Snimac Gibson ke kobylce
Pravidla fóra
Snimac Gibson ke kobylce
Zdravim, chtel bych do svyho Cadillaca poridit novej snimac ke kobyle.
Puvodne sem uvazoval vo EMG81, ale odrazuje me, ze je prej spis na sola a takovej vejskovej. Myslim, ze k Marshallu by se spis hodil nakej pasivni pestrejsi snimac aby taky nechal kapku promluvit i drevo kytary. Napadly me Gibson 498T a 500T, LP ma fpodstate stejnou konstrukci jako Cadillac a f LP hrajou famozne. Ted otazka pro vas, kterej z nich poridit. Ladeni do C a B by snad mely zvladnout bez problemu, nee ? Predem dik za nazory.
Puvodne sem uvazoval vo EMG81, ale odrazuje me, ze je prej spis na sola a takovej vejskovej. Myslim, ze k Marshallu by se spis hodil nakej pasivni pestrejsi snimac aby taky nechal kapku promluvit i drevo kytary. Napadly me Gibson 498T a 500T, LP ma fpodstate stejnou konstrukci jako Cadillac a f LP hrajou famozne. Ted otazka pro vas, kterej z nich poridit. Ladeni do C a B by snad mely zvladnout bez problemu, nee ? Predem dik za nazory.
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
Tohle je zajmavy porovnani, dle myho ucha ten 498T hraje nejlip...
http://youtube.com/watch?v=ND_G9kaQyC4
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
chmelda píše:Tohle je zajmavy porovnani, dle myho ucha ten 498T hraje nejlip...
tak to je zajímavý srovnání , ten gibson je takovej nejvíc vintage taky se mi líbil nejvíc , seymour má specivickej zvuk každej snímač seymour má podobnej čmach, emg byli asi nejsilnější, dimarizo hodně moderní a ernie ball se mi moc nelíbili
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
no schválně jsem si dal tu práci...
snimac
magnet
vystup
eq vysky/stredy/basy
dimarzio super distortion:
keramika
13,7
5,5/7,5/8
seymour duncan tb-5 (aneb sh-5)
keramika
14
7/6/9
gibson 498t
alnico 5
vystup nevim, ale typuju tak kolem 11-12
charakteristika zamerena na vysky a stredy
ernie ball (dimarzio tone zone)
alnico 5
17,3
5/8,8/8,5
aneb kazdy pes jina ves... je to mozna hezke srovnani charakteristik snimacu - jestli jit radsi to neceho s alnicem co ma spis vysky a stredy a zni to vic hrejivej a nebo do neceho s keramikou, co ma spis basy a stredy atd.
vypovedni hodnotu o jednotlivych vyrobcich to ma naprosto nulovou...
tak jako hraje gibson bude hrat i dimarzio se stejnym vystupem , stejnym magnetem a stejnou charakteristiokou... a v nabidce dimarzia urcite bude
to same s tim seymourem.
snimac
magnet
vystup
eq vysky/stredy/basy
dimarzio super distortion:
keramika
13,7
5,5/7,5/8
seymour duncan tb-5 (aneb sh-5)
keramika
14
7/6/9
gibson 498t
alnico 5
vystup nevim, ale typuju tak kolem 11-12
charakteristika zamerena na vysky a stredy
ernie ball (dimarzio tone zone)
alnico 5
17,3
5/8,8/8,5
aneb kazdy pes jina ves... je to mozna hezke srovnani charakteristik snimacu - jestli jit radsi to neceho s alnicem co ma spis vysky a stredy a zni to vic hrejivej a nebo do neceho s keramikou, co ma spis basy a stredy atd.
vypovedni hodnotu o jednotlivych vyrobcich to ma naprosto nulovou...
tak jako hraje gibson bude hrat i dimarzio se stejnym vystupem , stejnym magnetem a stejnou charakteristiokou... a v nabidce dimarzia urcite bude
no ja psal ze alnico je hrejivejsi...eugeene píše:qwer píše:jestli jit radsi to neceho s alnicem co ma spis vysky a stredy a zni to vic hrejivej a nebo do neceho s keramikou, co ma spis basy a stredy
ono je to obráceně - alnico jsou hřejivější a keramiky tvrdší a vejškovější
nemyslel jsem to obecne, myslel jsem to primo na ten snimac gibson, ktery ma charakteristiku do vysek a stredu...
no teplejsi - alnico neni tak dokonaly jako keramika... keramika je proste konkrestni, ma lepsi vlastnosti..
ten alnico zachyti jen neco a neco proste nezachyti, protoze na to nema...zvuk je proste takovy vic utopeny, orezanejsi... a my tomu pak rikame hrejivejsi a mame ho radi
no jsou to jen me domnenky a je to hodne jednoduse receno
ten alnico zachyti jen neco a neco proste nezachyti, protoze na to nema...zvuk je proste takovy vic utopeny, orezanejsi... a my tomu pak rikame hrejivejsi a mame ho radi
no jsou to jen me domnenky a je to hodne jednoduse receno
jj asi jsem to napsal blbe. to alnico vzdy myslim jako cely snimac, ne jako magnet.. to same keramika.. proste keramika snimac.
keramika jde zmagnetizovat vic a deje se tak hlavne z toho duvodu, ze pak tolik neovlivnuje kmitani strun jako by ovlivnovalo alnico... proto se ji taky vyuziva. aspon myslim.
ale nevim jak to presne je s tim zvukem... proste keramika me vzdy prisla dost studena... a alnico takove min konkretni... a nevim, proc tomu tak presne je.
kdyz bude keramika sniamc mit vystup 10 a alnico 10, oba budou mit zhruba stejnou charakteristiku, tak jak pak vznikne presne ten rozdil ve zvuku.. to moc nechapu
keramika jde zmagnetizovat vic a deje se tak hlavne z toho duvodu, ze pak tolik neovlivnuje kmitani strun jako by ovlivnovalo alnico... proto se ji taky vyuziva. aspon myslim.
ale nevim jak to presne je s tim zvukem... proste keramika me vzdy prisla dost studena... a alnico takove min konkretni... a nevim, proc tomu tak presne je.
kdyz bude keramika sniamc mit vystup 10 a alnico 10, oba budou mit zhruba stejnou charakteristiku, tak jak pak vznikne presne ten rozdil ve zvuku.. to moc nechapu
qwer píše:jj asi jsem to napsal blbe. to alnico vzdy myslim jako cely snimac, ne jako magnet.. to same keramika.. proste keramika snimac.
tak to je přesně opačně..
s keramikou souhlasim, taková víc metal, alnico mi přišlo normální![]()
no, to ja taky ne, a prave proto jsem mel doma snimac duncan designed (nevim jak se jmenoval - kopie distortionu) a tam byl keramickej snimac a kdyz jsem tam nacpal alnico, tak to podle me hralo stejne.....