Kdo se chce stát profesionálnim kytaristou?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...

Chcete se živit kytarou?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

V nasich podminkach je dost nerealny uzivit se hudbou, budto clovek musi hrat zabavy (u cehoz bych ja skoncit nechtel), anebo musi hrat popik. Pripadne ve filharmonii apod., ale myslim, ze me chapete :) Zkratka pokud si chce jit clovek vlastni hudebni cestou, tak musi pocitat s tim, ze se jen tim s nejvetsi pravdepodobnosti neuzivi. Uz jenom to, ze kdyz zacinajici skupina porada koncert, tak ve velkym mnozstvi pripadu jeste musi zaplatit nemaly penize za to, ze si nekde zahrala - to mi prijde naprosto absurdni.
Rad bych delal hudbu "vazne", ale jestli bych chtel byt profesional (tedy ze bych nemel jine zamestnani), to nevim.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Kluci-to už je každýho boj...
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Hle kdo z vas zna Petra Henycha..myslim ze kdyby chtel muze se tim u nas zivit..mmoc fajnovej a dobrej jak svin...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

jeste musi zaplatit nemaly penize za to, ze si nekde zahrala - to mi prijde naprosto absurdni.
Zdar, vůbec to není absurdní - je to otázka nabídky a poptávky. Pokud taková mladá kapela sežene dostatečný počet posluchačů a pokud třeba obec přispěje třeba na zvukaře, nebo zdarma poskytné sál - nemusí to být úplně ztrátové. Je dobré si uvědomit, že všechno něco stojí, energie, příprava sálu, zvukař a aparatura etc.
Hraní zábav je IMHO taky dobrá škola ale tak maximálně na rok, resp. sezonu.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Atkins: Nekde v obci by to mozna slo, ale tady v Brne se za vsechno docela brutalne plati, takze i kdyz na koncert prijde treba 100 a vic lidi, coz mi neprijde uplne nejmin na klubovej kocnert, tak stejne musi kapela platit. Holt kdyz treba jen 5-6K clovek da za pronajem prostor a za zvukare, tak pak by muselo prijit opravdu HODNE lidi, nebo by cena listku musela byt vysoka (a o to min lidi by tam prislo).

Samozrejme, v Brne je par klubu, kde si clovek muze zahrat v podstate zadarmo, ale tam byva bez vyjimky tak otresnej zvuk, ze to radsi pozvu kamarady, at se jdou podivat na nasi zkousku, protoze na zkousce bude zvuk tisickrat lepsi.
Somnus Aeternus
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

protoze na zkousce bude zvuk tisickrat lepsi.
No a to už je to druhé patro, kdy se jako kapela složíte na nějaký základní aparát a na zvukaři ušetříte. Dobré je také podělit se o koncert s další kapelou - nejlépe lepší (přitáhne posluchače :lol: ).
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Atkins: Byl jsem svedkem toho, jak muj kamarad zorganizoval koncert, kam pozval jedny z top metalovych kapel v CR (navic do Brna prijely z cele republiky, takze to clovek nevidi kazdej tyden), plakatu bylo vsude dost, dokonce se to hlasilo i v radiich atd... A stejne museli doplacet asi 5 tisic (!). Ono uz jenom tisk a distribuce plakatu stoji nejaky penize a bez reklamy nikdo na koncert neprijde...

S tim vlastnim apecem mas samozrejme pravdu, jenze aby to za neco stalo, tak to stoji naprosto nekrestansky penize a ty se ti vrati jedine kdyz budes koncertovat opravdu porad, na coz zas pracujici clovek nema cas, takze jsme zas u tech profi muzikantu :)
Naposledy upravil(a) Wohma dne 10.05.2008 15:55, celkem upraveno 1 x.
Somnus Aeternus
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Na tohle se ptejte Scythera...ten poradal minule achce podle stranek jeste letos poradat ten festak Bohuslavicke Rockobiti
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Demilich píše:Já to myslel, tak, že si myslím, že není možno vydělat POUZE tím, být dobrý kytarista jako třeba John5 který vydává sólová alba a je dobrej. To, že má někdo celostátně známou bandu, ve které jako kytarista vydělává je něco úpně jiného a trochu to přiblížil Disasterpiece. To, že někdo hraje ve známé kapele a vydělává, viz všechny zde jmenované české bandy, ještě neznamená, že je dobrý kytarista !!! Ale prostě je to o štěstí a protekci !!!
Tím nechci jakkoli snižovat um a výkony těch kytaristů, jen to z tohodle úhlu prostě vidím.. Pro mě je někdo takový třeba John5 jak jsem již říkal, a kdybych uměl hrát jako on, myslím, že bych u nás stejně neuspěl a nebo se rozhodně neměl ani zbla tak dobře jako on 8)
ono to mozna tak vypada ze neni, ale spis bych rekl ze to sou k***a dobri kytaristi i z kdyz jejich muzika v radiu je jednoducha. To ze nejsou dobri je podle me naprosto zcestny nazor..
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Demilich píše:turbo_mack: Zajímavé, že prej John5 není dobrej kytarista? Neberu ti, že nemusíš jeho styl, ale tohle jsem od tebe nečekal :-) Viděl jsi co všechno hraje, skládá, vymýšlí?? To zaprvé = technicky by nás tu všechny přehrál jak nic a zadruhé jak jsem říkal, není to čistej shredder :-) Kdo ví, ten ví.. Ale jak myslíš...
John5 sice mlátí jeden tón za druhým, ale nemá to ani koule ani pointu

