Ekvalizéry?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
s.kukac

Ekvalizéry?

Příspěvek od s.kukac »

Neztrácí smysl tahleta věc, když mám ekvalizér na kombu? Dostanu tim sólovej zvuk slashe(slash)?(písou, že to on používal na sóla) Dostanu tim zkreslenej zvuk? dík.
Epiphone Les Paul Standart Plus - (suprová kytara), snad jen to, že kvůli ní nemůže spát. Pořád se mi o ní zdá!
Fender Frontman 15W, Fender Blues junior - chci
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

ekvalizer jako pedal vetsinou slouzi pro zvyrazneni urcite frekvence , je vic konkretnejsi nez ekvalizer na kombu
afektband

Příspěvek od afektband »

Když máš třeba na doprovody ekvalizér na kombu do V a chceš zvýraznit sólo, tak na ekvalizéru si dáš třeba víc středů a ta kytara vyleze. Třeba M/B Mark III má dva ekvalizéry a jeden se dá ovládat footem, ale pro ty, co na to nemaj prachy jsou tu krabičkový ekvalizéry :D
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

na slashe si rači kup delay
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

No... DD3 je sice stalou sucastou jeho vybavy, ale netvrdil by som, ze nutnou k dosiahnutiu podoby jeho zvuku. To iste si myslim o ekvalizeri...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

je problém, že slash má upravenou hlavu tak, že při zkresleným kanálu mu pracuje v předzesilovací části zpětná vazba, která posiluje středy, proto má takovej ten jeho zvuk :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Braniik píše:No... DD3 je sice stalou sucastou jeho vybavy, ale netvrdil by som, ze nutnou k dosiahnutiu podoby jeho zvuku. To iste si myslim o ekvalizeri...
Rekni mi, kdo ze solovych kytaristu nepouziva delay nebo alespon reverb 8)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Samozrejme, takmer kazdy ich pouziva, ja sam bez delay-u skoro ani nehram :D V tomto pripade sa mi ale zda, ze s.kukac sa zenie vsetkymi cestami k Slashovmu zvuku. No a ja som chcel len povedat, ze taky ekvalizer alebo delay nie je (az tak) klucovy pre dosiahnutie takehoto zvuku.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“