Koupil jsem si nové struny na svou novou kytaru..a jelikož v kytarách.cz neměli na prodejně kličku na natahování strun, tak jsem si řekl, že kolíčky už nějak vytáhnu svépomocí (byl jsem hodně netrpělivý a už už jsem chtěl hrát s novými strunami).
Dělal jsem vše podle návodu od Justina, až na pasáž s vytahováním kolíčků pomocí udělátka na jeho kleštičkách (tohle udělátko mělo být na oné kličce, kterou ale bohužel neměli skladem).
Čtyři kolíčky jsem v pohodě vytáhl pomocí plochého šroubováku..systém páky fungoval znamenitě a kytaře se také nic nestalo. Jenže při demontáži posledních dvou strun (A a E - nejtlustší struny) jsem kolíčky nemohl za boha vytáhnout a po chvilce snažení mi z obou doslova "odstřelily" hlavičky. Takže jsem měl ještě velký problém dostat zbyt z kobylky.
Má otázka zní..jaké kolíčky a kde koupit? Pak taky - jaké máte techniky při vytahování kolíčků (pokud nemáte při ruce onu vychytávku)?
PS: O kličce uvažuju .. ale nevím jestli bude stačit STAGG klička a nebo investovat do FENDER kličky. Nevíte v čem se nějak zásadně liší?
Díky moc za odpovědi..
Zlomené kolíčky
Pravidla fóra
Zlomené kolíčky
Cort AD 850 NS - začátečník
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle jsem nikdy neřešil, kolíčky ve dvanáctce drží jak ďas (myšleno, že se ještě nerozpadly). Normálně to vytahuju kávovou lžičkou, nebo šroubovákem, nebo nožem, prostě co je po ruce.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Lžičku jsem použil taky..ale jak říkám, kolíčky prostě něchtěly ven, až nakonec nevydržely
Snad se to při další výměně strun nebude opakovat. Mimochodem, je normální, že se mi struny zařezaly do třeva na kobylce? Je to tuším palisandr..
U posledních 2 strun byly ale struny tak zařezané, že s nima po uvolnění stejně nešlo hýbat (myslím vtáhnout do kytary). Takže jsem kolíčky uvolnit nemohl
A to ani po zatlačení zevnitř nástroje..držely tam jak přibyté..