Rad bych delal hudbu "vazne", ale jestli bych chtel byt profesional (tedy ze bych nemel jine zamestnani), to nevim.
Kdo se chce stát profesionálnim kytaristou?
Pravidla fóra
V nasich podminkach je dost nerealny uzivit se hudbou, budto clovek musi hrat zabavy (u cehoz bych ja skoncit nechtel), anebo musi hrat popik. Pripadne ve filharmonii apod., ale myslim, ze me chapete
Zkratka pokud si chce jit clovek vlastni hudebni cestou, tak musi pocitat s tim, ze se jen tim s nejvetsi pravdepodobnosti neuzivi. Uz jenom to, ze kdyz zacinajici skupina porada koncert, tak ve velkym mnozstvi pripadu jeste musi zaplatit nemaly penize za to, ze si nekde zahrala - to mi prijde naprosto absurdni.
Rad bych delal hudbu "vazne", ale jestli bych chtel byt profesional (tedy ze bych nemel jine zamestnani), to nevim.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Zdar, vůbec to není absurdní - je to otázka nabídky a poptávky. Pokud taková mladá kapela sežene dostatečný počet posluchačů a pokud třeba obec přispěje třeba na zvukaře, nebo zdarma poskytné sál - nemusí to být úplně ztrátové. Je dobré si uvědomit, že všechno něco stojí, energie, příprava sálu, zvukař a aparatura etc.jeste musi zaplatit nemaly penize za to, ze si nekde zahrala - to mi prijde naprosto absurdni.
Hraní zábav je IMHO taky dobrá škola ale tak maximálně na rok, resp. sezonu.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Atkins: Nekde v obci by to mozna slo, ale tady v Brne se za vsechno docela brutalne plati, takze i kdyz na koncert prijde treba 100 a vic lidi, coz mi neprijde uplne nejmin na klubovej kocnert, tak stejne musi kapela platit. Holt kdyz treba jen 5-6K clovek da za pronajem prostor a za zvukare, tak pak by muselo prijit opravdu HODNE lidi, nebo by cena listku musela byt vysoka (a o to min lidi by tam prislo).
Samozrejme, v Brne je par klubu, kde si clovek muze zahrat v podstate zadarmo, ale tam byva bez vyjimky tak otresnej zvuk, ze to radsi pozvu kamarady, at se jdou podivat na nasi zkousku, protoze na zkousce bude zvuk tisickrat lepsi.
Samozrejme, v Brne je par klubu, kde si clovek muze zahrat v podstate zadarmo, ale tam byva bez vyjimky tak otresnej zvuk, ze to radsi pozvu kamarady, at se jdou podivat na nasi zkousku, protoze na zkousce bude zvuk tisickrat lepsi.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
No a to už je to druhé patro, kdy se jako kapela složíte na nějaký základní aparát a na zvukaři ušetříte. Dobré je také podělit se o koncert s další kapelou - nejlépe lepší (přitáhne posluchačeprotoze na zkousce bude zvuk tisickrat lepsi.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Atkins: Byl jsem svedkem toho, jak muj kamarad zorganizoval koncert, kam pozval jedny z top metalovych kapel v CR (navic do Brna prijely z cele republiky, takze to clovek nevidi kazdej tyden), plakatu bylo vsude dost, dokonce se to hlasilo i v radiich atd... A stejne museli doplacet asi 5 tisic (!). Ono uz jenom tisk a distribuce plakatu stoji nejaky penize a bez reklamy nikdo na koncert neprijde...
S tim vlastnim apecem mas samozrejme pravdu, jenze aby to za neco stalo, tak to stoji naprosto nekrestansky penize a ty se ti vrati jedine kdyz budes koncertovat opravdu porad, na coz zas pracujici clovek nema cas, takze jsme zas u tech profi muzikantu
S tim vlastnim apecem mas samozrejme pravdu, jenze aby to za neco stalo, tak to stoji naprosto nekrestansky penize a ty se ti vrati jedine kdyz budes koncertovat opravdu porad, na coz zas pracujici clovek nema cas, takze jsme zas u tech profi muzikantu
Naposledy upravil(a) Wohma dne 10.05.2008 15:55, celkem upraveno 1 x.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
ono to mozna tak vypada ze neni, ale spis bych rekl ze to sou k***a dobri kytaristi i z kdyz jejich muzika v radiu je jednoducha. To ze nejsou dobri je podle me naprosto zcestny nazor..Demilich píše:Já to myslel, tak, že si myslím, že není možno vydělat POUZE tím, být dobrý kytarista jako třeba John5 který vydává sólová alba a je dobrej. To, že má někdo celostátně známou bandu, ve které jako kytarista vydělává je něco úpně jiného a trochu to přiblížil Disasterpiece. To, že někdo hraje ve známé kapele a vydělává, viz všechny zde jmenované české bandy, ještě neznamená, že je dobrý kytarista !!! Ale prostě je to o štěstí a protekci !!!