Tay by mohlo bejt fajn třeba dělat ve studiu, nebo něco co se hudby týče, ale ne přímo živit se hudbou.... No poslední dobou pro mě bude úspěch když se kapela nerozpadne, já se dostanu do dalšího ročníku, udržím si dvojku z chování a nespáchám sebevraždu v záchvatu beznaděje. Směšný, ale je to tak. Ještě že mám tu flašku, jediná věc co nikdy nezklame :arrow:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Drtit angličtinu, drtit kytaru...
A pryč, tady to chce reformu (a nejen zdravotnictví, ale i všeho ostatního, hudební průmysl nevyjímaje)...
Die Hard or Die Home
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Trao píše:Drtit angličtinu, drtit kytaru...
A pryč, tady to chce reformu (a nejen zdravotnictví, ale i všeho ostatního, hudební průmysl nevyjímaje)...
S první větou souhlas-s druhou ne,všude chleba o dvou kůrkách.Žil jsem dva a půl roku v Německu a v tomhle směru je to tam mnohem horší :roll:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Jezis tam bych nevydrzel v nemecku-... :roll: jak ja je nenavidim
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Martin656 píše:Jezis tam bych nevydrzel v nemecku-... :roll: jak ja je nenavidim
toe výchovou... domala do dětiček rveme krakonše a zlého tramturberga, runcajze a podobný xenofobní s****y a pak sou všici poznamenaní...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

co me ted napadlo na co jsem zapomel ze docela bych se chtel zivit vyrabenim kytar, nebo aspon bych si to chtel zkusit udelat nejakou kytarku a kdyby to slo tak proc ne.akorat to bych nejak musel tu Fyziku chapat coz ja ne.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

turbo_MaCk píše:
Demilich píše:turbo_mack: Zajímavé, že prej John5 není dobrej kytarista? Neberu ti, že nemusíš jeho styl, ale tohle jsem od tebe nečekal :-) Viděl jsi co všechno hraje, skládá, vymýšlí?? To zaprvé = technicky by nás tu všechny přehrál jak nic a zadruhé jak jsem říkal, není to čistej shredder :-) Kdo ví, ten ví.. Ale jak myslíš...
John5 sice mlátí jeden tón za druhým, ale nemá to ani koule ani pointu
http://www.youtube.com/watch?v=bLLMBnTr ... re=related

Fakt?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
rasomaso

Re: Kdo se chce stát profesionálnim kytaristou?

Příspěvek od rasomaso »

Theremin píše:Chcete bejt pódiovej, všemi milovanej kytarista, nebo radši ten co si hraje sam pro sebe? Chcete se tím (někdy) živit?

Edit (10.5.2008): A jestli ano, tak v jakém stylu hudby?
Obojí. :D Vono jako bylo by to pěkný mít zaměstnání svůj koníček a ještě si tim vydělat prachy navíc, ale kdo tohle může říct... :? Speciálně teda u nás jak tu čtu tu diskuzi. Prostě fakt bych to chtěl, ale pochybuju že to pude. :cry:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

tak too je masakr

Edit by Tom49: upravena citace :wink:
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

No tak já taky se tím určitě taky nechci živit, chci hrát pro zábavu. 8)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Wohma píše:Atkins: Nekde v obci by to mozna slo, ale tady v Brne se za vsechno docela brutalne plati, takze i kdyz na koncert prijde treba 100 a vic lidi, coz mi neprijde uplne nejmin na klubovej kocnert, tak stejne musi kapela platit. Holt kdyz treba jen 5-6K clovek da za pronajem prostor a za zvukare, tak pak by muselo prijit opravdu HODNE lidi, nebo by cena listku musela byt vysoka (a o to min lidi by tam prislo).

Samozrejme, v Brne je par klubu, kde si clovek muze zahrat v podstate zadarmo, ale tam byva bez vyjimky tak otresnej zvuk, ze to radsi pozvu kamarady, at se jdou podivat na nasi zkousku, protoze na zkousce bude zvuk tisickrat lepsi.
a kolik se plati napriklad v brooklynu???
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“