Spatny uchyt tremola

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Jaryn
Kontaktovat uživatele:

Spatny uchyt tremola

Příspěvek od Jaryn »

Nazdar lidi,mam problem.Vcera mi dosla Jacksonka DXMG z druhe ruky.Tak jsem si na ni zahral,fse v pohode,a tak jdu vymenovat struny.Struny zdelam a ejhle...divam se,ze jeden ten "sroub" na kterem je uchyceny tremolo v tele kytary(rika se tomu brit?) z nej vyleza ven.Co s tim mam delat?Dokazal by ho kytarar treba vlepit zpatky...muze se to vubec lepit?prosim poradte
Jackson King V
Crate
D'Addario 0.10
Dunlop Tortex 0.88
Slayer,Megadeth,Exodus,Iron Maiden,Metallica,Judas Priest,COB...METAL
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

protože jsi sundal všechny struny najednou, tak to vyskočilo tahem pružin. Příště měnit po jedný struně a je po problému. :wink:
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Jaryn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaryn »

Ja sem si rikal,ze to bude tim,ze sem je zdelal fsechny...a to jako nevadi,ze je to tam navolno?Ted sem tam ty stare struny dal zpatky a je to v pohode...akorat ma nenapadlo,ze to nemosi byt v te kytare napevno
Jackson King V
Crate
D'Addario 0.10
Dunlop Tortex 0.88
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

To čemu se říká břit, je to, co se dotýká toho šroubu, ten šroub je zašroubovanej ve válečku kterej je nakleplej do těla. Držet by měl, když ho přilepíš nic se nestane. Může to dělat bordel při změně výšky tremola.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Jaryn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaryn »

Ted jsem vymenil struny 10 za 9,sesteloval to a vubec to nevadi,hraje paradne,jsem spokojen,diky za tipy a rady
Jackson King V
Crate
D'Addario 0.10
Dunlop Tortex 0.88
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

jak rika DwPetr....

a pro presny terminy
brit - stycna plocha zakladny tremola, ktera se dotyka
trnu - ten je zasroubovany (na potrebnou vysku, podle nastaveni dohmatu) do
zapustene matice v tele

takze to, ze ti ten trn kouka trochu ven z matice, je proto, ze je takhle nastevny tremolo, resp. dohmat....

takze nechapu co resis... to byl dotaz asi jako, "hele me kouka 2cm struna z koliku, je to v poradku nebo to mam reklamovat?" :?: :!: :idea: :?: :?: :idea:
:roll:
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Jaryn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaryn »

No tak tady selhala moje znalost terminologie ohledne kytar,protoze me vyjizdi z kytary prave cela ta zapustena matice.
Jackson King V
Crate
D'Addario 0.10
Dunlop Tortex 0.88
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

tak to ji tam jen opatrne "doklepni" do tela, pokud neni vylozene volna a neplave...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
kmensik
Rádce

otlačení dřeva u trnů tremola

Příspěvek od kmensik »

To může mít vliv na rozlaďování, když je tam vůle. Často se dřevo otlačí tahem strun a pružin, pak je ta matice volná. Doporučuji vytáhnout, naimpregnovat tu otlačenou část vteřinovým lepidlem, a pak matici vrátit.
Horší je, když jsou ty matice blbě umístěné - moc daleko nebo blízko od sebe, daleko od krku. Už jsem dva Floyd Rose musel převrtávat, měli ty trny z výroby o několik mm mimo.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“