Vymena snimacu

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Vymena snimacu

Příspěvek od Joey »

Cus draci, potrebuju poradit jak vymenit snimace? Da se to udelat doma??? Mam BaCH SG a ty snimace sou z Ibanez JS100P. Jestli nemate nekdo nejake schema zapojeni tak bych ho velice rad uvital.
Diky :wink:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Přesunuto z kytar. :roll:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Hele není to naprosto problém. Vem si pájku kousek cínu a ty drátky co jsou do původních snímačů odpájej a na jejich místo připájej ty z těch nových snímačů. A to je celý.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Presne tak, nejvic prace je na tom sundavani strun :) Pokud mas kompatibilni snimace, tak ciste vymena (prepajeni) je prace na 5 minut.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

Wohma píše:Presne tak, nejvic prace je na tom sundavani strun :) Pokud mas kompatibilni snimace, tak ciste vymena (prepajeni) je prace na 5 minut.
struny se úplně sundávat nemusejí....stačí hodně povolit ne?
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Tom49 píše:
Wohma píše:Presne tak, nejvic prace je na tom sundavani strun :) Pokud mas kompatibilni snimace, tak ciste vymena (prepajeni) je prace na 5 minut.
struny se úplně sundávat nemusejí....stačí hodně povolit ne?
A jak vytáhneš staré snímače a dáš nové z5??? Taky sem si myslel že to půjde se strunama ale ee...

BTW: Hraje to skvěle 8)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tom49 píše:struny se úplně sundávat nemusejí....stačí hodně povolit ne?
To asi staci, ale mne se lip pracuje, kdyz mi nic nezavazi :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Záleží jak u kterejch kytar. Někde to jde někde ne. Ale je lepší to sudat úplně. KDyž to tam neháš tak ti to bude všechno zavazet. Akorát se u toho budeš vztekat.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

aivn86 píše:Záleží jak u kterejch kytar. Někde to jde někde ne. Ale je lepší to sudat úplně. KDyž to tam neháš tak ti to bude všechno zavazet. Akorát se u toho budeš vztekat.
Asi tak...akorát mě štve ten nynější vzhled HB ty uzavřené byly hezčí ale...nezáleží na vzhledu ale na zvuku. 8)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

tak si kup kryty na HB :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

kolik takovej kryt stoji a jak se na HB prida?? a je rozdil potom ve zvuku?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Caggan píše:kolik takovej kryt stoji a jak se na HB prida?? a je rozdil potom ve zvuku?
Koukni na muziker.cz. Někde jsem to tam tuším viděl. zvuk se možná trochu změní, ale ne nějak markantně.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

A jestli nemáš snímače s nastavitelnými pólovými nástavci tak to asi bude vypadat trochu blbě. :?
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Kašli na vzhled, spousta lidí radí sundat z kytary všechno, co tam nemusí bejt (nebudu chodit do extrémů a radit ti, abys seškrábal lak :D )
zvuk to fakt (lehce) ovlivní. Divil by ses, jak změníš zvuk, když sundáš plastovej kryt ze spodní strany kytary a s tím snímačem je to stejné. Slyšel jsem i názory, že to bude mít lepší signál, ale to je podlě mě kravina, protože plast magnetismu nějak nepřekáží, leda by ty kryty byly kovový.
Je to na tobě, estetika je taky důležitá, spousta kytaristů na vzhledu kytary postavilo kariéru, já bych to kvůli zvuku obětoval...
Die Hard or Die Home
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Já sem to první tři dny řešil a teď je mi to jedno...vypadá to jak '61 Reissue a Special dokupy :lol:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
kissak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kissak »

Koupil jsem si rm pickups snímač a jak tam tady někde bylo řečeno, že akorát přepájím ty původní drátky, tak jsem si to objednal.... jenže od fokuse vede ten hlavní vodič od humbuckru a ten se dělí na ten hlavní a bílej a když jsem se koukl na ten rm tak ten má ten hlavní + zelenej, hnědej, žlutej a bílej. nevíte co s tím, já jsem v koncích :( Je to asi blbost, ale nemohl spájet všechny dohromady a potom to tam připájet? nebo připájet jenom ten bílej? zkušenosti s pájením právě mám ze školy, ale tohle bych nerad zničil.. Za jakékoliv odpovědi díky

tady nějaké foto:

IMAGE_040.jpg

IMAGE_042.jpg

IMAGE_045.jpg

IMAGE_047.jpg
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

A koukl jsi se do návodu? kdyby jo, tak nemáš sebemenší problém. Ty snímače, který tam byli, jsou jenom dvou žílový. Ty RM jsou čtyř žílový + stínění, aby se to dalo i rozepínat na singly.

Planek

Podle přiloženého plánku to zapojíš jako 1. standartní (seriové) zapojení: spojíš žlutý a zelený. Bílý a stínění uzemníš. Hnědý půjde do přepínače na původní místo, kde byl připájen ten předešlý snímač :wink:
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

U toho posledniho zapojeni je potreba 3-polohovej šestipinovej on/on/on prepinac a pan Macho ho prodava za 160 Kč. Tak jsem se koukal do jinych e-shopu se elektronickymi soucastkami, ale nenasel jsem stejnej prepinac, jenom on/off/on. Nevite kde jinde by se dal sehnat ten on/on/on? Nechce se mi davat za neco ceho je vyrobni hodnota 2 koruny 160 korun.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

mrkendy píše:U toho posledniho zapojeni je potreba 3-polohovej šestipinovej on/on/on prepinac a pan Macho ho prodava za 160 Kč. Tak jsem se koukal do jinych e-shopu se elektronickymi soucastkami, ale nenasel jsem stejnej prepinac, jenom on/off/on. Nevite kde jinde by se dal sehnat ten on/on/on? Nechce se mi davat za neco ceho je vyrobni hodnota 2 koruny 160 korun.
Hochu tak tenhle přepínač o moc levněji neseženeš. Já ho taky sháněl kde se dalo. A nakonec jsem ho musel koupit v hudebninách za tuším 120 +-...
kissak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kissak »

Peťan V. píše:A koukl jsi se do návodu? kdyby jo, tak nemáš sebemenší problém. Ty snímače, který tam byli, jsou jenom dvou žílový. Ty RM jsou čtyř žílový + stínění, aby se to dalo i rozepínat na singly.

Planek

Podle přiloženého plánku to zapojíš jako 1. standartní (seriové) zapojení: spojíš žlutý a zelený. Bílý a stínění uzemníš. Hnědý půjde do přepínače na původní místo, kde byl připájen ten předešlý snímač :wink:
díky a pomoc, už ho tam mám. zvuk fakt skvělej. hlavně mně poradil turbomack přez icq, tímto bych mu chtěl poděkovat.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“