Jakej je tu rozdíl EL34 a EL84 ?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Theremin

Jakej je tu rozdíl EL34 a EL84 ?

Příspěvek od Theremin »

Jaký je rozdíl mezi elektronkami EL34 a EL84 ? Je to takovej ten "chlupatej" zvuk to jo, ale nějakej rozdíl tu bejt musí. Která elektronka je starší? A jaký je vlastně rozdíl mezi http://www.ges.cz/?cur=CZK&ipp=12&lang= ... ES08201949 a http://kytary.cz/marshall-elektronka-el ... 71:0:0:1:0 že to je marshall? Ale u té prevní elektronky, jak tam píšou, že se používá do zesilovačů marshall, nezapomněli také ORANGE ?
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

No mezi EL34 a EL34 není rozdíl žádnej. Pokud mám brát v úvahu ty odkazy.

Jinak EL84 je VF výkonová pentoda. Tu bys asi v zesilovači nevyužil :)

A popiskům u obchodů nevěř, většinou to píšou lidi co ty informace kopírují kdoví odkud. :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Theremin

Příspěvek od Theremin »

Smrťokvítek píše:No mezi EL34 a EL34 není rozdíl žádnej. Pokud mám brát v úvahu ty odkazy.:wink:
Takze Marshall, nebo EH to je jedno?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jj to je jedno.. musi to byt proste odpovidajici typ a pak uz na vyrobci nezalezi - a nebo zalezi, mezi jednotlivyma elektronkama je samozrejme rozdil.. ale kvalitni elektronky hledej nekde jinde nez u znacek marshall atd. :)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Theremin píše:
Smrťokvítek píše:No mezi EL34 a EL34 není rozdíl žádnej. Pokud mám brát v úvahu ty odkazy.:wink:
Takze Marshall, nebo EH to je jedno?
To jsou výrobci. Jedno to je a není. Jako s každou značkou a každým zbožím, které má vyrábí víc výrobců. Někdo dělá kvalitnější výrobky, někdo horší.

doporučuji přečíst tohle a hledat na fóru.
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... ight=lampy
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Smrťokvítek píše:...Jinak EL84 je VF výkonová pentoda. Tu bys asi v zesilovači nevyužil :) ...
Jak nevyužil? Vždyť se normálně používají- třeba Epiphone Valve Special :shock:
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Little.Sick.Fish píše:
Smrťokvítek píše:...Jinak EL84 je VF výkonová pentoda. Tu bys asi v zesilovači nevyužil :) ...
Jak nevyužil? Vždyť se normálně používají- třeba Epiphone Valve Special :shock:
Tak já se dočetl, že je to VF elektronka tak nevím. Možná špatný zdroj informací. :)
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Taky mám v kombu EL84.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

ok dík za upřesnění. Moje chyba. (resp. těch co zveřejňují takový nepřesnosti)
Theremin

Příspěvek od Theremin »

a kterou si mám teda vzít, tu EH, nebo Marshall?
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Theremin píše:a kterou si mám teda vzít, tu EH, nebo Marshall?
A přečetl sis to téma ?
Theremin

Příspěvek od Theremin »

Smrťokvítek píše: A přečetl sis to téma ?
snažil jsem se celý. nechceš mi náhodou připomenout to "na značce nezáleží"? :)

A je nějakej rozdíl tady?
http://www.muziker.cz/Default.aspx?Elec ... od_id;9589

http://www.ges.cz/?cur=CZK&ipp=12&lang= ... ES08201949
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

a do ceho to vlastne chces?

ono existuje docela jednoduche pravidlo... a nebo spis par pravidel...

1. nejlepsi elektronky se delaly cca pred 50 lety... i tyhle elektronky se daji sehnat... castejsi a levnejsi jsou elektronky treba ze sedmdesatych let, ktere taky hraji skvele a daji se sehnat za podobne penize jako ten cinsky brak od marschika...

2. na vetsi gain jsou dobre ruske, naopak do vintage aparatu jsou daleko lepsi zapadoevropske (mullard, telefunken apod. vyrobci jako valvo, siemens atd.) a americke (rca, sylvania), ktere tolik nekresli a maji celkove lepsi zvuk pro ciste hrani. kazda elektronka zni tak trochu jinak, nicmene jsou to spis nuance (u tech opravdu kvalitnich).

