Fakta o rozdílech tranzistorů a lamp

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Když je pořádnej tranzistorovej zesilovač se zdrojem,tak má v pohodě rezervu cca 1/3 svého RMS výkonu. Takže pokud se to nehoní na 110 % furt,tak to nemůže "klipovat". A 60-100W v řádným zesu na řádným (citlivým) repru je v poho. Kdybych neměl tuto zkušenost s tranďákama,tak bych nikdy nevěřil. Ale jsou fakt hodně velký rozdíly v trand. zesilovačích. Pořádnej zahraje,co mu předhodíte a nic si nepřimyslí (na rozdíl od lampy,ale tam je to pro kytaru žádoucí).
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

osobně polovodiče odsuzuju. a ještě víc odszuju digitalizaci a to ve všem čemu se říká "umění" :arrow:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

turbo_MaCk píše:osobně polovodiče odsuzuju. a ještě víc odszuju digitalizaci a to ve všem čemu se říká "umění" :arrow:
OK, a ted zpet k tematu - tohle jsou FAKTA o rozdilech, ne dojmy. Tvuj nazor vsichni dobre zname a nejsi tu jediny, nicmene tenhle thread byl zalozen proto, aby se clovek docetl co nejobjektivnejsi info o tom rozdilu, ne jen "zni mi to lip". Takze tak :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Když to tady tak pořád srovnáváte kolik z vás by poznalo se zavřenýma očima lampu od trandáku?
Ibanez-RG 370
SX-SEG 1
Park-G10
Stagg-CA10
DORD-Rectal fire-už brzo
Box-to je ve hvězdách
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

To by veru aj mna zaujimalo ;) Aj ked si myslim, ze rozoznat lampu od tranzistora by nebol problem po niekolkych uderoch do strun.
A tiez by ma zaujimalo, ako by to bolo s rozoznavanim digitalu a analogu 8)
... no.. ale to sem nepatri...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
kubog

Příspěvek od kubog »

hardcore guitarist píše:Když to tady tak pořád srovnáváte kolik z vás by poznalo se zavřenýma očima lampu od trandáku?
Som presvedčený že 8 ak nie 9 z 10 ľudí bez problémov
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jsem tehoz nazoru. Dnes jsem prodal Valvekinga a mohl jsem si vybrat, jestli budu hrat pres Peavey Studio Pro 112 (zkresleni v kombu) nebo digitalni simulace v Behringer V-Amp Pro. Poznal bych to bezpecne i se spuntama v usich, klapkama na ocich, tuzkach v nose a korkove zatce v p.... :D
Somnus Aeternus
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Já myslím,že tolik to zase nebude (psal jsi lidí,ne kytaristů)
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Stoprocentně snad všichni kytaristé, co nejsou polena poznají lampu, když si jednou trsnou a po poslechu většina taky.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Lachim

Příspěvek od Lachim »

S tim trsnutím souhlasim. Pocit je prostě jinej (lampově suprovej :-) ).
Ale na poslech to už není tak jasný.
- krabiček a efektů kýbl
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pani, odkazuju vas na topic, ktery jsem zalozil... http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... t=simulace
Somnus Aeternus
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Těchto debat se už nebudu účastnit. Takže moje poslední slova na toto téma:

Simulace jdou dál a jsou i slušný (viz třeba YOUTUBE). Lidi poznaj kulový (osobní zkušenost a chtějí se stejně jen bavit).
Sám je už nepoužívám. Ale teď jsem neměl na mysly simulace,ale normální zkreslovací krabku přez trand. A můžu vám garantovat, že když zahraju přez to,comám v popisu přez kloudnej tranďák a repro,tak to bude zvouček jako víno. Jen ten perkusivní lampovej pocit tam není. To ale není slyšet. Tím netvrdím,že to bude hrát líp než s lampou (my kytaristi víme své), ale lidi to prostě nebere.

Howgh

A teď se můžete v Wohmově threadu rozohnit. Rád si počtu.

PS: nic nenahrávám
- krabiček a efektů kýbl
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Lidi jak to vypada s tou technologii Flexwave?
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Lachim - kdybys přečetl první stránku, tak by ses dočetl že lampa produkuje víc sudých harmonických, který jsou pro ucho zpěvnější, a to pro všechny ucha ne jen kytarový :idea:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Red Bulle, toto jsem věděl, když ty jsi ještě tahal kačera.

Sorry,ale nedalo mi to ;-)
- krabiček a efektů kýbl
afektband

Příspěvek od afektband »

Já myslim, že slyšet to naživo, tak to rozezná snad každej zkušenější kytarista. Když se ale nahrává je to něco jinýho. Z nahrávky pujde těžko rozeznat kvalitní tranzistor od lampy.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

pořád je tu jedna naprosto jednoznačná věc...já na celolampy nehraju kvůli lidem a klukům z kapely, já prostě nikdy nebudu hrát naplno, pokud se mi ten zvuk nebude fakt líbit, nepotáhne se za rukou, bude průraznej a zpěvnej a bůhvíco eště...a to mi žádnej trandák, ani nová super hyper bomba hybridní technologie Randallu, kterej má jeden solid state a dva hybridní preampy fakt ani prdem nezaručil...takže je to pro kytaristu samotnýho a jeho pocit ze hraní, dyž se Ti líbí a inspiruje simulace, hraj si na ní:) to je každýho věc...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Já ale proti pocitu nic nemám. Naopak. Taky si ten tah lamp a jejich odezvu užívám a líbí se mi to. Si znovu přečtěte co jsem psal.
Ale tady se mluvilo otom,kdo to pozná. Pošli bráchu nekytaristu mezi diváky a pak se ho zeptej,co byla lampa a co ne.

A už vážně dost.
- krabiček a efektů kýbl
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

představte si že na kocnert přidje 100 lidí. Ani jedne nehraje na kytaru ani není muzikant. A věřte, že lampu od trandu nepozná ani jeden z nich :wink:
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Sami píše:představte si že na kocnert přidje 100 lidí. Ani jedne nehraje na kytaru ani není muzikant. A věřte, že lampu od trandu nepozná ani jeden z nich :wink:
no převážně protože neví jakej je v tom rozdíl že.. :lol:
Naposledy upravil(a) rasomaso dne 6.06.2008 18:29, celkem upraveno 1 x.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“