ReproboX k hlavě Marshall JCM 800, 100W + 50W

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
cnnwatcher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cnnwatcher »

Disasterpiece píše:jestli mas hlavu 50W tak box musi mit nejmin 100W.
Ohmaz zavisi na vystupu jestli tam mas napsano 8Ohm tak box muzes dat jen 8Ohm.Je pravda ze muzes dat i 16Ohm ale to ti pak udela z 50W hlavy 25W hlavu a neni to dobry a rozhodne nikdy nedavat box co ma min Ohmu nez ma hlava!!!.
Můžu si nějak posrat hlavu, když budu hrát hlava 4ohm a bedna 8ohmů?
Mesa Single recto; 212 Mesa rectifier horizontal cab.; Gibson Les Paul Studio - wine red, 93; Pro Co - Sir tweed
goldenhat

Příspěvek od goldenhat »

Ted k tématu. Kolik máš na ten box peněz? Pokud bys měl okolo 15k tak na bazaru seženeš bez problému 1960 vintage, kterej je podle mýho ta nejlepší bedna k tomuhle aparátu.
Cruiser by Crafter Les Paul
Jolana Diamant - moje vlastní celkvá úprava ;)
Marshall JCM 900- 4100
Box 1960- Lead
Marshall MG 30
Cry Baby Classic
Kabely Planet Waves
Dunlop Nylon 1mm
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

cnnwatcher píše:
Ohmaz zavisi na vystupu jestli tam mas napsano 8Ohm tak box muzes dat jen 8Ohm.Je pravda ze muzes dat i 16Ohm ale to ti pak udela z 50W hlavy 25W hlavu a neni to dobry a rozhodne nikdy nedavat box co ma min Ohmu nez ma hlava!!!.
U tranzistorů to je běžné, u lamp nevím jak to přesně musí být.
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
cnnwatcher
Kontaktovat uživatele:

goldenhat píše:Ted k tématu. Kolik máš na ten box peněz? Pokud bys měl okolo 15k tak na bazaru seženeš bez problému 1960 vintage, kterej je podle mýho ta nejlepší bedna k tomuhle aparátu.
Jj, zrovna včera jsem tam viděl Mesa box co mám za 15!! Měl jsem osmikilo s vintage bednou a hrálo to naprosto skvěle!!!
Mesa Single recto; 212 Mesa rectifier horizontal cab.; Gibson Les Paul Studio - wine red, 93; Pro Co - Sir tweed
goldenhat

Příspěvek od goldenhat »

cnnwatcher píše:
goldenhat píše:Ted k tématu. Kolik máš na ten box peněz? Pokud bys měl okolo 15k tak na bazaru seženeš bez problému 1960 vintage, kterej je podle mýho ta nejlepší bedna k tomuhle aparátu.
Jj, zrovna včera jsem tam viděl Mesa box co mám za 15!! Měl jsem osmikilo s vintage bednou a hrálo to naprosto skvěle!!!
jako k týhle hlavě je to ten nejlepší box co může bejt
Cruiser by Crafter Les Paul
Jolana Diamant - moje vlastní celkvá úprava ;)
Marshall JCM 900- 4100
Box 1960- Lead
Marshall MG 30
Cry Baby Classic
Kabely Planet Waves
Dunlop Nylon 1mm
afektband

Příspěvek od afektband »

Sami píše:
cnnwatcher píše:
U lampy to musí sedět přesně :!:
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Nemusí :) Můžeš tam dát co chceš a ono to nějak dopadne :)

U lampy můžeš dát nižší ohmáž, ale přehřeješ výstupní trafo a pravděpodobně ještě dřív odpáliš silové lampy (co já vím). Můžeš dát větší zátěž, ale pak ten zvuk kus ztratí.

Ale Afekt má pravdu, že by ohmáž sedět měla :)
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Isachs píše:Nemusí :) Můžeš tam dát co chceš a ono to nějak dopadne :)

U lampy můžeš dát nižší ohmáž, ale přehřeješ výstupní trafo a pravděpodobně ještě dřív odpáliš silové lampy (co já vím). Můžeš dát větší zátěž, ale pak ten zvuk kus ztratí.

Ale Afekt má pravdu, že by ohmáž sedět měla :)
když dáš do male velkou tak ti běhaj na straně elektronek velký proudy, když dáš malou na straně repráků. když by ten velkej odkouřil repráíky tak se vytvoří nejkonečnej odpor a tím ti to sesmahne i lampy a řek bych že i trafák by letěl pryč.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
cnnwatcher
Kontaktovat uživatele:

afektband píše:
Sami píše:
cnnwatcher píše: Můžu si nějak posrat hlavu, když budu hrát hlava 4ohm a bedna 8ohmů?
U lampy to musí sedět přesně :!:
no já se jen ptal, páč mám výstup 2krát 4 ohm a jen jednou 8:-/ Takže jestli někdy v budoucnu budu uvažovat o bedně navíc, tak to určitě nemůže být recto..protože tam je jen vstup na 8 ohmů...
cnnwatcher
Kontaktovat uživatele:

od 19stránky začíná zapojování beden:

http://www.mesaboogie.com/manuals/sRec_Sers2.pdf

Safe mismatch - bezpečné, ale přesto nesprávné zapojení - nebo ne? u zapojení dvou 8ohzmových beden a výstupy 4 ohmy z hlavy je napsáno : Correct match, takže to snad takový problem nebude...
afektband

Příspěvek od afektband »

cnnwatcher píše:od 19stránky začíná zapojování beden:

http://www.mesaboogie.com/manuals/sRec_Sers2.pdf

Safe mismatch - bezpečné, ale přesto nesprávné zapojení - nebo ne? u zapojení dvou 8ohzmových beden a výstupy 4 ohmy z hlavy je napsáno : Correct match, takže to snad takový problem nebude...
U mesy je zapojování celkem zbytečný řešit, protože když jsou špatně ohmy, tak nehraje.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“