no jako žádný zázrak, ale jen tak pro představu.. No a má otázka zní.. Můžu takhle multiefekt zapojit? Jak to bude znít? Nebude tam nějaký šum nebo něco podobného? Nebo co stím? Jsem falt lama. Díky za jakékoliv info....
multiefekt - dotaz naprosteho zacatecnika - pls help!
Pravidla fóra
multiefekt - dotaz naprosteho zacatecnika - pls help!
Mám takový (nejspíš hodně blbý) dotaz. Nejsem v tomhle moc zběhlý, takže bych se potřeboval ujistit. V hranní na kytaru jsem takový mírně pokročilý začátečník. Hodlám si koupit multiefekt (cca. tak do 3000 - jsem také holt chudý student), ale nějak nevím jak to vlastně funguje - jde mi o to jak to zapojit. Nejspíš tam naleznu 2 díry pro velké jacky - jeden pro kytaru a druhy pro výstup k nějakému repráku.. jenze k jakému? musím si koupit nějaý speciální reprák (box nebo jak se to nazývá) nebo mi bude stačit např. reprák od PC (kdyz pouziju na kabel příslušnou redukci velký/malý jack).. k PC mám "docela" slušné repráky - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 50U60008IP
no jako žádný zázrak, ale jen tak pro představu.. No a má otázka zní.. Můžu takhle multiefekt zapojit? Jak to bude znít? Nebude tam nějaký šum nebo něco podobného? Nebo co stím? Jsem falt lama. Díky za jakékoliv info....
Buď to můžeš napojit do těch tvých bedniček od kompa, a nebo do komba (popřípadě boxu a hlavy). Šum tam bude, ale ten je u každýho multiefektu a není to žádná hrůza.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Na mulťákách (pokud to není G-Major a vejš) jsou noise gate naprosto nepoužitelný, akorát to ještě víc zničí zvuk.cerfotoc píše:....a většinou je na mulťácích Noise Gate který by měl potlačovat šum.
Soudíš podle čeho?cerfotoc píše:na mým rpx400 to není zas tak špatnýafektband píše:Na mulťákách (pokud to není G-Major a vejš) jsou noise gate naprosto nepoužitelný, akorát to ještě víc zničí zvuk.cerfotoc píše:....a většinou je na mulťácích Noise Gate který by měl potlačovat šum.
do kompu to neházej, jedině ten multák hodně zeslab a zesil to kompem, multáky jako takový mají oproti kytaře hodně silný výstup, tahej to rovnou do beden, nebo nejlíp do sluchátek
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
mno...soudim podle sluchuafektband píše:Soudíš podle čeho?cerfotoc píše:na mým rpx400 to není zas tak špatnýafektband píše: Na mulťákách (pokud to není G-Major a vejš) jsou noise gate naprosto nepoužitelný, akorát to ještě víc zničí zvuk.
Kiwi - upraven počet citací na 3