Tím nechci jakkoli snižovat um a výkony těch kytaristů, jen to z tohodle úhlu prostě vidím.. Pro mě je někdo takový třeba John5 jak jsem již říkal, a kdybych uměl hrát jako on, myslím, že bych u nás stejně neuspěl a nebo se rozhodně neměl ani zbla tak dobře jako on
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
John5 sice mlátí jeden tón za druhým, ale nemá to ani koule ani pointuDemilich píše:turbo_mack: Zajímavé, že prej John5 není dobrej kytarista? Neberu ti, že nemusíš jeho styl, ale tohle jsem od tebe nečekalViděl jsi co všechno hraje, skládá, vymýšlí?? To zaprvé = technicky by nás tu všechny přehrál jak nic a zadruhé jak jsem říkal, není to čistej shredder
Kdo ví, ten ví.. Ale jak myslíš...
Tay by mohlo bejt fajn třeba dělat ve studiu, nebo něco co se hudby týče, ale ne přímo živit se hudbou.... No poslední dobou pro mě bude úspěch když se kapela nerozpadne, já se dostanu do dalšího ročníku, udržím si dvojku z chování a nespáchám sebevraždu v záchvatu beznaděje. Směšný, ale je to tak. Ještě že mám tu flašku, jediná věc co nikdy nezklame
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
S první větou souhlas-s druhou ne,všude chleba o dvou kůrkách.Žil jsem dva a půl roku v Německu a v tomhle směru je to tam mnohem horšíTrao píše:Drtit angličtinu, drtit kytaru...
A pryč, tady to chce reformu (a nejen zdravotnictví, ale i všeho ostatního, hudební průmysl nevyjímaje)...
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
toe výchovou... domala do dětiček rveme krakonše a zlého tramturberga, runcajze a podobný xenofobní s****y a pak sou všici poznamenaní...Martin656 píše:Jezis tam bych nevydrzel v nemecku-...jak ja je nenavidim
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
http://www.youtube.com/watch?v=bLLMBnTr ... re=relatedturbo_MaCk píše:John5 sice mlátí jeden tón za druhým, ale nemá to ani koule ani pointuDemilich píše:turbo_mack: Zajímavé, že prej John5 není dobrej kytarista? Neberu ti, že nemusíš jeho styl, ale tohle jsem od tebe nečekalViděl jsi co všechno hraje, skládá, vymýšlí?? To zaprvé = technicky by nás tu všechny přehrál jak nic a zadruhé jak jsem říkal, není to čistej shredder
Kdo ví, ten ví.. Ale jak myslíš...
Fakt?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Re: Kdo se chce stát profesionálnim kytaristou?
Obojí.Theremin píše:Chcete bejt pódiovej, všemi milovanej kytarista, nebo radši ten co si hraje sam pro sebe? Chcete se tím (někdy) živit?
Edit (10.5.2008): A jestli ano, tak v jakém stylu hudby?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
No tak já taky se tím určitě taky nechci živit, chci hrát pro zábavu. 
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
a kolik se plati napriklad v brooklynu???Wohma píše:Atkins: Nekde v obci by to mozna slo, ale tady v Brne se za vsechno docela brutalne plati, takze i kdyz na koncert prijde treba 100 a vic lidi, coz mi neprijde uplne nejmin na klubovej kocnert, tak stejne musi kapela platit. Holt kdyz treba jen 5-6K clovek da za pronajem prostor a za zvukare, tak pak by muselo prijit opravdu HODNE lidi, nebo by cena listku musela byt vysoka (a o to min lidi by tam prislo).