Fakta o rozdílech tranzistorů a lamp
Pravidla fóra
Když je pořádnej tranzistorovej zesilovač se zdrojem,tak má v pohodě rezervu cca 1/3 svého RMS výkonu. Takže pokud se to nehoní na 110 % furt,tak to nemůže "klipovat". A 60-100W v řádným zesu na řádným (citlivým) repru je v poho. Kdybych neměl tuto zkušenost s tranďákama,tak bych nikdy nevěřil. Ale jsou fakt hodně velký rozdíly v trand. zesilovačích. Pořádnej zahraje,co mu předhodíte a nic si nepřimyslí (na rozdíl od lampy,ale tam je to pro kytaru žádoucí).
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
OK, a ted zpet k tematu - tohle jsou FAKTA o rozdilech, ne dojmy. Tvuj nazor vsichni dobre zname a nejsi tu jediny, nicmene tenhle thread byl zalozen proto, aby se clovek docetl co nejobjektivnejsi info o tom rozdilu, ne jen "zni mi to lip". Takze takturbo_MaCk píše:osobně polovodiče odsuzuju. a ještě víc odszuju digitalizaci a to ve všem čemu se říká "umění"
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
To by veru aj mna zaujimalo
Aj ked si myslim, ze rozoznat lampu od tranzistora by nebol problem po niekolkych uderoch do strun.
A tiez by ma zaujimalo, ako by to bolo s rozoznavanim digitalu a analogu
... no.. ale to sem nepatri...
A tiez by ma zaujimalo, ako by to bolo s rozoznavanim digitalu a analogu
... no.. ale to sem nepatri...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Jsem tehoz nazoru. Dnes jsem prodal Valvekinga a mohl jsem si vybrat, jestli budu hrat pres Peavey Studio Pro 112 (zkresleni v kombu) nebo digitalni simulace v Behringer V-Amp Pro. Poznal bych to bezpecne i se spuntama v usich, klapkama na ocich, tuzkach v nose a korkove zatce v p.... 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Já myslím,že tolik to zase nebude (psal jsi lidí,ne kytaristů)
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Stoprocentně snad všichni kytaristé, co nejsou polena poznají lampu, když si jednou trsnou a po poslechu většina taky.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
S tim trsnutím souhlasim. Pocit je prostě jinej (lampově suprovej
).
Ale na poslech to už není tak jasný.
Ale na poslech to už není tak jasný.
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
Pani, odkazuju vas na topic, ktery jsem zalozil... http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... t=simulace
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Těchto debat se už nebudu účastnit. Takže moje poslední slova na toto téma:
Simulace jdou dál a jsou i slušný (viz třeba YOUTUBE). Lidi poznaj kulový (osobní zkušenost a chtějí se stejně jen bavit).
Sám je už nepoužívám. Ale teď jsem neměl na mysly simulace,ale normální zkreslovací krabku přez trand. A můžu vám garantovat, že když zahraju přez to,comám v popisu přez kloudnej tranďák a repro,tak to bude zvouček jako víno. Jen ten perkusivní lampovej pocit tam není. To ale není slyšet. Tím netvrdím,že to bude hrát líp než s lampou (my kytaristi víme své), ale lidi to prostě nebere.
Howgh
A teď se můžete v Wohmově threadu rozohnit. Rád si počtu.
PS: nic nenahrávám
Simulace jdou dál a jsou i slušný (viz třeba YOUTUBE). Lidi poznaj kulový (osobní zkušenost a chtějí se stejně jen bavit).
Sám je už nepoužívám. Ale teď jsem neměl na mysly simulace,ale normální zkreslovací krabku přez trand. A můžu vám garantovat, že když zahraju přez to,comám v popisu přez kloudnej tranďák a repro,tak to bude zvouček jako víno. Jen ten perkusivní lampovej pocit tam není. To ale není slyšet. Tím netvrdím,že to bude hrát líp než s lampou (my kytaristi víme své), ale lidi to prostě nebere.
Howgh
A teď se můžete v Wohmově threadu rozohnit. Rád si počtu.
PS: nic nenahrávám
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Lachim - kdybys přečetl první stránku, tak by ses dočetl že lampa produkuje víc sudých harmonických, který jsou pro ucho zpěvnější, a to pro všechny ucha ne jen kytarový 
"MOJO" kills modern music...
Red Bulle, toto jsem věděl, když ty jsi ještě tahal kačera.
Sorry,ale nedalo mi to
Sorry,ale nedalo mi to
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
Já myslim, že slyšet to naživo, tak to rozezná snad každej zkušenější kytarista. Když se ale nahrává je to něco jinýho. Z nahrávky pujde těžko rozeznat kvalitní tranzistor od lampy.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
pořád je tu jedna naprosto jednoznačná věc...já na celolampy nehraju kvůli lidem a klukům z kapely, já prostě nikdy nebudu hrát naplno, pokud se mi ten zvuk nebude fakt líbit, nepotáhne se za rukou, bude průraznej a zpěvnej a bůhvíco eště...a to mi žádnej trandák, ani nová super hyper bomba hybridní technologie Randallu, kterej má jeden solid state a dva hybridní preampy fakt ani prdem nezaručil...takže je to pro kytaristu samotnýho a jeho pocit ze hraní, dyž se Ti líbí a inspiruje simulace, hraj si na ní:) to je každýho věc...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Já ale proti pocitu nic nemám. Naopak. Taky si ten tah lamp a jejich odezvu užívám a líbí se mi to. Si znovu přečtěte co jsem psal.
Ale tady se mluvilo otom,kdo to pozná. Pošli bráchu nekytaristu mezi diváky a pak se ho zeptej,co byla lampa a co ne.
A už vážně dost.
Ale tady se mluvilo otom,kdo to pozná. Pošli bráchu nekytaristu mezi diváky a pak se ho zeptej,co byla lampa a co ne.
A už vážně dost.
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
no převážně protože neví jakej je v tom rozdíl že..Sami píše:představte si že na kocnert přidje 100 lidí. Ani jedne nehraje na kytaru ani není muzikant. A věřte, že lampu od trandu nepozná ani jeden z nich
Naposledy upravil(a) rasomaso dne 6.06.2008 18:29, celkem upraveno 1 x.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."