Vox Valvetronix AD15VT a pedaly

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Joey píše:Tak je to dobré kombo nebo ne? :D
samozrejme ze je - zvukove - proto jsem si ho treba ja koupil, mam ad15 watu a za 5000 bych nic lepsiho nesehnal a vic jsem nemel. to ale nic nemeni na tom, ze nektery veci jsou fakt odflakly. kazdopadne to hlavni - zvuk je paradni ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

petrpeter píše:no byl jsem z toho taky trochu zmateny a rozcarovany... rikal jsem si, parada, mam VOX, to je neco... to je zaruka kvality (atd... atd...)... no a prvni prekvapeni - na krabici napis "Made in Vietnam", a druhy prekvapeni, kdyz me po case lehce odstaval potah na bocnici, a pak ten vnitrek - nahore s potakama jeden plosnak s DSP procesorem a amp modelingem a pod nim druhy plosnak s lampou a koncovym zesilovacim obvodem typu TDA (schvalne byl bez napisu, ale kdybych zmeril napeti, dalo by se odhadnout co to bude zac).... dalsi male zklamani - drnceni cele bedny pri volume na 1/2, a skviry ve spojich, kdyz jsem to otevrel, zadne zpevneni sten... to je jasny ze to pak drnci, zvlast kdyz jsou to pofiderne slepeny MDF desky... Pochopil jsem ze dnes se trh opravdu pod tlakem konkurence orinetuje spis na kvantitu a ne na kvalitu.... a plati to bohuzel i pro "znacky"...
Za 50let se tady budeme valet ve smetisti odpadu pocitacu, mobilu, aut, kytar, aparatu, mikrovlnek, lednicek, atd... :lol: (bohuzel, k smichu to moc neni, je to kruta realita, to je ten skvely kapitalismus - individualisticky system zamereny na pritomnost, bez vize budoucnosti)
nojo on je taky hlavni problem v tom, ze uz to defacto neni VOX ale koupila je firma KORG i ten modeling procesor uvnitr je KORG .. Vox jako takovej uz zanikl defacto. Ale musim zaklepat ze zatim jsem spokojenej, teda krome toho zmatku jak je to s volume a master a lampou :) ted uz vim ze moje dalsi kombo bude Vox AC30TB :)) jeste na nej sehnat korunky...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Joey píše:Tak je to dobré kombo nebo ne? :D
To vis ze je to dost dobry kombo, treba AD15 je nejlepsi 15tka co se vyrabi, nic jinyho ti neda takovy zvuk, a nci jinyho ani neni tak hlasity... Ale proste trpi neduhami jako ostatni komba ostatnich vyrobcu ... Fender Frontman 15 je proti tomuhle uplny prditko, ten ma dokonce predni desku s repro jen na dvou vrutech z boku... des a hruza, ten VOX je aspon slepeny, takze zadrnci az pri hodne velkym Volume (takovym, ktery ani Frontman 15 nedosahne - osobni zkusenost)
Marshall zas pro zmenu predni desku vrutuje zevnitr k obvodovym listam... a to i u 30W verze.... to nechapu... je to holt vyrobne levnejsi, no.. Ale zas je fakt, ze treba malej 10W Marshall je velikostne stejne velkej jako Frontman 15, a kupodivu dava dost dobrej zvuk, i na zkreslenym kanalu... oproti tem 10W Stagg, Dimavery, QTX a podobnym shitum je to nebe a dudy

Proste nejlevnejsi VOX Valvetronix 15W muzete srovnavat tak s 30tkama od jinych vyrobcu... mezi 15tky vubec nezapada, tam hodne vycniva :lol:
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

pupack píše:nojo on je taky hlavni problem v tom, ze uz to defacto neni VOX ale koupila je firma KORG i ten modeling procesor uvnitr je KORG .. Vox jako takovej uz zanikl defacto. Ale musim zaklepat ze zatim jsem spokojenej, teda krome toho zmatku jak je to s volume a master a lampou :) ted uz vim ze moje dalsi kombo bude Vox AC30TB :)) jeste na nej sehnat korunky...

jj, presne tak, uvnitr je v podstate modelingovy DSP procesor Korgu - technologie REMS... kdyz si koupim Korg AX3G a pripojim to k nejakymu zesaku s lampou pred koncakem, dosahnu skoro tehoz zvuku... (samozrejme hraje roli spousta faktoru - zesak, repro, ovladani - na kombu je to na potaky, na multiefektu pracne na tlacitka a jeden potak a mnohem vic moznosti kombinaci, takze je pracny najit ten spravyn zvuk...)
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

to Petrpetr: tak jsem vznesl dotaz na www.valvetronix.net do diskuse primo o valvetronixech a jeden uznavanej typek me tam utvrzuje v tom, ze opravdu na saturaci lampy a zvuku lampy ma vliv MASTER a ne VOLUME...
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

pupack píše:to Petrpetr: tak jsem vznesl dotaz na www.valvetronix.net do diskuse primo o valvetronixech a jeden uznavanej typek me tam utvrzuje v tom, ze opravdu na saturaci lampy a zvuku lampy ma vliv MASTER a ne VOLUME...
tezko rict jestli to mel rozebrany a promeroval to.... ja mam holt zkusenost takovouhle... skoda, ze jsem to tenkrat nevyfotil (uz to bude cca rok)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

petrpeter píše:
pupack píše:to Petrpetr: tak jsem vznesl dotaz na www.valvetronix.net do diskuse primo o valvetronixech a jeden uznavanej typek me tam utvrzuje v tom, ze opravdu na saturaci lampy a zvuku lampy ma vliv MASTER a ne VOLUME...
tezko rict jestli to mel rozebrany a promeroval to.... ja mam holt zkusenost takovouhle... skoda, ze jsem to tenkrat nevyfotil (uz to bude cca rok)
no prave, ja sem to tam dopsal, ze nechci ofiko informaci ale jestli to mel otevrene tak uvidim jestli odpovi... ale teda chtel bych to vedet na 100% jak to je.. ta nevedomost me s.re :) a mit oboje za pulkou porad nejde, kor ne v panelaku... :))
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

tak ja myslim ze je to snad jedno... vzdyt je to detail... nebo budes mit lepsi pocit pri hre, kdyz budes vedet ze lampa se zhavi vic, a pritom na zvuku rozdil nepoznas?
Je to uplne fuk, dej si Volume tak nebo tak, vzdyt o co jde? Hraje to dobre? Hraje... :)
Ja bych to tak nehrotil...
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

petrpeter píše:tak ja myslim ze je to snad jedno... vzdyt je to detail... nebo budes mit lepsi pocit pri hre, kdyz budes vedet ze lampa se zhavi vic, a pritom na zvuku rozdil nepoznas?
Je to uplne fuk, dej si Volume tak nebo tak, vzdyt o co jde? Hraje to dobre? Hraje... :)
Ja bych to tak nehrotil...
ale jo v tom mas pravdu, me jde jen o princip :lol: ale uz to necham plavat :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“