanou odpověď nashledanou-tymian

díky za odkazy podívám se,ještě vlastně-viděl jsem nainstalován snímač společně s mikrofonkem vevnitř akustiky tak nevím zda je to novinka či ne jde mi hlavně o věrný akustický zvuk
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: snímač či mikrofon do akustiky

Příspěvek od aivn86 »

tymian píše:
tymian píše:vlastním westernovku seagull S6 a potřebuji do ní zabudovat snímač ,mikrofon a nebo obě věci dohromady máte někdo doporučení pro konkrétní značku?vím o fishmanovi ,shadows,jsou i jiné snad i lepší za solidní cenu a v dané kvalitě?díky za fundovanou odpověď nashledanou-tymian

díky za odkazy podívám se,ještě vlastně-viděl jsem nainstalován snímač společně s mikrofonkem vevnitř akustiky tak nevím zda je to novinka či ne jde mi hlavně o věrný akustický zvuk
Když si kytarista od nás z kapely kupoval novou elektroakustiku tak taky zkoušel Segula s tím mikrofonem a snímačem piezzo. (tuším je to snímač Godin Quantum II, ale jistej si nejsem.) A říkal, že ať to zkoušel jak chtěl tak nejlepší zvuk z toho dostal vždycky, když měl zapnutej pouze piezzo snímač. Dle jeho názoru je ten mikrofon naprosto zbytečnej. Nakonec taky koupil Seagulla pouze s tím piezzo snímačem Godin Quantum I

Těma názvama snímačů si fakt nejsem jistej....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
rudaa

Příspěvek od rudaa »

Co chceš hrát za styl muziky?
Na tom docela záleží,dobrý snímače jsou L.R.Bagss M1, ale stojí min 5000kč
Další varianta může být Mikrofon Shure SM57,a nebo kombinace tohoto snímače + tento mikrofon což je investice cirka 8500kč
A nebo piezzo snímače v kobylce ty se dají sehnat už třeba za 400kč,většinou ale pořebují nějaký předzesilovač napájený 9V, všechno by to mělo vyjít tak na 2500-4000kč.
josu2

Příspěvek od josu2 »

Ahoj,
pokusím se i poradit v rámci mých zkušeností. Sám používám kytaru ozvučenou linkou - piezzo snímačem. Měl jsem i kytaru s kombinací piezzo a kondík v korpusu, ale nějak mi to nesedlo. Možná to bylo tím, že to byla klasická kytara, s kovovýma strunma to možná bude lepší, ale s tím zkušenosti nemám. A k lince používám mikrofon AKG C1000s, zvuk je super, jen máš omezení pohybu a musíš stát u něj. Rozhodně se vyvaruj poušívat dynamické mikrofony, protože ty ti rozhodně uberou spoustu barvy ze zvuku.Kondenzátory jsou sice náchylnější na vazbu, ale do nějakého nářezu mikrofon stejně na kytaru použít nemůžeš a musíš jet pouze linkou. I když sebereš kytaru pouze mikrofonem (např. tím AKG C1000s), tak je zvuk taky skvělej, ale to víš, záleží na zvukaři, jako vždy.
Měj se a hodně štěstí Josu2
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“