JJ tubes v Peavey

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Peťan V.

JJ tubes v Peavey

Příspěvek od Peťan V. »

Ve Vídni jsme s basákem čučeli na různý zesilovače, který tam měly, a zaujala nás basová celeflašková hlava Peavey VB-2, ve které byly nacpaný lampy JJ tubes. Podle prodejců jsou tam daný od výroby, tak by mě zajímalo jestli Peavey používá JJ do všech aparátů, nebo jenom pro Evropu (střední, východní a ták :lol: ). Na oficiálních stránkách jsem se nic nedozvěděl.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

do všech určitě ne..muj Valveking je věrnej svý vlasti - sou v něm nějaký čínský sajrajty kerý už si ani nepamatuju jak se vlastně menujou...:-)
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

johnatán píše:do všech určitě ne..muj Valveking je věrnej svý vlasti - sou v něm nějaký čínský sajrajty kerý už si ani nepamatuju jak se vlastně menujou...:-)
asi levnější náhrada... Ale maďarský JJčka se používaj i v zámoří, ale u Píííví nefím
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
afektband

Příspěvek od afektband »

turbo_MaCk píše:
johnatán píše:do všech určitě ne..muj Valveking je věrnej svý vlasti - sou v něm nějaký čínský sajrajty kerý už si ani nepamatuju jak se vlastně menujou...:-)
asi levnější náhrada... Ale maďarský JJčka se používaj i v zámoří, ale u Píííví nefím
Já měl za to, že JJ jsou slovenský :?:
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ve VK jsou (minimalne koncovy a v mym kousku :D) standardne lampy RUBY, viz
http://www.musiciansfriend.com/product/ ... sku=212030
nevim, jestli presne tento model, nicmene stejna znacka a vzhled.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Wohma píše:Ve VK jsou (minimalne koncovy a v mym kousku :D) standardne lampy RUBY, viz
http://www.musiciansfriend.com/product/ ... sku=212030
nevim, jestli presne tento model, nicmene stejna znacka a vzhled.
Hm, tak já v něm zase viděl Sovteky, takže tam asi hážou, co zrovna je...
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
afektband

Příspěvek od afektband »

Já tam mám ruby.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Hm, to jsme zatím vyřešili jenom VK, který se dle muzikusu vyrábí v číně. Odkaz
Tady asi nikdo nevede něco jako 5150 (6505), TripleXXX, případně JSX? cca v půli května uzmu tu 6505, tak by mě zajímalo, co v tom bude, ale asi to bude překvapení :wink:
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Když to tady tak pročítám tak mě napadá že by ti lidi co mají ty VK se mohli sejít a porovnat jejich zvuk jestli to bude jiné když tam "perou" to co zrovna mají na skladě.....jěště bych se mrkl na vrobní čísla....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Petan V.: At uz v tom bude cokoli, tak jestli to neni pouzivane dva dny, tak bude stat za to lampy vymenit, proto je mozna lepsi ptat se, jaky lampy zni v Peaveyckach nejlip :)
Procital jsem si zahranicni fora a JJ tam samozrejme chvalili, nasel jsem spousty chvaly i na Sovteky, kupodivu spise chladne reakce, co se tyce Electro Harmonix (vzdycky jsem zil v domneni, ze jejich lampy jsou nadprumer).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
afektband

Příspěvek od afektband »

Wohma píše:Petan V.: At uz v tom bude cokoli, tak jestli to neni pouzivane dva dny, tak bude stat za to lampy vymenit, proto je mozna lepsi ptat se, jaky lampy zni v Peaveyckach nejlip :)
Procital jsem si zahranicni fora a JJ tam samozrejme chvalili, nasel jsem spousty chvaly i na Sovteky, kupodivu spise chladne reakce, co se tyce Electro Harmonix (vzdycky jsem zil v domneni, ze jejich lampy jsou nadprumer).
Tak sovteky mají asi daleko větší zisk, takže kreslí rychleji, což u high-gain aparátu je důležitý, sice to je hlavně o preampu, ale i konec tam má svůj vliv, tak možná proto. Podle toho co jsem četl, tak Eh jsou daleko slabší.

Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Wohma píše:Petan V.: At uz v tom bude cokoli, tak jestli to neni pouzivane dva dny, tak bude stat za to lampy vymenit, proto je mozna lepsi ptat se, jaky lampy zni v Peaveyckach nejlip :)
No myslím, že lampy jen tak rychle měnit nebudu, páč na ně nebudou už prachy :lol: , ale byl bych rád, kdyby tam byly JJ.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

afektband píše: Já měl za to, že JJ jsou slovenský :?:
slovensko je však jen část uzemí knížectví maďarského (tím dráždím slováky na fóru muziker už delší čas)

EHX - krém
JJ - hutný plný zkreslení
sovtek - ty sem neměl
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

turbo_MaCk píše:
afektband píše: Já měl za to, že JJ jsou slovenský :?:
slovensko je však jen část uzemí knížectví maďarského (tím dráždím slováky na fóru muziker už delší čas)

EHX - krém
JJ - hutný plný zkreslení
sovtek - ty sem neměl
pis tam kralovstvi a bude to presnejsi :wink:
ja tam mel mel Ruby
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Tak už je to doma :twisted: a jsou tam Ruby
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“