snímač či mikrofon do akustiky
Pravidla fóra
snímač či mikrofon do akustiky
vlastním westernovku seagull S6 a potřebuji do ní zabudovat snímač ,mikrofon a nebo obě věci dohromady máte někdo doporučení pro konkrétní značku?vím o fishmanovi ,shadows,jsou i jiné snad i lepší za solidní cenu a v dané kvalitě?díky za fundovanou odpověď nashledanou-tymian
podívej se do těchhle threadů, leccos z toho, na co se ptáš, tam najdeš:
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=6507
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=6130
Re: snímač či mikrofon do akustiky
tymian píše:vlastním westernovku seagull S6 a potřebuji do ní zabudovat snímač ,mikrofon a nebo obě věci dohromady máte někdo doporučení pro konkrétní značku?vím o fishmanovi ,shadows,jsou i jiné snad i lepší za solidní cenu a v dané kvalitě?díky za fundovanou odpověď nashledanou-tymian
díky za odkazy podívám se,ještě vlastně-viděl jsem nainstalován snímač společně s mikrofonkem vevnitř akustiky tak nevím zda je to novinka či ne jde mi hlavně o věrný akustický zvuk
Re: snímač či mikrofon do akustiky
Když si kytarista od nás z kapely kupoval novou elektroakustiku tak taky zkoušel Segula s tím mikrofonem a snímačem piezzo. (tuším je to snímač Godin Quantum II, ale jistej si nejsem.) A říkal, že ať to zkoušel jak chtěl tak nejlepší zvuk z toho dostal vždycky, když měl zapnutej pouze piezzo snímač. Dle jeho názoru je ten mikrofon naprosto zbytečnej. Nakonec taky koupil Seagulla pouze s tím piezzo snímačem Godin Quantum Itymian píše:tymian píše:vlastním westernovku seagull S6 a potřebuji do ní zabudovat snímač ,mikrofon a nebo obě věci dohromady máte někdo doporučení pro konkrétní značku?vím o fishmanovi ,shadows,jsou i jiné snad i lepší za solidní cenu a v dané kvalitě?díky za fundovanou odpověď nashledanou-tymian
díky za odkazy podívám se,ještě vlastně-viděl jsem nainstalován snímač společně s mikrofonkem vevnitř akustiky tak nevím zda je to novinka či ne jde mi hlavně o věrný akustický zvuk
Těma názvama snímačů si fakt nejsem jistej....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Co chceš hrát za styl muziky?
Na tom docela záleží,dobrý snímače jsou L.R.Bagss M1, ale stojí min 5000kč
Další varianta může být Mikrofon Shure SM57,a nebo kombinace tohoto snímače + tento mikrofon což je investice cirka 8500kč
A nebo piezzo snímače v kobylce ty se dají sehnat už třeba za 400kč,většinou ale pořebují nějaký předzesilovač napájený 9V, všechno by to mělo vyjít tak na 2500-4000kč.
Na tom docela záleží,dobrý snímače jsou L.R.Bagss M1, ale stojí min 5000kč
Další varianta může být Mikrofon Shure SM57,a nebo kombinace tohoto snímače + tento mikrofon což je investice cirka 8500kč
A nebo piezzo snímače v kobylce ty se dají sehnat už třeba za 400kč,většinou ale pořebují nějaký předzesilovač napájený 9V, všechno by to mělo vyjít tak na 2500-4000kč.
Ahoj,
pokusím se i poradit v rámci mých zkušeností. Sám používám kytaru ozvučenou linkou - piezzo snímačem. Měl jsem i kytaru s kombinací piezzo a kondík v korpusu, ale nějak mi to nesedlo. Možná to bylo tím, že to byla klasická kytara, s kovovýma strunma to možná bude lepší, ale s tím zkušenosti nemám. A k lince používám mikrofon AKG C1000s, zvuk je super, jen máš omezení pohybu a musíš stát u něj. Rozhodně se vyvaruj poušívat dynamické mikrofony, protože ty ti rozhodně uberou spoustu barvy ze zvuku.Kondenzátory jsou sice náchylnější na vazbu, ale do nějakého nářezu mikrofon stejně na kytaru použít nemůžeš a musíš jet pouze linkou. I když sebereš kytaru pouze mikrofonem (např. tím AKG C1000s), tak je zvuk taky skvělej, ale to víš, záleží na zvukaři, jako vždy.
Měj se a hodně štěstí Josu2
pokusím se i poradit v rámci mých zkušeností. Sám používám kytaru ozvučenou linkou - piezzo snímačem. Měl jsem i kytaru s kombinací piezzo a kondík v korpusu, ale nějak mi to nesedlo. Možná to bylo tím, že to byla klasická kytara, s kovovýma strunma to možná bude lepší, ale s tím zkušenosti nemám. A k lince používám mikrofon AKG C1000s, zvuk je super, jen máš omezení pohybu a musíš stát u něj. Rozhodně se vyvaruj poušívat dynamické mikrofony, protože ty ti rozhodně uberou spoustu barvy ze zvuku.Kondenzátory jsou sice náchylnější na vazbu, ale do nějakého nářezu mikrofon stejně na kytaru použít nemůžeš a musíš jet pouze linkou. I když sebereš kytaru pouze mikrofonem (např. tím AKG C1000s), tak je zvuk taky skvělej, ale to víš, záleží na zvukaři, jako vždy.
Měj se a hodně štěstí Josu2