Diky
Vymena snimacu
Pravidla fóra
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Vymena snimacu
Cus draci, potrebuju poradit jak vymenit snimace? Da se to udelat doma??? Mam BaCH SG a ty snimace sou z Ibanez JS100P. Jestli nemate nekdo nejake schema zapojeni tak bych ho velice rad uvital.
Diky
Diky
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak, nejvic prace je na tom sundavani strun
Pokud mas kompatibilni snimace, tak ciste vymena (prepajeni) je prace na 5 minut.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
struny se úplně sundávat nemusejí....stačí hodně povolit ne?Wohma píše:Presne tak, nejvic prace je na tom sundavani strunPokud mas kompatibilni snimace, tak ciste vymena (prepajeni) je prace na 5 minut.
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
A jak vytáhneš staré snímače a dáš nové z5??? Taky sem si myslel že to půjde se strunama ale ee...Tom49 píše:struny se úplně sundávat nemusejí....stačí hodně povolit ne?Wohma píše:Presne tak, nejvic prace je na tom sundavani strunPokud mas kompatibilni snimace, tak ciste vymena (prepajeni) je prace na 5 minut.
BTW: Hraje to skvěle
To asi staci, ale mne se lip pracuje, kdyz mi nic nezavaziTom49 píše:struny se úplně sundávat nemusejí....stačí hodně povolit ne?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tak si kup kryty na HB 
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Koukni na muziker.cz. Někde jsem to tam tuším viděl. zvuk se možná trochu změní, ale ne nějak markantně.Caggan píše:kolik takovej kryt stoji a jak se na HB prida?? a je rozdil potom ve zvuku?
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Kašli na vzhled, spousta lidí radí sundat z kytary všechno, co tam nemusí bejt (nebudu chodit do extrémů a radit ti, abys seškrábal lak
)
zvuk to fakt (lehce) ovlivní. Divil by ses, jak změníš zvuk, když sundáš plastovej kryt ze spodní strany kytary a s tím snímačem je to stejné. Slyšel jsem i názory, že to bude mít lepší signál, ale to je podlě mě kravina, protože plast magnetismu nějak nepřekáží, leda by ty kryty byly kovový.
Je to na tobě, estetika je taky důležitá, spousta kytaristů na vzhledu kytary postavilo kariéru, já bych to kvůli zvuku obětoval...
zvuk to fakt (lehce) ovlivní. Divil by ses, jak změníš zvuk, když sundáš plastovej kryt ze spodní strany kytary a s tím snímačem je to stejné. Slyšel jsem i názory, že to bude mít lepší signál, ale to je podlě mě kravina, protože plast magnetismu nějak nepřekáží, leda by ty kryty byly kovový.
Je to na tobě, estetika je taky důležitá, spousta kytaristů na vzhledu kytary postavilo kariéru, já bych to kvůli zvuku obětoval...
Die Hard or Die Home
- kissak
- Kontaktovat uživatele:
Koupil jsem si rm pickups snímač a jak tam tady někde bylo řečeno, že akorát přepájím ty původní drátky, tak jsem si to objednal.... jenže od fokuse vede ten hlavní vodič od humbuckru a ten se dělí na ten hlavní a bílej a když jsem se koukl na ten rm tak ten má ten hlavní + zelenej, hnědej, žlutej a bílej. nevíte co s tím, já jsem v koncích
Je to asi blbost, ale nemohl spájet všechny dohromady a potom to tam připájet? nebo připájet jenom ten bílej? zkušenosti s pájením právě mám ze školy, ale tohle bych nerad zničil.. Za jakékoliv odpovědi díky
tady nějaké foto:
IMAGE_040.jpg
IMAGE_042.jpg
IMAGE_045.jpg
IMAGE_047.jpg
tady nějaké foto:
IMAGE_040.jpg
IMAGE_042.jpg
IMAGE_045.jpg
IMAGE_047.jpg
A koukl jsi se do návodu? kdyby jo, tak nemáš sebemenší problém. Ty snímače, který tam byli, jsou jenom dvou žílový. Ty RM jsou čtyř žílový + stínění, aby se to dalo i rozepínat na singly.
Planek
Podle přiloženého plánku to zapojíš jako 1. standartní (seriové) zapojení: spojíš žlutý a zelený. Bílý a stínění uzemníš. Hnědý půjde do přepínače na původní místo, kde byl připájen ten předešlý snímač
Planek
Podle přiloženého plánku to zapojíš jako 1. standartní (seriové) zapojení: spojíš žlutý a zelený. Bílý a stínění uzemníš. Hnědý půjde do přepínače na původní místo, kde byl připájen ten předešlý snímač
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
U toho posledniho zapojeni je potreba 3-polohovej šestipinovej on/on/on prepinac a pan Macho ho prodava za 160 Kč. Tak jsem se koukal do jinych e-shopu se elektronickymi soucastkami, ale nenasel jsem stejnej prepinac, jenom on/off/on. Nevite kde jinde by se dal sehnat ten on/on/on? Nechce se mi davat za neco ceho je vyrobni hodnota 2 koruny 160 korun.
Hochu tak tenhle přepínač o moc levněji neseženeš. Já ho taky sháněl kde se dalo. A nakonec jsem ho musel koupit v hudebninách za tuším 120 +-...mrkendy píše:U toho posledniho zapojeni je potreba 3-polohovej šestipinovej on/on/on prepinac a pan Macho ho prodava za 160 Kč. Tak jsem se koukal do jinych e-shopu se elektronickymi soucastkami, ale nenasel jsem stejnej prepinac, jenom on/off/on. Nevite kde jinde by se dal sehnat ten on/on/on? Nechce se mi davat za neco ceho je vyrobni hodnota 2 koruny 160 korun.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- kissak
- Kontaktovat uživatele:
díky a pomoc, už ho tam mám. zvuk fakt skvělej. hlavně mně poradil turbomack přez icq, tímto bych mu chtěl poděkovat.Peťan V. píše:A koukl jsi se do návodu? kdyby jo, tak nemáš sebemenší problém. Ty snímače, který tam byli, jsou jenom dvou žílový. Ty RM jsou čtyř žílový + stínění, aby se to dalo i rozepínat na singly.
Planek