Folie

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Giof
Kontaktovat uživatele:

Folie

Příspěvek od Giof »

Jak sakra oddělat tu folii na pickguardu zpod poťáků? Jestli jste našli nějaký efektivní způsob, tak prosím napiště.. Štve mě to tam..
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Re: Folie

Příspěvek od pavel68 »

Giof píše:Jak sakra oddělat tu folii na pickguardu zpod poťáků? Jestli jste našli nějaký efektivní způsob, tak prosím napiště.. Štve mě to tam..
Našli rádcové našli:musíš ovladače poťáků stáhnout-vytáhnout v případě strata a knobů,co jsou jenom natlačený.Jestli máš kovový-po straně je šroubek,povolit a vytáhnout.
Na každej pád s citem ať nepoškodíš ani kejtru,ani knoby :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

nejlepší je odsrubovat krytky, strhnout folii a zpatky krytky nasrubovat. velmi slozita operace :lol:

vsiml sjem si, ze nekteri jedinci maji zbytke toho silonku i na deset let stare kytare.. nepochopim :D
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

no asi mi to tam taky zůstane.. ty poťáky mi prostě nejdou oddělat.. jsou tam moc přidělané a není jak je chytit, abych je dostal pryč..pod tím je prostor tak 0,0001mm takže ani nic strčit pod to a vypáčit to nepude.. :?
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Jednoduse uchop knob z vrchu, a tahej ho smerem kolmo od kytary, a kdyz to nepude podobrym, tak muzes i poradne skubnout. Ten knob je uchycenej na "tisicihran". Nemel by v tom byt problem.
Obrázek
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Kdybych měl klepeta místo ruk tak by to třeba šlo.. ale tenhle Obrázek poťák ti vyklouzne, když ho chytneš zvrchu a začneš tlačit..
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

tak ho leda uchopit pres hadr do klesti, ale opatrne, tak aby si ho nezdeformoval..
weselow

Příspěvek od weselow »

Podeber ho zespoda šroubovákem.. ale to byl byl tlak jenom z jedný strany, tak musíš z obou.. a půjde to ;)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Giof píše:Kdybych měl klepeta místo ruk tak by to třeba šlo.. ale tenhle Obrázek poťák ti vyklouzne, když ho chytneš zvrchu a začneš tlačit..
Musím potvrdit :-) Na mým fokus stratu ta fólie byla asi tři roky, než jsem ho rozdělal a knoby vytáhl pomoci kombinaček a hrubé síly. Asi byly nalisovaný, nebo přilepený, nevím...
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Giof píše:Kdybych měl klepeta místo ruk tak by to třeba šlo.. ale tenhle Obrázek poťák ti vyklouzne, když ho chytneš zvrchu a začneš tlačit..
VOE-musíš TAHAT :!: :roll:
Ty mi dáváš :lol: vsuň pod něj příborovej nůž,opatrně páčit a uvidíš jak poleze ty šikulo :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Raiszt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raiszt »

Nebo dva priborovy noze, z kazde strany jeden a jde to krasne :)
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

pavel68 píše:
VOE-musíš TAHAT :!: :roll:
Ty mi dáváš :lol: vsuň pod něj příborovej nůž,opatrně páčit a uvidíš jak poleze ty šikulo :wink:
samozřejmě jsem myslel tahat, sry jednou rukou chovám sestru a druhou píšu tak moc nepřemýšlím nad psaním :D
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Když použiješ ten příborovej nůž tak by to půjde určitě. Ale nepoužívej jeden . To se ti to vzpříčí a nepohneš s tím. Použij dva a dej je proti sobě. Tak aby osa toho potenciometru byla přímo uprostřed. A musí to jít :-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Vezmi na to nuz..
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Děkuji za skvělý návod JAK PODĚLAT KYTARU :!: :!:
Jelikož mi tam ty poťáky drží fakt fest, tak jsem se rozhodl je teda pomocí dvou nožíků odpáčit. Šlo to vcelku lehce, to se musí nechat...
První šel vpoho, hlavička dolů. Ten druhý ovšem šel i s osičkou :cry: A zpátky když ho dám tak se protáčí a je tam navolno. Je tam taková plocha nakonci jako plochý šroubovák a ta tam je v takové drážce. Ta ovšem asi zapadla ttrochu hlouběji a oska na ni zřejmě nedosáhne (šrubovákem to jde). Takže to spravit nejde a poťák je v perdeli. Naštěstí je to tónovka u krkáče, takže to tak nevadí. Až sundám struny, budu muset šrubovat celej pickguard a nějak to tam vykutit, nebo, což předpokládám, koupit novej a vyměnit.

:arrow: Koho to kdy napadlo páčit poťák s oskou?? Zkoušeli jste to vy experti? Když to nejde lehce?? :cry:

:arrow: NEPÁČIT :!: :!: :!: :!: :!: :!:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

a jak jinak bys to chtel sundat? na to neni jina metoda nez to vypacit... :)

potak rozdelej, mozna, ze akorat ta oska vyjela z takoveho plastoveho drzaku co je v potaku.. operace na 5 minut. alespon uvidis, jak vypada potak uvnitr a jak to cele funguje 8)

a kdyz se to nepovede opravit, tak novy potak je otazka par desetikorun.
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Jo už se mi to povedlo i za pomoci jednoho nožíku.. ale poťáky se teďkom protáčí no :( ale jen když na ně víc zaberu.. takže až takový problém to snad není.. Jen doufám že se mi teď dalším otáčením nebudou uvolňovat a posléze odpadávat..
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“