Snimac Gibson ke kobylce

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
chmelda
Kontaktovat uživatele:

Snimac Gibson ke kobylce

Příspěvek od chmelda »

Zdravim, chtel bych do svyho Cadillaca poridit novej snimac ke kobyle.
Puvodne sem uvazoval vo EMG81, ale odrazuje me, ze je prej spis na sola a takovej vejskovej. Myslim, ze k Marshallu by se spis hodil nakej pasivni pestrejsi snimac aby taky nechal kapku promluvit i drevo kytary. Napadly me Gibson 498T a 500T, LP ma fpodstate stejnou konstrukci jako Cadillac a f LP hrajou famozne. Ted otazka pro vas, kterej z nich poridit. Ladeni do C a B by snad mely zvladnout bez problemu, nee ? Predem dik za nazory.
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
Hansen

Příspěvek od Hansen »

Na tak nizke ladeni bych osobne spise dal aktivni snimac...
chmelda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chmelda »

Tohle je zajmavy porovnani, dle myho ucha ten 498T hraje nejlip...

http://youtube.com/watch?v=ND_G9kaQyC4
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Osobně bych nevybíral snímač se silným signálem - kvůli čitelnosti nízkých tónů.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
sceptic

Příspěvek od sceptic »

rozhodně Gibson !!!, mám s nimi nelepší zkušenosti, osvědčená kvalita :wink:
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

nevíte, jakej je rozdíl mezi gibsonem 490t a 498T ??? jako zvukově
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

chmelda píše:Tohle je zajmavy porovnani, dle myho ucha ten 498T hraje nejlip...

http://youtube.com/watch?v=ND_G9kaQyC4

tak to je zajímavý srovnání , ten gibson je takovej nejvíc vintage taky se mi líbil nejvíc , seymour má specivickej zvuk každej snímač seymour má podobnej čmach, emg byli asi nejsilnější, dimarizo hodně moderní a ernie ball se mi moc nelíbili
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no schválně jsem si dal tu práci...

snimac
magnet
vystup
eq vysky/stredy/basy

dimarzio super distortion:
keramika
13,7
5,5/7,5/8

seymour duncan tb-5 (aneb sh-5)
keramika
14
7/6/9

gibson 498t
alnico 5
vystup nevim, ale typuju tak kolem 11-12
charakteristika zamerena na vysky a stredy

ernie ball (dimarzio tone zone)
alnico 5
17,3
5/8,8/8,5

aneb kazdy pes jina ves... je to mozna hezke srovnani charakteristik snimacu - jestli jit radsi to neceho s alnicem co ma spis vysky a stredy a zni to vic hrejivej a nebo do neceho s keramikou, co ma spis basy a stredy atd.

vypovedni hodnotu o jednotlivych vyrobcich to ma naprosto nulovou...

tak jako hraje gibson bude hrat i dimarzio se stejnym vystupem , stejnym magnetem a stejnou charakteristiokou... a v nabidce dimarzia urcite bude :) to same s tim seymourem.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

qwer píše:jestli jit radsi to neceho s alnicem co ma spis vysky a stredy a zni to vic hrejivej a nebo do neceho s keramikou, co ma spis basy a stredy

ono je to obráceně - alnico jsou hřejivější a keramiky tvrdší a vejškovější
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

eugeene píše:
qwer píše:jestli jit radsi to neceho s alnicem co ma spis vysky a stredy a zni to vic hrejivej a nebo do neceho s keramikou, co ma spis basy a stredy

ono je to obráceně - alnico jsou hřejivější a keramiky tvrdší a vejškovější
no ja psal ze alnico je hrejivejsi...

nemyslel jsem to obecne, myslel jsem to primo na ten snimac gibson, ktery ma charakteristiku do vysek a stredu...
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

aha, ja myslel, ze v ramci magnetu :) Ale to je zajimavy, ze nechapu, jak magnet muze delat studenejsi nebo teplejsi zvuk
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no teplejsi - alnico neni tak dokonaly jako keramika... keramika je proste konkrestni, ma lepsi vlastnosti..

ten alnico zachyti jen neco a neco proste nezachyti, protoze na to nema...zvuk je proste takovy vic utopeny, orezanejsi... a my tomu pak rikame hrejivejsi a mame ho radi :)

no jsou to jen me domnenky a je to hodne jednoduse receno :D
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

jak zachytí? jde jen o dvě věci:

1. magnet jen vytváří magn pole a zmagnetizuje struny o zbytek se starají cívky

2. rozdíl mezi alnico a FeOx je v tom, že keramika de zmagnetizovat víc - je silnější a dýl vydrží....

Tam ten magnet nesnímá nic
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jj asi jsem to napsal blbe. to alnico vzdy myslim jako cely snimac, ne jako magnet.. to same keramika.. proste keramika snimac.

keramika jde zmagnetizovat vic a deje se tak hlavne z toho duvodu, ze pak tolik neovlivnuje kmitani strun jako by ovlivnovalo alnico... proto se ji taky vyuziva. aspon myslim.

ale nevim jak to presne je s tim zvukem... proste keramika me vzdy prisla dost studena... a alnico takove min konkretni... a nevim, proc tomu tak presne je.

kdyz bude keramika sniamc mit vystup 10 a alnico 10, oba budou mit zhruba stejnou charakteristiku, tak jak pak vznikne presne ten rozdil ve zvuku.. to moc nechapu
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

qwer píše:jj asi jsem to napsal blbe. to alnico vzdy myslim jako cely snimac, ne jako magnet.. to same keramika.. proste keramika snimac.

keramika jde zmagnetizovat vic a deje se tak hlavne z toho duvodu, ze pak tolik neovlivnuje kmitani strun jako by ovlivnovalo alnico... proto se ji taky vyuziva. aspon myslim.

tak to je přesně opačně..

ale nevim jak to presne je s tim zvukem... proste keramika me vzdy prisla dost studena... a alnico takove min konkretni... a nevim, proc tomu tak presne je.

s keramikou souhlasim, taková víc metal, alnico mi přišlo normální :D

kdyz bude keramika sniamc mit vystup 10 a alnico 10, oba budou mit zhruba stejnou charakteristiku, tak jak pak vznikne presne ten rozdil ve zvuku.. to moc nechapu

no, to ja taky ne, a prave proto jsem mel doma snimac duncan designed (nevim jak se jmenoval - kopie distortionu) a tam byl keramickej snimac a kdyz jsem tam nacpal alnico, tak to podle me hralo stejne.....
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“