Zlomené kolíčky

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
snakeee
Kontaktovat uživatele:

Zlomené kolíčky

Příspěvek od snakeee »

Koupil jsem si nové struny na svou novou kytaru..a jelikož v kytarách.cz neměli na prodejně kličku na natahování strun, tak jsem si řekl, že kolíčky už nějak vytáhnu svépomocí (byl jsem hodně netrpělivý a už už jsem chtěl hrát s novými strunami).
Dělal jsem vše podle návodu od Justina, až na pasáž s vytahováním kolíčků pomocí udělátka na jeho kleštičkách (tohle udělátko mělo být na oné kličce, kterou ale bohužel neměli skladem).
Čtyři kolíčky jsem v pohodě vytáhl pomocí plochého šroubováku..systém páky fungoval znamenitě a kytaře se také nic nestalo. Jenže při demontáži posledních dvou strun (A a E - nejtlustší struny) jsem kolíčky nemohl za boha vytáhnout a po chvilce snažení mi z obou doslova "odstřelily" hlavičky. Takže jsem měl ještě velký problém dostat zbyt z kobylky.

Má otázka zní..jaké kolíčky a kde koupit? Pak taky - jaké máte techniky při vytahování kolíčků (pokud nemáte při ruce onu vychytávku)?

PS: O kličce uvažuju .. ale nevím jestli bude stačit STAGG klička a nebo investovat do FENDER kličky. Nevíte v čem se nějak zásadně liší?

Díky moc za odpovědi..
Cort AD 850 NS - začátečník
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Ty kličky jsou stejný. Akorát ten Stagg se možná rospadne dřív nebo při prvním navíjení. Já mám od Jima Dunlopa za 60 myslím. Jsem se plácnul přes kapsu. :lol:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
afektband

Příspěvek od afektband »

Tak tohle jsem nikdy neřešil, kolíčky ve dvanáctce drží jak ďas (myšleno, že se ještě nerozpadly). Normálně to vytahuju kávovou lžičkou, nebo šroubovákem, nebo nožem, prostě co je po ruce.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Kolíčky by neměl být problém koupit v hudebninách nebo u kytaráře. Co se týká té kličky tak podlě mě tam veliký rozdíl nebude.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
snakeee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od snakeee »

Lžičku jsem použil taky..ale jak říkám, kolíčky prostě něchtěly ven, až nakonec nevydržely :( Snad se to při další výměně strun nebude opakovat. Mimochodem, je normální, že se mi struny zařezaly do třeva na kobylce? Je to tuším palisan­dr..
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Jeste se mi nestalo abych odlomil hlavicku koliku, kdyz kolik uvolnit nejde, je dobre odmotanou strunu provleci jakoby do nastroje, kolik se uvolni a pokud ani toto nepomuze, da se na nej zatlacit zevnitr nastroje. :wink:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já ty vytahuju vrhacím nožem a všechno je OK :D za pár korun je koupíš v každých hudebninách :-)

k poslednímu dotazu - já je tam taky mám zařízlé, janže moje kytara na to má právo - je v předních liniích od roku 89 tuším
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
snakeee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od snakeee »

U posledních 2 strun byly ale struny tak zařezané, že s nima po uvolnění stejně nešlo hýbat (myslím vtáhnout do kytary). Takže jsem kolíčky uvolnit nemohl :( A to ani po zatlačení zevnitř nástroje..držely tam jak přibyté..
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“