Jaký dosáhnout vytouženého zvuku?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Souhlasím s Pavlem 68, asi je to tím , že všechno srovnávám s lampou, jen s lampou ze který leze čitelnej zvuk.... Vyroste z toho, později ano.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

DwPetr píše:Souhlasím s Pavlem 68, asi je to tím , že všechno srovnávám s lampou, jen s lampou ze který leze čitelnej zvuk.... Vyroste z toho, později ano.
kylesa hraje na krank :wink:
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

pigdestroyer píše:
DwPetr píše:Souhlasím s Pavlem 68, asi je to tím , že všechno srovnávám s lampou, jen s lampou ze který leze čitelnej zvuk.... Vyroste z toho, později ano.
No jo, ale musí to něčim přece tlačit, asi jsem měl napsat spíš Marshall, mě ten zvuk nesedí. Jsem na to starej, už holt Claptonovatím :lol:
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

DwPetr píše:
pigdestroyer píše:
No jo, ale musí to něčim přece tlačit, asi jsem měl napsat spíš Marshall, mě ten zvuk nesedí. Jsem na to starej, už holt Claptonovatím :lol:
ale v te kapele nehrajou decka.. :roll: a s tim vyrustanim.. vem si treba takovy napalm death.. hraji 27 let a porad je to nater.. meli taky obdobi kdy trosku vymekli, ale vykaslali se na to a zase radne drti jadro :wink: neni to o veku..
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Demilich píše:
pigdestroyer píše: ja treba nesnasim zvuk kytar u mansona, ty industrialni hnusy mi prijdou k zbliti oproti tomuhle..
Ty já třeba zbožňuju 8)
Vidíte, každej má něco...
Mi se ten zvuk ne že nelíbí, ale nic na něm nevidím zvláštního. Naučil jsem brát věci z téhle stránky -> štve to méně lidí :D
já taky,John 5 a Twiggy Ramirez dávali MM nejlepší zvuk,třeba Beatiful People...

2nero:ty si vždycky musíš rejpnout co? :lol: :wink:
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

To jsme říct nechtěli, že je to o věku, nemužu mluvit za Pavla, ale řek bych že jsme to oba mysleli tak, že až za nějakou dobu bude mít přístup k lepšímu aparátu, že si zas o zvuku udělá jinou představu. Soudíme podle sebe, což nemusí znamenat, že to nějak platí za obecnou pravdu, jen máme oba názor, že jsou lepší zvuky, který by ukázaly daleko víc.

Jestli mu je 15, nebo 40 nehraje roli 8)

I když teď koukám že má 9kilo a protože vím jak to hraje, tam myslím že udělá daleko lepší zvuk, než v tý nahrávce :?
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

DwPetr-SOUHLAS :!:
Otázka zní:jak dosáhnout vytouženého zvuku :!:
Odpověď zní:to nelze :idea: můžeš mít sebelepší mašinky,ale nikdy nepřestaneš špekulovat a hledat ten svůj vytouženej :twisted:
I o tom to celý je :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Drobák píše:
2nero:ty si vždycky musíš rejpnout co? :lol: :wink:
To já rád... :wink:

Jinak souhlas s Pavlem, hledání vytouženého zvuku nikdy nekončí... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Jj, to hledání svatého grálu kytaristova zvaném "vytoužený zvuk" je vzrušující a inspirující (třeba čekání na vytoužený apec. či krabku a pak si stím hrát) ale někdy je to k nasrání (hlavně když pak kouknu na účet a po čase dím "sakra,co tomu ještě chybí?")
Ale vovovovovotom to je :)
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

A nejvíc k nasrání je, že jdeš po nějaký součásti aparátu, která by ten zvuk měla umět, stojí kopu peněz a pak zjistíš, že to není ono.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

A pak zajdeš na nějaký lamky,klučina tam má tu kopii která visí na bazaru za 6.500 co si se o ní zmiňoval,k tomu má DS1 a hraje to jako KRÁVA :roll:
Stalo se mi :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Přesně tak, a Ty doma na aparátu za 80 hadrů ne a ne nakroutit to samý. A už jen proto že to stálo takový prachy si nechceš připustit, že by mohlo bejt něco lacinýho lepší :lol:
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

DwPetr píše:Přesně tak, a Ty doma na aparátu za 80 hadrů ne a ne nakroutit to samý. A už jen proto že to stálo takový prachy si nechceš připustit, že by mohlo bejt něco lacinýho lepší :lol:
Pak už je jediný řešení-zpátky na strom :lol:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Zdarec, nechce se mi zakáldat novej tak hop sem:

Můj vytoužený zvuk by měl být něco takového:
http://www.youtube.com/watch?v=U5YEqmIIdj8
Ta kejtra :P slint a ten zvouček. Peklissimo a krásně čitelné, prostě to jeono co chci :-) Dosáhnu toho myslíte třeba s tím Crate FW 120 (trand) ?? Nebo je takový luxusní zvouček jenom čistě záležitost podobných srand jako Mesa atd???
Já myslím že i trand kvalitní by to měl dát ne? :-) Přecejenom to není nějakej ultra krásnej zvuk :twisted:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Chip

Příspěvek od Chip »

nevite proc tam ma nalepenou lepici pasku ci co to je?
CORT MR 710 F
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Chip píše:nevite proc tam ma nalepenou lepici pasku ci co to je?
Taky jsem nad tím kutil :-) Asi, protože na ně nehraje, tak aby se o ně "nemusel starat" .....
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

no fuj:D kup si line6, vytoč všechno napravo a je to... :?
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Maples píše:no fuj:D kup si line6, vytoč všechno napravo a je to... :?
Heheh ten byl dobrej, vtip dneška :lol:
Banan58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Banan58 »

Demilich píše:
ale vždyť ten zvuk je vážně kanální, ale proti gustu...

Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Demilich píše:
no me se taky nezda svetovej ale to je vec nazoru :) to je fakt tak subjektivni ze to snad nema cenu resit..
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“