Můžu si nějak posrat hlavu, když budu hrát hlava 4ohm a bedna 8ohmů?Disasterpiece píše:jestli mas hlavu 50W tak box musi mit nejmin 100W.
Ohmaz zavisi na vystupu jestli tam mas napsano 8Ohm tak box muzes dat jen 8Ohm.Je pravda ze muzes dat i 16Ohm ale to ti pak udela z 50W hlavy 25W hlavu a neni to dobry a rozhodne nikdy nedavat box co ma min Ohmu nez ma hlava!!!.
ReproboX k hlavě Marshall JCM 800, 100W + 50W
Pravidla fóra
- cnnwatcher
- Kontaktovat uživatele:
Mesa Single recto; 212 Mesa rectifier horizontal cab.; Gibson Les Paul Studio - wine red, 93; Pro Co - Sir tweed
Ted k tématu. Kolik máš na ten box peněz? Pokud bys měl okolo 15k tak na bazaru seženeš bez problému 1960 vintage, kterej je podle mýho ta nejlepší bedna k tomuhle aparátu.
Cruiser by Crafter Les Paul
Jolana Diamant - moje vlastní celkvá úprava
Marshall JCM 900- 4100
Box 1960- Lead
Marshall MG 30
Cry Baby Classic
Kabely Planet Waves
Dunlop Nylon 1mm
Marshall JCM 900- 4100
Box 1960- Lead
Marshall MG 30
Cry Baby Classic
Kabely Planet Waves
Dunlop Nylon 1mm
U tranzistorů to je běžné, u lamp nevím jak to přesně musí být.cnnwatcher píše:Můžu si nějak posrat hlavu, když budu hrát hlava 4ohm a bedna 8ohmů?Disasterpiece píše:jestli mas hlavu 50W tak box musi mit nejmin 100W.
Ohmaz zavisi na vystupu jestli tam mas napsano 8Ohm tak box muzes dat jen 8Ohm.Je pravda ze muzes dat i 16Ohm ale to ti pak udela z 50W hlavy 25W hlavu a neni to dobry a rozhodne nikdy nedavat box co ma min Ohmu nez ma hlava!!!.
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
- cnnwatcher
- Kontaktovat uživatele:
Jj, zrovna včera jsem tam viděl Mesa box co mám za 15!! Měl jsem osmikilo s vintage bednou a hrálo to naprosto skvěle!!!goldenhat píše:Ted k tématu. Kolik máš na ten box peněz? Pokud bys měl okolo 15k tak na bazaru seženeš bez problému 1960 vintage, kterej je podle mýho ta nejlepší bedna k tomuhle aparátu.
Mesa Single recto; 212 Mesa rectifier horizontal cab.; Gibson Les Paul Studio - wine red, 93; Pro Co - Sir tweed
jako k týhle hlavě je to ten nejlepší box co může bejtcnnwatcher píše:Jj, zrovna včera jsem tam viděl Mesa box co mám za 15!! Měl jsem osmikilo s vintage bednou a hrálo to naprosto skvěle!!!goldenhat píše:Ted k tématu. Kolik máš na ten box peněz? Pokud bys měl okolo 15k tak na bazaru seženeš bez problému 1960 vintage, kterej je podle mýho ta nejlepší bedna k tomuhle aparátu.
Cruiser by Crafter Les Paul
Marshall JCM 900- 4100
Box 1960- Lead
Marshall MG 30
Cry Baby Classic
Kabely Planet Waves
Dunlop Nylon 1mm
Marshall JCM 900- 4100
Box 1960- Lead
Marshall MG 30
Cry Baby Classic
Kabely Planet Waves
Dunlop Nylon 1mm
U lampy to musí sedět přesněSami píše:U tranzistorů to je běžné, u lamp nevím jak to přesně musí být.cnnwatcher píše:Můžu si nějak posrat hlavu, když budu hrát hlava 4ohm a bedna 8ohmů?Disasterpiece píše:jestli mas hlavu 50W tak box musi mit nejmin 100W.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Nemusí
Můžeš tam dát co chceš a ono to nějak dopadne 
U lampy můžeš dát nižší ohmáž, ale přehřeješ výstupní trafo a pravděpodobně ještě dřív odpáliš silové lampy (co já vím). Můžeš dát větší zátěž, ale pak ten zvuk kus ztratí.
Ale Afekt má pravdu, že by ohmáž sedět měla
U lampy můžeš dát nižší ohmáž, ale přehřeješ výstupní trafo a pravděpodobně ještě dřív odpáliš silové lampy (co já vím). Můžeš dát větší zátěž, ale pak ten zvuk kus ztratí.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
když dáš do male velkou tak ti běhaj na straně elektronek velký proudy, když dáš malou na straně repráků. když by ten velkej odkouřil repráíky tak se vytvoří nejkonečnej odpor a tím ti to sesmahne i lampy a řek bych že i trafák by letěl pryč.Isachs píše:NemusíMůžeš tam dát co chceš a ono to nějak dopadne
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- cnnwatcher
- Kontaktovat uživatele:
no já se jen ptal, páč mám výstup 2krát 4 ohm a jen jednou 8:-/ Takže jestli někdy v budoucnu budu uvažovat o bedně navíc, tak to určitě nemůže být recto..protože tam je jen vstup na 8 ohmů...afektband píše:U lampy to musí sedět přesněSami píše:U tranzistorů to je běžné, u lamp nevím jak to přesně musí být.cnnwatcher píše: Můžu si nějak posrat hlavu, když budu hrát hlava 4ohm a bedna 8ohmů?
- cnnwatcher
- Kontaktovat uživatele:
od 19stránky začíná zapojování beden:
http://www.mesaboogie.com/manuals/sRec_Sers2.pdf
Safe mismatch - bezpečné, ale přesto nesprávné zapojení - nebo ne? u zapojení dvou 8ohzmových beden a výstupy 4 ohmy z hlavy je napsáno : Correct match, takže to snad takový problem nebude...
Safe mismatch - bezpečné, ale přesto nesprávné zapojení - nebo ne? u zapojení dvou 8ohzmových beden a výstupy 4 ohmy z hlavy je napsáno : Correct match, takže to snad takový problem nebude...
U mesy je zapojování celkem zbytečný řešit, protože když jsou špatně ohmy, tak nehraje.cnnwatcher píše:od 19stránky začíná zapojování beden:
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.