3. znacky jako fender, marshall a jiny predrazeny brak se vyrabi tim zpusobem, ze se veme stara ruska elektronka, ktera je v toleranci (tu vyberovost si muzou strcit nekam - to je vyberovost typu tolerance 25%, funguje, orazime, zabalime, prodame), na tu se natiskne logo fender nebo marschall (ten si navic myslim elektronky vybira i od cinskych vyrobcu), 3x se to zdrazi a proda se to jako super Made in Amerika vyrobek...

z tech dostupnejsich jsou urco dobre svetlany, JJ, sovtek - vsechno ale spis do aparatu, ktery ma kreslit - co ty asi stejne chces :) takze vybirej z tohohle...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no a ty budes vymenovat jen konec? mas 50w a nebo 100w? pokud 100w, tak bys mel mit sparovanou celou tu ctverici... aspon si tedy myslim

jinak u koncu se to zase tak hrotit nemusi, daleko rozdily ve zvuku mezi elketronkama jsou v preampu.
Theremin

Příspěvek od Theremin »

qwer píše:a do ceho to vlastne chces?
na vetsi gain jsou dobre ruske, naopak do vintage aparatu jsou daleko lepsi zapadoevropske (mullard, telefunken apod. vyrobci jako valvo, siemens atd.)
A kam se radej Led Zeppelin? "vetsi gain" nebo "vintage"?
Mám to do crate v50, cili 50W.

chci si tam vymenit ty 6l6 za el34.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Theremin píše:
qwer píše:a do ceho to vlastne chces?
na vetsi gain jsou dobre ruske, naopak do vintage aparatu jsou daleko lepsi zapadoevropske (mullard, telefunken apod. vyrobci jako valvo, siemens atd.)
A kam se radej Led Zeppelin? "vetsi gain" nebo "vintage"?
Mám to do crate v50, cili 50W.

chci si tam vymenit ty 6l6 za el34.
vytavený vintage :wink:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no to zas tak nehrot... je to dulezite hlavne u preampu... u koncaku je to skoro sumafuk...

a jak to v te v50 funguje? to jako chces jen tak prehodit americky konec za britsky? podle me to teda neni tak jednoducha operace.....
Theremin

Příspěvek od Theremin »

qwer píše:no to zas tak nehrot... je to dulezite hlavne u preampu... u koncaku je to skoro sumafuk...

a jak to v te v50 funguje? to jako chces jen tak prehodit americky konec za britsky? podle me to teda neni tak jednoducha operace.....
by se to kombo mohlo pokazit?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no rozhodne to neni tak jednoduch jak si myslis.. pochybuju, ze ten crate bude takovy hybrid jako mesina, kde si soupnes co chces... proste to nepujde, jednoduse receno.. a nebo by to slo, ale je to naprosto zbytecne... pokud jsi chtel neco british, tak jsi mel sahnout po V18 :)

a proc chces vlastne prechazet z americkeho konce na britsky? pokud se ti zvuk nelibi, tak je lepsi kombo prodat a koupit neco, co se ti bude pozdavat... nez delat tyhle upravy, o kterych vlastne ani nic nevis :)
Theremin

Příspěvek od Theremin »

qwer píše:no rozhodne to neni tak jednoduch jak si myslis.. pochybuju, ze ten crate bude takovy hybrid jako mesina, kde si soupnes co chces... proste to nepujde, jednoduse receno.. a nebo by to slo, ale je to naprosto zbytecne... pokud jsi chtel neco british, tak jsi mel sahnout po V18 :)
Mel....mel.... mel jsem si koupit rovnou Orange AD30 a nemusel bych takovýhle úpravy dělat. Prostě se mi začal líbit ten Orange a led zeppelin zvuk, tak se pomoci el34 a boosteru snažim dokopat co nejvíc k tomu libovýmu zvuku. Vim, že teď po mně všichni vyjedete, že se to dá naklikat na eq, ale já chci alespoň z pětiny ten orange zvuk. Jeden maník v obchodě mi říkal, že tak toho docílim. A s tim vyměňovánim si nemyslim, že by to měl bejt až zas takovej problém.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“